İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

ÜNİVERSİTEMİZİ BAŞARILI BULDUM

ÜBİTAK Araştırma Programları Başkanlığı tarafından yayınlanan istatistik sıralamasında RTEÜ projesi onaylanan Üniversiteler arasında yer almasından memnun oldum.       RTEÜ onaylanan 50 projesiyle 2016 - 2020 yıllarında 5 yıllık proje istatistiklerine göre Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 Üniversite arasından 4. olmuştur.     TÜBİTAK’ın araştırmasını önemserim ve güvenirim.     Cumhurbaşkanı ve hükûmetin çok yakın desteğinin olduğu RTEÜ’nin her alanda başarılı olmasını isteriz. Başarı çalışmakla olur, öğrencileri teşvik ederek itecek ufku geniş hoca ve akademisyenlerin aralıksız çalışmasıyla olur.     Rize’nin sembollerinden birisi olan Üniversitemizin şehirle bütünleşmemesi, barışık olmaması önemli bir sıkıntı.     Kampüse sıkışan Üniversitemizin yalnız Rize’nin değil bölgenin araştırılmayan konuları için kafa yoracak sorumlulara ihtiyacı var. Akademisyen olarak bilimsel yapılan proje sayısı çok daha arttırılabilir. Bitki ve sebze için çok zararlı olan Japonika denilen Kelebek yapılabilecek çok etkili projelerle önlenmeli.    Üniversitemizde Japonika denilen canlı ile çok daha detaylı çalışmalar olmalı. Doç.Dr. Mustafa Akıner hocanın iki üç kişi ile yapacağı çalışma yeterli olmayabilir. Bölgedeki bu zararlı ile mücadelede büyük desteğe ihtiyaç var.     RTEÜ 2000 yılından sonra kurulan 125 Üniversite arasında 4. sırada yer alması elbette başarıdır ve küçümsenemeyecek kadar önemlidir. Bu kategoride Gebze Teknik Üniversitesi birinci, İstanbul Medipol Üniversitesi ikinci, TOB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ise üçüncü sırada bulunmakta.      ODTÜ’nün 1. Olduğu genel Üniversite sıralamasında 36.sırada yer almasını alkışlıyorum. RTEÜ hazırlayarak onaylanan 50 projesi ile 171 Üniversiteyi geride bıraktı. Devlet ve Vakıf dâhil ülkemizdeki tüm Üniversiteler kategorisinde ise 36. Sırada yer almış.     Üniversitemizin başarılarını duymak çok güzel.      Her ne kadar bazı Fakültelerde yönetimlerden kaynaklanan sıkıntılar oluyorsa da giderilmesini bekliyoruz.      Bu sıkıntılar konusunda Rektörümüz Prof.Dr. Hüseyin Karaman hocamıza çok iş düşüyor.      Bilhassa suların durulmadığı Tıp Fakültesinde kaos ve karmaşaya son verilmeli. En son ayrılan akademisyenlerden Prof.Dr. Engin Dursun hocanın yeri umarım en yakın zamanda doldurulur.     Bölgenin çok önemli Kanser tedavi merkezi, Onkoloji Hastanemiz uzman, titri yüksek hocaların hizmet edeceği üs durumuna getirilmeli.     RTEÜ ‘nden uzaklaşıp giden değil hizmet yapan, bilime dokunan akademisyen ordusuna çok ihtiyacı var.     RTEÜ şahısların değil şehrin, bölgenin hepimizin malıdır.    Her geçen yıl daha iyi olması için düşünceye sahip aklıselim herkesin sahiplenmesi gerekir.    Rektörümüz Hüseyin Hocam, Üniversitemizin şehri kucaklaması için öncelikle sizlere çok iş düşüyor.
Ekleme Tarihi: 27 Mart 2021 - Cumartesi

ÜNİVERSİTEMİZİ BAŞARILI BULDUM

ÜBİTAK Araştırma Programları Başkanlığı tarafından yayınlanan istatistik sıralamasında RTEÜ projesi onaylanan Üniversiteler arasında yer almasından memnun oldum.

     
RTEÜ onaylanan 50 projesiyle 2016 - 2020 yıllarında 5 yıllık proje istatistiklerine göre Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 Üniversite arasından 4. olmuştur.

   
TÜBİTAK’ın araştırmasını önemserim ve güvenirim.

   
Cumhurbaşkanı ve hükûmetin çok yakın desteğinin olduğu RTEÜ’nin her alanda başarılı olmasını isteriz. Başarı çalışmakla olur, öğrencileri teşvik ederek itecek ufku geniş hoca ve akademisyenlerin aralıksız çalışmasıyla olur.

   
Rize’nin sembollerinden birisi olan Üniversitemizin şehirle bütünleşmemesi, barışık olmaması önemli bir sıkıntı.

   
Kampüse sıkışan Üniversitemizin yalnız Rize’nin değil bölgenin araştırılmayan konuları için kafa yoracak sorumlulara ihtiyacı var. Akademisyen olarak bilimsel yapılan proje sayısı çok daha arttırılabilir. Bitki ve sebze için çok zararlı olan Japonika denilen Kelebek yapılabilecek çok etkili projelerle önlenmeli.

  
Üniversitemizde Japonika denilen canlı ile çok daha detaylı çalışmalar olmalı. Doç.Dr. Mustafa Akıner hocanın iki üç kişi ile yapacağı çalışma yeterli olmayabilir. Bölgedeki bu zararlı ile mücadelede büyük desteğe ihtiyaç var.

   
RTEÜ 2000 yılından sonra kurulan 125 Üniversite arasında 4. sırada yer alması elbette başarıdır ve küçümsenemeyecek kadar önemlidir. Bu kategoride Gebze Teknik Üniversitesi birinci, İstanbul Medipol Üniversitesi ikinci, TOB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ise üçüncü sırada bulunmakta.

    
ODTÜ’nün 1. Olduğu genel Üniversite sıralamasında 36.sırada yer almasını alkışlıyorum. RTEÜ hazırlayarak onaylanan 50 projesi ile 171 Üniversiteyi geride bıraktı. Devlet ve Vakıf dâhil ülkemizdeki tüm Üniversiteler kategorisinde ise 36. Sırada yer almış.

   
Üniversitemizin başarılarını duymak çok güzel.

    
Her ne kadar bazı Fakültelerde yönetimlerden kaynaklanan sıkıntılar oluyorsa da giderilmesini bekliyoruz.

    
Bu sıkıntılar konusunda Rektörümüz Prof.Dr. Hüseyin Karaman hocamıza çok iş düşüyor.

    
Bilhassa suların durulmadığı Tıp Fakültesinde kaos ve karmaşaya son verilmeli. En son ayrılan akademisyenlerden Prof.Dr. Engin Dursun hocanın yeri umarım en yakın zamanda doldurulur.

   
Bölgenin çok önemli Kanser tedavi merkezi, Onkoloji Hastanemiz uzman, titri yüksek hocaların hizmet edeceği üs durumuna getirilmeli.

   
RTEÜ ‘nden uzaklaşıp giden değil hizmet yapan, bilime dokunan akademisyen ordusuna çok ihtiyacı var.

   
RTEÜ şahısların değil şehrin, bölgenin hepimizin malıdır.

  
Her geçen yıl daha iyi olması için düşünceye sahip aklıselim herkesin sahiplenmesi gerekir.

  
Rektörümüz Hüseyin Hocam, Üniversitemizin şehri kucaklaması için öncelikle sizlere çok iş düşüyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi