İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

OVİT TÜNELİNİ DİLİNE DOLAYAN VEKİL-104

Ovit yolu ve tüneli hakkında yüzlerce yazı binlerce haber yaptım yörenin insanıyım, konuya vakıfım.     Rize için değil Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan en kısa en güvenlikli yol olduğu için Ovit Dağının Tüneli çok önemlidir.     Çatlak sesler çıktığında çoğunlukla sırtımı dönerim, kulaklarımı tıkarım duymam.    Geçen gün Haber Türk TV de yapılan bir programda İYİ Parti İstanbul Milletvekili konunun programla ilgisi olmamasına rağmen esip gürlemiş. İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu hiçte soyadına yakışır ağırlıkta olmayıp ‘’Yatırım güzel ama 50 yılda kendini kurtaracak’’ derken açıkça olmasaydı iyi olurdu demeye getirmesi hoş olmadı.     Konu Ovit olunca söyleyenlerin öncelikle kimliğine bakıyorum. Yıllardır yazdığım için kimin ne mal olduğunu biliyorum. Çünkü istemeyenler gereksiz olduğunu söyleyenler genellikle aynı cenahtan yani derenin öte tarafından.      İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu Milletvekili dostumuz Ovit 50 yılda kendini kurtarır demeden önce keşke biraz bilgilenseydi.     Yolu olmayan Tünelden bahsediyorum.     Ovit Dağında kar kış mevsiminde neler yaşandığını o bol keseden atan Milletin vekili elbette bilmez, bilseydi öyle konuşmazdı.     O dağ, Rize-Erzurum arasını Kasım-Nisan arasında kapatırdı. Yılda 5-6 ay kar dolayısıyla kapalı olan iki ilin ulaşımını sağlayan devlet karayolu Türkiye’de var mı?     Sn. Vekil keşke 50 yılda kendini kurtarır demeden önce Tünelin niye istenilen yoğunlukta çalışmadığını her masaya bir hemşerisinin oturduğu, lebalep Trabzonluların doldurdukları Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünden öğrenseydi.     Söyleyeyim Yavuz Vekilim, Dünyada 3.Türkiyede şu anda ilk ve tek olan Ovit Tüneline çıkan yollar yapılmadı. Bilginiz var mı?      Yolu olmayan tünelden araç geçer mi?     O makamlarda oturan hemşerilerin Ovit tüneli yolunun yapılmaması için 2021 Karayolları yatırım programında 1.000 tl(bin lira) ödenek ayırdılar. Keşke bin liralık ödenekle bu yol yapılır. Yapıldığında sizlerin de geçmesini isterim.     Sn. Vekilim Yavuz Ağıralioğlu, keşke 50 yıllık kendini kurtarmayı diline dolayacağına hemşerilerinin tıka basa doldurulduğu başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğünden Ovit Tüneline çıkan yollarının niye yapılamadığını da sorup öğrendikten sonra ekranlardan seslendirseydiniz.     Bundan önceki 103 nolu yazımı 29 Nisan 2020 tarihinde yazmışım. Bu yazdığım 104 numaralı yazımı bir vekilin açıklaması üzerine yazacağım aklıma gelmezdi.     Dahası Erzurum cenahından değerli Tahsin Bayramoğlu Ovit Tünelini bu açıklamadan sonra yakmış durumda. Ovit ateşi Erzurum’u aşarak Ankara’ya kadar gider mi bilemem ama İYİ Parti cenahının Çaykaralı Vekili için hiçte olumlu rüzgârı olmayacağına eminim.
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2021 - Pazartesi

OVİT TÜNELİNİ DİLİNE DOLAYAN VEKİL-104

Ovit yolu ve tüneli hakkında yüzlerce yazı binlerce haber yaptım yörenin insanıyım, konuya vakıfım.

   
Rize için değil Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan en kısa en güvenlikli yol olduğu için Ovit Dağının Tüneli çok önemlidir.

   
Çatlak sesler çıktığında çoğunlukla sırtımı dönerim, kulaklarımı tıkarım duymam.

  
Geçen gün Haber Türk TV de yapılan bir programda İYİ Parti İstanbul Milletvekili konunun programla ilgisi olmamasına rağmen esip gürlemiş. İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu hiçte soyadına yakışır ağırlıkta olmayıp ‘’Yatırım güzel ama 50 yılda kendini kurtaracak’’ derken açıkça olmasaydı iyi olurdu demeye getirmesi hoş olmadı.

   
Konu Ovit olunca söyleyenlerin öncelikle kimliğine bakıyorum. Yıllardır yazdığım için kimin ne mal olduğunu biliyorum. Çünkü istemeyenler gereksiz olduğunu söyleyenler genellikle aynı cenahtan yani derenin öte tarafından.

    
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu Milletvekili dostumuz Ovit 50 yılda kendini kurtarır demeden önce keşke biraz bilgilenseydi.

   
Yolu olmayan Tünelden bahsediyorum.

   
Ovit Dağında kar kış mevsiminde neler yaşandığını o bol keseden atan Milletin vekili elbette bilmez, bilseydi öyle konuşmazdı.

   
O dağ, Rize-Erzurum arasını Kasım-Nisan arasında kapatırdı. Yılda 5-6 ay kar dolayısıyla kapalı olan iki ilin ulaşımını sağlayan devlet karayolu Türkiye’de var mı?

   
Sn. Vekil keşke 50 yılda kendini kurtarır demeden önce Tünelin niye istenilen yoğunlukta çalışmadığını her masaya bir hemşerisinin oturduğu, lebalep Trabzonluların doldurdukları Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünden öğrenseydi.

   
Söyleyeyim Yavuz Vekilim, Dünyada 3.Türkiyede şu anda ilk ve tek olan Ovit Tüneline çıkan yollar yapılmadı. Bilginiz var mı?

    
Yolu olmayan tünelden araç geçer mi?

   
O makamlarda oturan hemşerilerin Ovit tüneli yolunun yapılmaması için 2021 Karayolları yatırım programında 1.000 tl(bin lira) ödenek ayırdılar. Keşke bin liralık ödenekle bu yol yapılır. Yapıldığında sizlerin de geçmesini isterim.

   
Sn. Vekilim Yavuz Ağıralioğlu, keşke 50 yıllık kendini kurtarmayı diline dolayacağına hemşerilerinin tıka basa doldurulduğu başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğünden Ovit Tüneline çıkan yollarının niye yapılamadığını da sorup öğrendikten sonra ekranlardan seslendirseydiniz.

   
Bundan önceki 103 nolu yazımı 29 Nisan 2020 tarihinde yazmışım. Bu yazdığım 104 numaralı yazımı bir vekilin açıklaması üzerine yazacağım aklıma gelmezdi.

   
Dahası Erzurum cenahından değerli Tahsin Bayramoğlu Ovit Tünelini bu açıklamadan sonra yakmış durumda. Ovit ateşi Erzurum’u aşarak Ankara’ya kadar gider mi bilemem ama İYİ Parti cenahının Çaykaralı Vekili için hiçte olumlu rüzgârı olmayacağına eminim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi