Murat KÖSEOĞLU
Köşe Yazarı
Murat KÖSEOĞLU
 

HEVESLENMEYİN, İLKSAN YÖNETİMİ MÜLAKATLA BELİRLENMİYOR.

Malum sendikanın sayın Başkanına tekraren ve heceleyerek söylüyoruz: İLKSAN Temsilci seçimleri İP-TAL  E-DİL-ME-Dİ, İçişleri Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda ve MEB’in onayı ile ER-TE-LEN-Dİ! Ve daha önemlisi, bu seçimde seçilecek delegeler 2023’te yapılacak genel kurulda oy kullanacak. Yani bu ertelenen seçim, İLKSAN yönetiminin mevcut görev süresini etkileyecek bir süreç değil; dolayısıyla kimsenin bir şey kaçırmasına da gerek yok. Anlayın artık bu basit gerçeği. Kuru gürültü yaparak neyi perdelemenin peşindesiniz? Yoksa salgın koşulları müsaade etmez de İLKSAN seçimleri, bir kez daha beceriksizliğinize sahne olacak 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonuna kalırsa eğitim çalışanlarının karşısına çıkamayız, diye mi endişeleniyorsunuz? Gerçi şimdi de 355 yöneticinizi aday göstermiş olmanıza rağmen markanızla ve dürüstçe er meydanına çıkamıyorsunuz ve güya BAĞIMSIZ ADAYLARI destekliyorsunuz ya… Bir de meşhur İLKSAN raporunuzdaki birçok iddia gibi bir bilgi yanlışınızı daha düzeltelim: 8-9 Nisan’da yapılacak toplantı, İLKSAN Mali Genel Kurulu görüşmelerini gerçekleştirecektir. Bu da mevzuat açısından yapılması elzem ve planlı bir toplantıdır. Bu toplantı, 217 delegenin Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu’nun onayı ve belirlediği kurallar çerçevesinde (1 Kişiye 8 metrekare ölçeğinde) gerçekleştirilecektir. İlçe temsilcisi seçimleri ise 287 bin eğitim çalışanının hem de kimi yerlerde ilçeler arası hareketliliğinin doğuracağı sağlık riski nedeniyle ertelenmiştir. Neredeyse her gün bir meslektaşımızı Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz bugünlerde bu risk nasıl göze alınabilirdi? Dolayısıyla MEB’in aldığı erteleme kararı makul ve yerinde olmuştur. Adım gibi eminim ki, seçimler ertelenmeseydi ve bu süreçte virüs bulaşısına maruz kalan meslektaşlarımız sözkonusu olsaydı, aynı tipler, bu kez de hem İLKSAN’ı hem de MEB’i tedbirsizlikle itham edeceklerdi. Öte yandan, 287.000 kişinin hareketliliği ile 217 kişinin kurallar çerçevesinde biraraya gelmesini mukayese eden zihniyet ya arazlıdır ya da art niyetlidir. Ayrıca malum sendikanın sayın başkanının dikkatine özellikle ve vurgulayarak sunmak isteriz ki; İLKSAN yönetimi MÜLAKATLA belirlenmiyor! Seçimler, her kademede GİZLİ OY AÇIK TASNİF yöntemiyle yürütülmektedir. Sakın ha alışageldiğiniz ve doyumsuz bir iştahla abandığınız MÜLAKAT süreçleriyle karıştırmayın. Bu arada sayın Başkana SAMİMİ bir öneride daha bulunmak istiyorum: Son günlerde seçimle yatıp seçimle kalkıyorsunuz ya; gelin, eğitim hizmet kolunda yetkili sendikayı da seçimle belirleyelim. Eğitim çalışanlarının iradesine güven meselesi lafta kalmasın. İLKSAN ilçe temsilcisini seçebilecek kabiliyette olan eğitim çalışanlarının, yetkili sendikayı belirleme iradesi de vardır herhalde. Var mısınız?
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2021 - Cumartesi

HEVESLENMEYİN, İLKSAN YÖNETİMİ MÜLAKATLA BELİRLENMİYOR.

Malum sendikanın sayın Başkanına tekraren ve heceleyerek söylüyoruz:


İLKSAN Temsilci seçimleri İP-TAL  E-DİL-ME-Dİ, İçişleri Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda ve MEB’in onayı ile ER-TE-LEN-Dİ!


Ve daha önemlisi, bu seçimde seçilecek delegeler 2023’te yapılacak genel kurulda oy kullanacak.


Yani bu ertelenen seçim, İLKSAN yönetiminin mevcut görev süresini etkileyecek bir süreç değil; dolayısıyla kimsenin bir şey kaçırmasına da gerek yok.


Anlayın artık bu basit gerçeği.


Kuru gürültü yaparak neyi perdelemenin peşindesiniz?


Yoksa salgın koşulları müsaade etmez de İLKSAN seçimleri, bir kez daha beceriksizliğinize sahne olacak 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonuna kalırsa eğitim çalışanlarının karşısına çıkamayız, diye mi endişeleniyorsunuz?


Gerçi şimdi de 355 yöneticinizi aday göstermiş olmanıza rağmen markanızla ve dürüstçe er meydanına çıkamıyorsunuz ve güya BAĞIMSIZ ADAYLARI destekliyorsunuz ya…


Bir de meşhur İLKSAN raporunuzdaki birçok iddia gibi bir bilgi yanlışınızı daha düzeltelim: 8-9 Nisan’da yapılacak toplantı, İLKSAN Mali Genel Kurulu görüşmelerini gerçekleştirecektir. Bu da mevzuat açısından yapılması elzem ve planlı bir toplantıdır.


Bu toplantı, 217 delegenin Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu’nun onayı ve belirlediği kurallar çerçevesinde (1 Kişiye 8 metrekare ölçeğinde) gerçekleştirilecektir.


İlçe temsilcisi seçimleri ise 287 bin eğitim çalışanının hem de kimi yerlerde ilçeler arası hareketliliğinin doğuracağı sağlık riski nedeniyle ertelenmiştir. Neredeyse her gün bir meslektaşımızı Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz bugünlerde bu risk nasıl göze alınabilirdi? Dolayısıyla MEB’in aldığı erteleme kararı makul ve yerinde olmuştur.


Adım gibi eminim ki, seçimler ertelenmeseydi ve bu süreçte virüs bulaşısına maruz kalan meslektaşlarımız sözkonusu olsaydı, aynı tipler, bu kez de hem İLKSAN’ı hem de MEB’i tedbirsizlikle itham edeceklerdi.


Öte yandan, 287.000 kişinin hareketliliği ile 217 kişinin kurallar çerçevesinde biraraya gelmesini mukayese eden zihniyet ya arazlıdır ya da art niyetlidir.


Ayrıca malum sendikanın sayın başkanının dikkatine özellikle ve vurgulayarak sunmak isteriz ki; İLKSAN yönetimi MÜLAKATLA belirlenmiyor! Seçimler, her kademede GİZLİ OY AÇIK TASNİF yöntemiyle yürütülmektedir. Sakın ha alışageldiğiniz ve doyumsuz bir iştahla abandığınız MÜLAKAT süreçleriyle karıştırmayın.


Bu arada sayın Başkana SAMİMİ bir öneride daha bulunmak istiyorum:


Son günlerde seçimle yatıp seçimle kalkıyorsunuz ya; gelin, eğitim hizmet kolunda yetkili sendikayı da seçimle belirleyelim.


Eğitim çalışanlarının iradesine güven meselesi lafta kalmasın. İLKSAN ilçe temsilcisini seçebilecek kabiliyette olan eğitim çalışanlarının, yetkili sendikayı belirleme iradesi de vardır herhalde.


Var mısınız?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi