İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE LOJİSTİK NEREDE

Bu yazımı 6 yıl önce 2015 de yazmıştım. tekrar yazmakta fayda gördüm.  İyidere vadisinde Lojistik Tesis yapılacak sözünü unutmadık.    7 Haziran seçimi öncesindeki 2 yıllık süreçte bilhassa AKP Milletvekili ve yerel yöneticileri her fırsatta Rize’de yapılacak İyidere Lojistik Merkezinin getirisinden bahsetti.    Yatırım yapmak çok güzel.   Yalnız bölgemize değil Türkiye’de yapılan her yatırımın yanındayız. Destek olmak ne demek, memlekete işgücü istihdamı sağlayacak ekonomik gelir getirecek her yatırımı kim yaparsa yapsın sahipleniriz alkışlarız, destekleriz.     Lojistik merkezlerin yapımı için bazı şartların etkili olduğu ve özellikle ulaşım imkânlarının muhakkak bölgede bulunmasının ilk şartlardan olduğu söylenir.     Bölgemizde Trabzon’du Sürmeneydi derken İkizdere deresinin Karadeniz’e ulaştığı İyidere Vadisinde böyle bir tesis yapılacağı müjdesi iktidar yöneticileri tarafından seçim zamanı da olduğu için hiç dillerden düşürülmedi.     Seçim meydanlarında Rize deki büyük projelerden bahsedilirken başlatılan Ovit Tünelinden sonra Lojistik Merkez ve Havalimanı kesin yapılacak sözleriyle çok muhatap olduk.     Rize büyük yatırımlar için 80 lere varan OY da verdi.     7 Haziran seçimi öncesi 26-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da ihalenin yapılacağı müjdesiyle seçmenden OY istenmişti. Seçim bitti Lojistiğin ihale ve tarihi unutuldu gitti. Aynen İkizdere Organik çay Fabrikası gibi.     AKP yetkililerinden çıt çıkmıyor.     Geçen hafta Dünya Gazetesinde İbrahim Ekinci imzasıyla Türkiye’de yapılacak Lojistik Merkezler hakkında detaylıca bir haber-yazı vardı.      Habere göre 10 yıl önce başlayan projede ilk etapta 17 yer belirlenmişti. Yakın zamanda Habur, Tatvan ve İzmir-Kemalpaşa projeye dâhil edilerek toplam 20 Merkez yapılacağını öğreniyoruz.     20 Lojistik arasında çok bahsedilen Rize-İyidere maalesef yok. Oysa 7 Haziran seçimi öncesinde 26-27 Mayıs’ta ihale yapılacak haberi yayılmıştı. Üstgeçitler, meydanlar Lojistik pankartlarıyla süslenerek gündemde önemli yer almıştı.     Projenin TCDD tarafından yürütüldüğünü gördükten sonrada Rize de Demiryolu yani Tren ulaşımı olmadığı için bu projenin hayal olduğu insanın aklına geliyor.’’22.6.2015  
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2021 - Pazar

RİZE LOJİSTİK NEREDE

Bu yazımı 6 yıl önce 2015 de yazmıştım. tekrar yazmakta fayda gördüm.


 İyidere vadisinde Lojistik Tesis yapılacak sözünü unutmadık.

  
7 Haziran seçimi öncesindeki 2 yıllık süreçte bilhassa AKP Milletvekili ve yerel yöneticileri her fırsatta Rize’de yapılacak İyidere Lojistik Merkezinin getirisinden bahsetti.

  
Yatırım yapmak çok güzel.

 
Yalnız bölgemize değil Türkiye’de yapılan her yatırımın yanındayız. Destek olmak ne demek, memlekete işgücü istihdamı sağlayacak ekonomik gelir getirecek her yatırımı kim yaparsa yapsın sahipleniriz alkışlarız, destekleriz.

   
Lojistik merkezlerin yapımı için bazı şartların etkili olduğu ve özellikle ulaşım imkânlarının muhakkak bölgede bulunmasının ilk şartlardan olduğu söylenir.

   
Bölgemizde Trabzon’du Sürmeneydi derken İkizdere deresinin Karadeniz’e ulaştığı İyidere Vadisinde böyle bir tesis yapılacağı müjdesi iktidar yöneticileri tarafından seçim zamanı da olduğu için hiç dillerden düşürülmedi.

   
Seçim meydanlarında Rize deki büyük projelerden bahsedilirken başlatılan Ovit Tünelinden sonra Lojistik Merkez ve Havalimanı kesin yapılacak sözleriyle çok muhatap olduk.

   
Rize büyük yatırımlar için 80 lere varan OY da verdi.

   
7 Haziran seçimi öncesi 26-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da ihalenin yapılacağı müjdesiyle seçmenden OY istenmişti. Seçim bitti Lojistiğin ihale ve tarihi unutuldu gitti. Aynen İkizdere Organik çay Fabrikası gibi.

   
AKP yetkililerinden çıt çıkmıyor.

   
Geçen hafta Dünya Gazetesinde İbrahim Ekinci imzasıyla Türkiye’de yapılacak Lojistik Merkezler hakkında detaylıca bir haber-yazı vardı.

    
Habere göre 10 yıl önce başlayan projede ilk etapta 17 yer belirlenmişti. Yakın zamanda Habur, Tatvan ve İzmir-Kemalpaşa projeye dâhil edilerek toplam 20 Merkez yapılacağını öğreniyoruz.

   
20 Lojistik arasında çok bahsedilen Rize-İyidere maalesef yok. Oysa 7 Haziran seçimi öncesinde 26-27 Mayıs’ta ihale yapılacak haberi yayılmıştı. Üstgeçitler, meydanlar Lojistik pankartlarıyla süslenerek gündemde önemli yer almıştı.

   
Projenin TCDD tarafından yürütüldüğünü gördükten sonrada Rize de Demiryolu yani Tren ulaşımı olmadığı için bu projenin hayal olduğu insanın aklına geliyor.’’22.6.2015

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi