İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

PANDEMİ BAHANE, İLLA RANDEVU

Covid-19 da yapılan çalışmalar alınan tedbirler ve son çare aşılama dolayısıyla inşallah sona doğru yaklaşıyoruz.    Hepimiz hastalığın ciddiyeti ve öneminin farkındayız. Umursamayanlar da yok değil.     Anlatmak istediğim Pandemi kuralları gereği bazı devlet dairelerinde vatandaşın işinin görülmediği veya zorluklar çıkarıldığı hakkında.    İkizdere ilçesindeki bir kamu kuruluşunda vatandaşın yaşadığı şikâyeti belirtmem lazım, çünkü benimde şahit olduğum bir konu.    Pandemi kuralları gereği bazı kurumlarda sosyal mesafe vs. yoğunluk yaşanmasın diye telefonla randevu sistemi talimatı verilmiş.     Uygulama birçok kurumda devam ediyor.    Ankara’dan verilen talimat büyük şehirler ve kalabalık yerler için çok gereklidir. Yerinde bir uygulamadır ama nüfusu çok az olan, iş yoğunluğu en asgari düzeyde olan ilçelerde uygulanması kesinlikle söylüyorum gereksizdir.    Merkez Nüfusu 2 binin altında İkizdere ilçesinde vatandaştan neyin randevusunu istiyorsunuz.    İlin Valisi, İlçenin Kaymakamı burada inisiyatif almalı.      Telefonla randevu alınacakmış. Randevu alınıp gelinecekse oradaki memurlar ne iş yapar.    Vatandaşın kısa süreli bir işini görmemek için Randevusuz olmaz demenin anlamı yoktur. Pandemi bahanesiyle o kurumda oturan memurlar maaş almıyor mu? Veya aldıkları maaşı hak ediyorlar mı?     Benzer uygulamaları Bankada da yapalım öyleyse bankada işi olan Randevumu almalı. Veya Postanede randevu mu olmalı. Nüfus memurluklarında randevu isteniyor ama inisiyatif alan memur kimseyi geri çevirmiyor, hemen işini görüyor.     Randevu telefonu numarasını çokbilmiş edasıyla işaret eden memur 86 yaşındaki vatandaşa üstelik hastaneye gidince randevu almıyor musunuz, randevusuz iş yapmayız, buraya gelirken de Randevu alacaksınız emrini vermesini yadırgadım doğrusu.    86 yaşında kaç insanın interneti var, kaç insanın akıllı telefonu var, veya randevu almayı becerebilir. Bu yapılan vatandaşı devlet kapısından nefret ettirmektir. Vatandaşı devletine küstürmektir ve bu bayanların böyle bir hakkı yoktur. Randevusu olmayana yardımcı olduğunuzda amirleriniz size ceza mı veriyor.    Bir Gazeteci olarak bende o kurumdan o memurlar gidinceye kadar içeri girmeme kararı aldım.     Bayan memurlara o koltuklar bol gelmiş anlaşılan. Aynı makam da daha önce var olan erkeklerden böylesi bir uygulama ve amir talimatı görmemiş duymamıştık.     Devlet dairesinde görev yapan gelen vatandaşın işini görmek mecburiyetindedir. Kanunsuz bir işlem yapılmasını istemiyoruz. Kimseden kanunsuz iş yapmasını istemeye hakkımızda yoktur.     O kapı kimsenin babasının kapısı veya koltuğu değildir.86 yaşındaki adama git randevu al gel demek insanlık değil kamu görevi hiç değildir. Bedava çalışmıyorsunuz.      Sn. Valim sözüm size İkizdere’deki bu kuruma erkek memur gönderiniz. Bayanlarla kimse muhatap olmak istemiyor.
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2021 - Salı

PANDEMİ BAHANE, İLLA RANDEVU

Covid-19 da yapılan çalışmalar alınan tedbirler ve son çare aşılama dolayısıyla inşallah sona doğru yaklaşıyoruz.

  
Hepimiz hastalığın ciddiyeti ve öneminin farkındayız. Umursamayanlar da yok değil.

   
Anlatmak istediğim Pandemi kuralları gereği bazı devlet dairelerinde vatandaşın işinin görülmediği veya zorluklar çıkarıldığı hakkında.

  
İkizdere ilçesindeki bir kamu kuruluşunda vatandaşın yaşadığı şikâyeti belirtmem lazım, çünkü benimde şahit olduğum bir konu.

  
Pandemi kuralları gereği bazı kurumlarda sosyal mesafe vs. yoğunluk yaşanmasın diye telefonla randevu sistemi talimatı verilmiş.

   
Uygulama birçok kurumda devam ediyor.

  
Ankara’dan verilen talimat büyük şehirler ve kalabalık yerler için çok gereklidir. Yerinde bir uygulamadır ama nüfusu çok az olan, iş yoğunluğu en asgari düzeyde olan ilçelerde uygulanması kesinlikle söylüyorum gereksizdir.

  
Merkez Nüfusu 2 binin altında İkizdere ilçesinde vatandaştan neyin randevusunu istiyorsunuz.

  
İlin Valisi, İlçenin Kaymakamı burada inisiyatif almalı.  

  
Telefonla randevu alınacakmış. Randevu alınıp gelinecekse oradaki memurlar ne iş yapar.

  
Vatandaşın kısa süreli bir işini görmemek için Randevusuz olmaz demenin anlamı yoktur. Pandemi bahanesiyle o kurumda oturan memurlar maaş almıyor mu? Veya aldıkları maaşı hak ediyorlar mı?

   
Benzer uygulamaları Bankada da yapalım öyleyse bankada işi olan Randevumu almalı. Veya Postanede randevu mu olmalı. Nüfus memurluklarında randevu isteniyor ama inisiyatif alan memur kimseyi geri çevirmiyor, hemen işini görüyor.

   
Randevu telefonu numarasını çokbilmiş edasıyla işaret eden memur 86 yaşındaki vatandaşa üstelik hastaneye gidince randevu almıyor musunuz, randevusuz iş yapmayız, buraya gelirken de Randevu alacaksınız emrini vermesini yadırgadım doğrusu.

  
86 yaşında kaç insanın interneti var, kaç insanın akıllı telefonu var, veya randevu almayı becerebilir. Bu yapılan vatandaşı devlet kapısından nefret ettirmektir. Vatandaşı devletine küstürmektir ve bu bayanların böyle bir hakkı yoktur. Randevusu olmayana yardımcı olduğunuzda amirleriniz size ceza mı veriyor.

  
Bir Gazeteci olarak bende o kurumdan o memurlar gidinceye kadar içeri girmeme kararı aldım.

   
Bayan memurlara o koltuklar bol gelmiş anlaşılan. Aynı makam da daha önce var olan erkeklerden böylesi bir uygulama ve amir talimatı görmemiş duymamıştık.

   
Devlet dairesinde görev yapan gelen vatandaşın işini görmek mecburiyetindedir. Kanunsuz bir işlem yapılmasını istemiyoruz. Kimseden kanunsuz iş yapmasını istemeye hakkımızda yoktur.

   
O kapı kimsenin babasının kapısı veya koltuğu değildir.86 yaşındaki adama git randevu al gel demek insanlık değil kamu görevi hiç değildir. Bedava çalışmıyorsunuz.

    
Sn. Valim sözüm size İkizdere’deki bu kuruma erkek memur gönderiniz. Bayanlarla kimse muhatap olmak istemiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi