İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

DERDİMİZ ANAYASA MI?

Ankara da gündem değişimi için sivil Anayasa’dan başka bir şey konuşulmuyor.     Anayasa değişirse özgürlükler artacak, çok değişiklikler olacakmış.      Ne düzeltilmez Anayasa imiş ki bilhassa 980 den sonra 40 yıldır değişe değişe uygun bir Anayasa yapamamışız.     Biz deyince Vekillerimizden bahsediyorum çok mu beceriksizler veya bilgisizler ki müsait bir Anayasamız olmadı.     Şimdide AKP ekibi anayasada anayasa diye başka bir şey söylemiyor.    Anlamadığım bu Anayasayı değiştirmek isteyenler iş mi bulamıyor, ihale mi alamıyor, kariyer mi yapamıyor veya seçim mi kazanamıyor ki değişim istiyor.     Milletin derdi Anayasa değil dostlar.     Milletin çocukları aş ve iş bekliyor.     Üniversite bitiren her 3 öğrencinin 2 si işsiz.      81 Vilayette Üniversite var ama büyük çoğunluğunun eğitim öğretim kalitesi 80 öncesinin Lise ayarına, yalnız diplomalarında Üniversite yazıyor. Yapılması istenen Anayasa Üniversitelerimize kalite getirecek mi?     Millet huzur istiyor, refahtan eşit dağılım bekliyor. İhaleler, işler hep aynı müteahhitlere verilmesin istiyor.     Millet yapılan otoyollardan köprülerden fahiş para alınmasın, yüklenici firmalara garanti para verilmesin istiyor.     Memlekette işsizlik had safhada. Korona dolayısıyla bir yıldır ekonomide yaprak sallanmıyor. Binlerce işyeri kapanmış, yüzbinlerce çalışan işsizler ordusuna katılmış.     Bir zamanlar AKP nin ağır toplarından Arınç’ın dediği gibi ‘mücahitler müteahhit oldu ’sözü yanlış gidişin itirafıydı. Doğruyu söyleyen Arınç’ın bu sözüne katıldım.      Kötü giden ekonomik şartlar Anayasa yenilenince düzelecek mi?     İşsizlik, Anayasa değiştiğinde son bulacak mı?     Adaletsizliğin had safhada yaşandığı günümüzde, gelecek yıllar yeni Anayasada daha mı güzel olacak.     Sınır ötesinde her gün didiştiğimiz dış güçlerle olan kavgalar yeni Anayasa ile son mu bulacak.     En büyük mesele gibi gösterilen mevcut Anayasa, değiştiğinde asgari ücret seviyesi yükseltilecek mi?     Yapılacak yeni Anayasa ile devletin kurumlarındaki bölgecilik, hemşericilik ve adam kayırmacılık son bulacak mı? Bu konu özellikle Karayolları Genel Müdürlüğünde zirvede.     Yeni Anayasada itaat eden değil liyakat sahibi kimseler kadrolarda yer alacak mı?     Bende yeni Anayasadan çok şey istedim son konum Rize-Erzurum –GAP sevgi yolu tamamlanacak mı?
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2021 - Çarşamba

DERDİMİZ ANAYASA MI?

Ankara da gündem değişimi için sivil Anayasa’dan başka bir şey konuşulmuyor.

   
Anayasa değişirse özgürlükler artacak, çok değişiklikler olacakmış.

    
Ne düzeltilmez Anayasa imiş ki bilhassa 980 den sonra 40 yıldır değişe değişe uygun bir Anayasa yapamamışız.

   
Biz deyince Vekillerimizden bahsediyorum çok mu beceriksizler veya bilgisizler ki müsait bir Anayasamız olmadı.

   
Şimdide AKP ekibi anayasada anayasa diye başka bir şey söylemiyor.

  
Anlamadığım bu Anayasayı değiştirmek isteyenler iş mi bulamıyor, ihale mi alamıyor, kariyer mi yapamıyor veya seçim mi kazanamıyor ki değişim istiyor.

   
Milletin derdi Anayasa değil dostlar.

   
Milletin çocukları aş ve iş bekliyor.

   
Üniversite bitiren her 3 öğrencinin 2 si işsiz.

    
81 Vilayette Üniversite var ama büyük çoğunluğunun eğitim öğretim kalitesi 80 öncesinin Lise ayarına, yalnız diplomalarında Üniversite yazıyor. Yapılması istenen Anayasa Üniversitelerimize kalite getirecek mi?

   
Millet huzur istiyor, refahtan eşit dağılım bekliyor. İhaleler, işler hep aynı müteahhitlere verilmesin istiyor.

   
Millet yapılan otoyollardan köprülerden fahiş para alınmasın, yüklenici firmalara garanti para verilmesin istiyor.

   
Memlekette işsizlik had safhada. Korona dolayısıyla bir yıldır ekonomide yaprak sallanmıyor. Binlerce işyeri kapanmış, yüzbinlerce çalışan işsizler ordusuna katılmış.

   
Bir zamanlar AKP nin ağır toplarından Arınç’ın dediği gibi ‘mücahitler müteahhit oldu ’sözü yanlış gidişin itirafıydı. Doğruyu söyleyen Arınç’ın bu sözüne katıldım.

    
Kötü giden ekonomik şartlar Anayasa yenilenince düzelecek mi?

   
İşsizlik, Anayasa değiştiğinde son bulacak mı?

   
Adaletsizliğin had safhada yaşandığı günümüzde, gelecek yıllar yeni Anayasada daha mı güzel olacak.

   
Sınır ötesinde her gün didiştiğimiz dış güçlerle olan kavgalar yeni Anayasa ile son mu bulacak.

   
En büyük mesele gibi gösterilen mevcut Anayasa, değiştiğinde asgari ücret seviyesi yükseltilecek mi?

   
Yapılacak yeni Anayasa ile devletin kurumlarındaki bölgecilik, hemşericilik ve adam kayırmacılık son bulacak mı? Bu konu özellikle Karayolları Genel Müdürlüğünde zirvede.

   
Yeni Anayasada itaat eden değil liyakat sahibi kimseler kadrolarda yer alacak mı?

   
Bende yeni Anayasadan çok şey istedim son konum Rize-Erzurum –GAP sevgi yolu tamamlanacak mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi