İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

VİRÜS KIRMIZILIĞI DEVAM EDİYOR

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Virüsü tüm hızıyla bilhassa Doğu Karadeniz Bölgemizde etkisini sürdürüyor.      Bizim gibi birçok gazeteci arkadaşım ve başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bütün idarecilerimiz defalarca tedbirlere uyalım çağrısında bulundu.      Yapılan çağrı ve duyurular adeta bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor.      Görülen Virüs vakaları ortada. Açıklanan rakamların gerçekliği tartışılır ama gerçek olan tek şey var vaka sayısında azalma yok. Her geçen gün azalma yerine artışlar var.      Türkiye Vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada ise Brezilya’dan sonra ikinci sırada. Mavi, sarı, turuncu şehirlerimiz kalmadı, Doğu Karadeniz’in öncülük yaptığı Kırmızı 81 vilayete yayıldı.      Günlük vaka sayısı 50 bini geçerken vefat eden sayıları 3’lü rakamlarda dolaşıyor.       Dokunduğumuz her şeyden, yan yana konuştuğumuz her insandan bulaşma riski en üst seviyeye ulaştı.      Çoğunluk Rize’de olmak üzere bölgemizde önümüzdeki günlerde ÇAY toplamak için gurbetçiler yine yollara düşecek. Geçen yıl yaşananları unutmayalım. Tedbirler şimdiden önemle gözden geçirilmeli.     Yayılmayı önlemek için başka illerden Rize’ye gelecekler için acilen kontrol noktaları oluşturulmalı. Rize giriş ve çıkışlarında geçen yıl olduğu gibi ölçümler sık bir şekilde yapılmalı, vakalı olanlar kesinlikle karantinaya alınmalı veya girişlerine izin verilmemeli.      Vaka artışlarının devam edeceği yönünde endişelerimiz var inşallah gerçek olmaz.       Aşılama çalışmaları devam ederken, virüse yakalanan insanlarımız için sağlık çalışanları gerçekten büyük bir özveri gösteriyor. Bizler hele gözlüklü insanlar maske takmada çok zorlanırken bütün gün boyunca maske ve astronot elbisesi içinde çalışan sağlıkçılarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Tedbirlere uyarak onların verdiği çabayı boşa çıkarmayalım.        Her geçen gün bu dalga daha da yayılıyor. Devletimiz tarafından katı tedbirler alınmalı. Mesela şehirlerarası seyahatlere kısıtlama, haftada 1-2 değil 3-4 günlük sokağa çıkmama olabilir. Toplu taşıma araçlarında yolcu ve sefer sayılarında azaltmalar olabilir. Lokanta ve kahvehaneler kapalı ama burasını işletenlere de ekonomik yönden destek olunmalı. Kira ödeyen adam çalıştıran vergi veren işletmelere destek verilmeli.     Çözüm ne ise Yol yordam ne ise Sokağa çıkma yasağı ise o Gerekli cezai tedbirlerin artırılması ve uygulanmasıyla olacaksa o Belli ki bu iş bugüne kadar alınan tedbirlerle olmadı olmayacak da. Bu iş uyarmayla da cezayla da olmuyor.       Salgın krizini en iyi yöneten ülkeler İsrail, Almanya Güney Kore ne yaptıysa onu yapmalıyız.    
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2021 - Çarşamba

VİRÜS KIRMIZILIĞI DEVAM EDİYOR

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Virüsü tüm hızıyla bilhassa Doğu Karadeniz Bölgemizde etkisini sürdürüyor.

    
Bizim gibi birçok gazeteci arkadaşım ve başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bütün idarecilerimiz defalarca tedbirlere uyalım çağrısında bulundu.

    
Yapılan çağrı ve duyurular adeta bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor.

    
Görülen Virüs vakaları ortada. Açıklanan rakamların gerçekliği tartışılır ama gerçek olan tek şey var vaka sayısında azalma yok. Her geçen gün azalma yerine artışlar var.

    
Türkiye Vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada ise Brezilya’dan sonra ikinci sırada. Mavi, sarı, turuncu şehirlerimiz kalmadı, Doğu Karadeniz’in öncülük yaptığı Kırmızı 81 vilayete yayıldı.

    
Günlük vaka sayısı 50 bini geçerken vefat eden sayıları 3’lü rakamlarda dolaşıyor.

     
Dokunduğumuz her şeyden, yan yana konuştuğumuz her insandan bulaşma riski en üst seviyeye ulaştı.

    
Çoğunluk Rize’de olmak üzere bölgemizde önümüzdeki günlerde ÇAY toplamak için gurbetçiler yine yollara düşecek. Geçen yıl yaşananları unutmayalım. Tedbirler şimdiden önemle gözden geçirilmeli.

   
Yayılmayı önlemek için başka illerden Rize’ye gelecekler için acilen kontrol noktaları oluşturulmalı. Rize giriş ve çıkışlarında geçen yıl olduğu gibi ölçümler sık bir şekilde yapılmalı, vakalı olanlar kesinlikle karantinaya alınmalı veya girişlerine izin verilmemeli.

    
Vaka artışlarının devam edeceği yönünde endişelerimiz var inşallah gerçek olmaz.

     
Aşılama çalışmaları devam ederken, virüse yakalanan insanlarımız için sağlık çalışanları gerçekten büyük bir özveri gösteriyor. Bizler hele gözlüklü insanlar maske takmada çok zorlanırken bütün gün boyunca maske ve astronot elbisesi içinde çalışan sağlıkçılarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Tedbirlere uyarak onların verdiği çabayı boşa çıkarmayalım.

      
Her geçen gün bu dalga daha da yayılıyor. Devletimiz tarafından katı tedbirler alınmalı. Mesela şehirlerarası seyahatlere kısıtlama, haftada 1-2 değil 3-4 günlük sokağa çıkmama olabilir. Toplu taşıma araçlarında yolcu ve sefer sayılarında azaltmalar olabilir. Lokanta ve kahvehaneler kapalı ama burasını işletenlere de ekonomik yönden destek olunmalı. Kira ödeyen adam çalıştıran vergi veren işletmelere destek verilmeli.

   
Çözüm ne ise Yol yordam ne ise Sokağa çıkma yasağı ise o Gerekli cezai tedbirlerin artırılması ve uygulanmasıyla olacaksa o Belli ki bu iş bugüne kadar alınan tedbirlerle olmadı olmayacak da. Bu iş uyarmayla da cezayla da olmuyor.

     
Salgın krizini en iyi yöneten ülkeler İsrail, Almanya Güney Kore ne yaptıysa onu yapmalıyız.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi