Alihan TELATAR
Köşe Yazarı
Alihan TELATAR
 

RİZESPOR GALİBİYETE HASRET KALDI

İlk yarının başında ve sonunda atılan  gollerle 1-1 tamamlandı Ankaragücü- Rizespor maçının ilk devresi.  Yeşil-mavili takım maçın başında Samudio’nun sol taraftan yaptığı iyi ortaya Donsah kafa ile filelere göndererek takımını öne geçirdi. Buda Rizespor’ da ki ilk golü oldu. Golden sonra ise sakatlanıp yerini Doğan Erdoğan’a bıraktı. Yeşil-mavili takımın bu sezon en büyük sıkıntısı hatta sorunu duran toplardan yediği goller. Dünde ilk devrenin uzatma dakikalarında serbest atıştan yine çok kolay bir gol kalesinde gördü. Duran toplardan gol yeme alışkanlığına Şumudica’ da maalesef çare bulamıyor.  Şumudica farklı tercihlerle 5 li savunma ile oynadığından takım ileriye çıkamadı.  Beşli savunmada Beklerde değişti. Sağda Onur Bulut, solda İsmail Köybaşı görev yaptı. İlk yarıda  Ankaragücü Rizespor’un sağ kanadından daha fazla geldi. Rizespor ilk devrede oyunu tamamen kendi yarı alanında kabul ederek oynadı.  İlk 45 dakika genelde böyle devam etti.  Topu Ankaragücü’ne bırakıp orta sahada alan kapatıp Başkent ekibine bu dar alanda kompakt bir şekilde bekledi.  Ev sahibi takım baskı kurarak oynadı. Rizespor ise kendi yarı alanından hızlı çıkışlarda yapamadı. Top rakipteyken 5’lı savunma yaparsın ama topa sahip olduğunda ileride birkaç adamla çoğalamasan rakip kaleye gidemezsin. Zaten Rizespor’ da maçın başında attığı golün haricinde rakip kaleye gidemedi. Korner atışı bile yapamadı.  Şumudica’nın bu oyun planı kısmen işledi ama ilk yarının skoru duran toptan yenilen golle belirlendi. Rakibin baskısı altında bu kadar geride kalarak futbol oynanmaz. Sezon başından beri bir çok kez Ç.Rizespor’un kötü oyununu izledim izlemesine ama dünkü maçın ilk yarısı kadar dağınık halini hiç görmemiştim. Şumudica’lı Rizespor ileriye gideceğine geri gidiyor.  Rizespor’un orta sahası sıkıntılı elbette ama hücum dada pek iş yapamıyor. Şumudica ikinci yarının başında 3 oyuncu değişikliği yapmasına rağmen Rizespor rakip yarı alanında etkili olamadı.  Ev sahibi takım yorulunca yeşil-mavili takım rakip yarı alanına daha fazla gitmeye başladı ama tehlike oluşturacak pozisyonlar üretemedi. Ankaragücü iyi kapanarak oynadı.  Süper ligde bu sezon deplasman da ilk golü atıp en çok kazanamayan tek takım Rizespor.  Dünde ilk golü attı ama bu kez sahadan bir puanla ayrılmasını bildi. Ayrıca Rizespor süper lig de Ankaragücü’nü deplasmanda mağlup etme başarısını da gösteremedi. 9 kez mağlup oldu dünde 4. Beraberliğini aldı. Lig’de son sırada bulunan ve kendi evinde galibiyeti bulunmayan Başkent ekibinden alınan bir puan da iyi oldu.  Şumudica’nın henüz Rizespor’ da galibiyeti yok. Bak hocam, biliyorum daha ligin bitmesine çok var. Asgoroz köprüsünün altından çok sular geçer. Lakin oynattığın oyun oyun değil. Sivasspor maçı son şansın. Eğer o maçtan da galibiyet çıkmazsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2021 - Salı

RİZESPOR GALİBİYETE HASRET KALDI

İlk yarının başında ve sonunda atılan  gollerle 1-1 tamamlandı Ankaragücü- Rizespor maçının ilk devresi.  Yeşil-mavili takım maçın başında Samudio’nun sol taraftan yaptığı iyi ortaya Donsah kafa ile filelere göndererek takımını öne geçirdi. Buda Rizespor’ da ki ilk golü oldu. Golden sonra ise sakatlanıp yerini Doğan Erdoğan’a bıraktı. Yeşil-mavili takımın bu sezon en büyük sıkıntısı hatta sorunu duran toplardan yediği goller. Dünde ilk devrenin uzatma dakikalarında serbest atıştan yine çok kolay bir gol kalesinde gördü. Duran toplardan gol yeme alışkanlığına Şumudica’ da maalesef çare bulamıyor. 


Şumudica farklı tercihlerle 5 li savunma ile oynadığından takım ileriye çıkamadı.  Beşli savunmada Beklerde değişti. Sağda Onur Bulut, solda İsmail Köybaşı görev yaptı. İlk yarıda  Ankaragücü Rizespor’un sağ kanadından daha fazla geldi. Rizespor ilk devrede oyunu tamamen kendi yarı alanında kabul ederek oynadı.  İlk 45 dakika genelde böyle devam etti.  Topu Ankaragücü’ne bırakıp orta sahada alan kapatıp Başkent ekibine bu dar alanda kompakt bir şekilde bekledi.  Ev sahibi takım baskı kurarak oynadı. Rizespor ise kendi yarı alanından hızlı çıkışlarda yapamadı. Top rakipteyken 5’lı savunma yaparsın ama topa sahip olduğunda ileride birkaç adamla çoğalamasan rakip kaleye gidemezsin. Zaten Rizespor’ da maçın başında attığı golün haricinde rakip kaleye gidemedi. Korner atışı bile yapamadı.  Şumudica’nın bu oyun planı kısmen işledi ama ilk yarının skoru duran toptan yenilen golle belirlendi. Rakibin baskısı altında bu kadar geride kalarak futbol oynanmaz.


Sezon başından beri bir çok kez Ç.Rizespor’un kötü oyununu izledim izlemesine ama dünkü maçın ilk yarısı kadar dağınık halini hiç görmemiştim. Şumudica’lı Rizespor ileriye gideceğine geri gidiyor.  Rizespor’un orta sahası sıkıntılı elbette ama hücum dada pek iş yapamıyor. Şumudica ikinci yarının başında 3 oyuncu değişikliği yapmasına rağmen Rizespor rakip yarı alanında etkili olamadı.  Ev sahibi takım yorulunca yeşil-mavili takım rakip yarı alanına daha fazla gitmeye başladı ama tehlike oluşturacak pozisyonlar üretemedi. Ankaragücü iyi kapanarak oynadı.  Süper ligde bu sezon deplasman da ilk golü atıp en çok kazanamayan tek takım Rizespor.  Dünde ilk golü attı ama bu kez sahadan bir puanla ayrılmasını bildi. Ayrıca Rizespor süper lig de Ankaragücü’nü deplasmanda mağlup etme başarısını da gösteremedi. 9 kez mağlup oldu dünde 4. Beraberliğini aldı. Lig’de son sırada bulunan ve kendi evinde galibiyeti bulunmayan Başkent ekibinden alınan bir puan da iyi oldu. 


Şumudica’nın henüz Rizespor’ da galibiyeti yok. Bak hocam, biliyorum daha ligin bitmesine çok var. Asgoroz köprüsünün altından çok sular geçer. Lakin oynattığın oyun oyun değil. Sivasspor maçı son şansın. Eğer o maçtan da galibiyet çıkmazsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi