Bayram Arif TURAN
Köşe Yazarı
Bayram Arif TURAN
 

RİZE'DE BİR KİŞİ BULAMADINIZ MI?

Rize'de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevden alınmasının ardından Sendikaların özellikle de alınan isimlerin Üyesi olduğu Sendikanın nasıl tepki vereceğini merakla bekledim.  Sonuç ? Kalan sağlar bizimdir anlayışı.        Sendikalar öncelikle, çalışanlarına sosyal, kültürel, ve ekonomik  alanlarda kazanımlarını korumak ve bu konularda yeni kazanımlar elde etmek üzere  iş verenlerine  karşı yasalar çerçevesinde mücadele etmek üzere kurulmuş   birliklerdir.          Öyle veya böyle Rize il Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevlerinden alınmasında sus pus olanlar veya ithal Müdür Yardımcısı gelmesine ses çıkarmayan sendikalara sorarım ...    Başkanlar, üyelerinizin haklarını kim savunacak?        Gündemdeki konu olan son Milli Eğitimdeki atamalar için Sendikalara ve Başkanlarına soruyorum: Sayın Milli Eğitime bağlı bölünmüş sendikalar ve başkanları, iki Müdür Yardımcısının   görevden alınmasını idarenin tasarrufu deyip geçiştiriyor musunuz?  Veya Rize'de Müdür Yardımcılığı  yapacak bilgili birikimli eğitimci yöneticimiz yok mu diyorsunuz, Çıkın açıklayın lütfen.                                       Fakatttt evet evet Fakattttt,,,,        Anlaşılıyor ki Rize'de bu teşkilatta Müdür Yardımcılığı  görevini yapabilecek bir üyeniz yok muş? Sinop ilinin Boyabat kazasından ilkokul Müdürünün gelmesine ses çıkarmıyorsunuz. Koca Rize bir Müdür yardımcısı yetiştiremedi mi ? Sayın başkanlar. Bu atamayı oldu bittiye kimse getirmemelidir. Rize ili başka illerin bürokratını yetiştirme yeri değildir.  Sayın Ankara'daki Abimiz, Yaşar Beyin İlimize gelmesiyle ilimiz Eğitim seviyesinin Türkiye'de derece yapmasına katkı yapmıştır. Yeni Milli Eğitim Müdürümüz bu çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum fakat, arkam güçlüdür düşünüp, bu ilin eğitim seviyesinin artması için gece gündüz öğrencilerle ilgilenen ,şube müdüründen, okul müdürüne ve öğretmenine kadar bu ilin irfan sahiplerinin önünü kimse kesmemelidir. Rize'nin Sayın siyasi  iradesi.. Rize eğitim camiasında bu görevi  hakkıyla yapacak bir eğitimciyi  sizler de mi bulamadınız?  Halkın tepkisini algısını okuyamayan her kim ise öyle veya böyle bir gün hüsrana uğrar. Kimse bu işi  ben yaptım olduya getirmesin. Sıkıntılar kartopu gibi büyür sonuç çiğ olur çiğ...                                        Eğitim Sendikaları Başkanları,        Türkiye'de her kurumda olduğu gibi Eğitim içinde de böl parçala yönel sistemi uygulandığı aşikârdır. Fakat, Sinop'un Boyabat kazasından bir eğitimci gelip Türkiye'de derece yapan bir ilin eğitim camiasında yöneticilik etmesine söyleyecek tek sözün yoksa  lütfen yarından tezi yok istifa edin. Üyelerinizin sosyal ekonomik haklarının yok olmasına göz yumuyorsanız koltukları boş yere işgal etmeyiniz. Koca Rize'ye Boyabat'dan Müdür Yardımcısı, valla hayret mi hayret.  Tabiiiiii geçmiş hatalarınız da şahsen benim aklıma gelmiyor değil … 28+1=29 ... Ogünleri de biliyorum anlayan anlar. Geçmiş tabloyu unutup birlik olun lütfen… SEVGİLERİMLE.
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2021 - Perşembe

RİZE'DE BİR KİŞİ BULAMADINIZ MI?

Rize'de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevden alınmasının ardından Sendikaların özellikle de alınan isimlerin Üyesi olduğu Sendikanın nasıl tepki vereceğini merakla bekledim.  Sonuç ? Kalan sağlar bizimdir anlayışı.

      
Sendikalar öncelikle, çalışanlarına sosyal, kültürel, ve ekonomik  alanlarda kazanımlarını korumak ve bu konularda yeni kazanımlar elde etmek üzere  iş verenlerine  karşı yasalar çerçevesinde mücadele etmek üzere kurulmuş   birliklerdir.  
      
Öyle veya böyle Rize il Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevlerinden alınmasında sus pus olanlar veya ithal Müdür Yardımcısı gelmesine ses çıkarmayan sendikalara sorarım ... 
 
Başkanlar, üyelerinizin haklarını kim savunacak?
      
Gündemdeki konu olan son Milli Eğitimdeki atamalar için Sendikalara ve Başkanlarına soruyorum: Sayın Milli Eğitime bağlı bölünmüş sendikalar ve başkanları, iki Müdür Yardımcısının   görevden alınmasını idarenin tasarrufu deyip geçiştiriyor musunuz?  Veya Rize'de Müdür Yardımcılığı  yapacak bilgili birikimli eğitimci yöneticimiz yok mu diyorsunuz, Çıkın açıklayın lütfen.
                                     
Fakatttt evet evet Fakattttt,,,,
      
Anlaşılıyor ki Rize'de bu teşkilatta Müdür Yardımcılığı  görevini yapabilecek bir üyeniz yok muş? Sinop ilinin Boyabat kazasından ilkokul Müdürünün gelmesine ses çıkarmıyorsunuz. Koca Rize bir Müdür yardımcısı yetiştiremedi mi ? Sayın başkanlar. Bu atamayı oldu bittiye kimse getirmemelidir. Rize ili başka illerin bürokratını yetiştirme yeri değildir.  Sayın Ankara'daki Abimiz, Yaşar Beyin İlimize gelmesiyle ilimiz Eğitim seviyesinin Türkiye'de derece yapmasına katkı yapmıştır. Yeni Milli Eğitim Müdürümüz bu çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum fakat, arkam güçlüdür düşünüp, bu ilin eğitim seviyesinin artması için gece gündüz öğrencilerle ilgilenen ,şube müdüründen, okul müdürüne ve öğretmenine kadar bu ilin irfan sahiplerinin önünü kimse kesmemelidir. Rize'nin Sayın siyasi  iradesi.. Rize eğitim camiasında bu görevi  hakkıyla yapacak bir eğitimciyi  sizler de mi bulamadınız?  Halkın tepkisini algısını okuyamayan her kim ise öyle veya böyle bir gün hüsrana uğrar. Kimse bu işi  ben yaptım olduya getirmesin. Sıkıntılar kartopu gibi büyür sonuç çiğ olur çiğ... 
                                     
Eğitim Sendikaları Başkanları,
      
Türkiye'de her kurumda olduğu gibi Eğitim içinde de böl parçala yönel sistemi uygulandığı aşikârdır. Fakat, Sinop'un Boyabat kazasından bir eğitimci gelip Türkiye'de derece yapan bir ilin eğitim camiasında yöneticilik etmesine söyleyecek tek sözün yoksa  lütfen yarından tezi yok istifa edin. Üyelerinizin sosyal ekonomik haklarının yok olmasına göz yumuyorsanız koltukları boş yere işgal etmeyiniz. Koca Rize'ye Boyabat'dan Müdür Yardımcısı, valla hayret mi hayret.  Tabiiiiii geçmiş hatalarınız da şahsen benim aklıma gelmiyor değil …

28+1=29 ... Ogünleri de biliyorum anlayan anlar. Geçmiş tabloyu unutup birlik olun lütfen…


SEVGİLERİMLE.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi