Bayram Arif TURAN
Köşe Yazarı
Bayram Arif TURAN
 

Rize İl Koordinasyon Toplantısının Ardından Gözlemlerim

Rize’de bu gün,il koordinasyon kurulu,Rize Valisi Kemal ÇEBER başkanlığında Vali yardımcıları ilçelerimizin Kaymakamları il ilçe belde belediye başkanları Trabzon daki Dokuz Bölge Genel Müdürü ve ilimizdeki bütün kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.Basın olarak benim ilk kez ,basın mensubunun belkide ilk katıldığı toplantıda ,ilimizdeki devam eden yatırımları, proje kapsamında olan yatırımları, yatırımların gerçekleşme oranlarını ,bölge müdürlerinin anlatımlarıyla gerçekleşti.      Biz basın mesüpları ve basını takıp eden halk olarak ,böyle toplantılarda yetkili birim müdürleri konuşur yatırımlar aktarılır toplantı sonlandırılır diye düşünülürdü.Fakat 3. 4 Saat kesintisiz süren toplantıda her konuşmacı dikkatle dinlendiği ve Bilgi dolu anlatımlar olunduğu gibi, soru cevap şeklinde bazen tansiyonun yükselip indiği de gözlemledim.      Özellikle Karayolları ,Ulaştırma,DSİ,Tarım Orman Bölge müdürlerinin sunumlarından sonra ,Sayın Valımızın iktidardaki ve muhalefet belediye başkanlarına söz hakkı vermesi ,iktidar ve muhalefet belediye başkanlarının istek ve şikayetlerini toplantıda belirtmeleri ,sıkıntılarını bölge müdürlerine aktarmaları ,Vali bey in bütün belediye başkanlarının iktidar muhalefet ayırmaksızın sıkıntılarının çözümü noktasında talimatlar vermeside dikkatimden kaçmadı.       Sayın Valimiz ÇEBER zaman zaman Başkanların ilçelerinde eleman eksikliklerini dile getirirken bizlerde gerektiğinde elamanız söyleminde bulunması Madenli Belediye Başkanının sıkıntılarının çözümünde kapımız baba kapısı validir demesi Findikli Belediye Başkanının şikayetlerini İyidere Belediye Başkanın isteklerini Cayeli Belediye Başkanının sıkıntılarını İkizdere ve Caykent Belediye başkanlarının istek ve şikayetlerinin çözümü noktasında Vali bey in ayrım yapmadan talimat verdigini gözlemledim. Benim gözlemim olarak , ilimizin il ilçe belde belediyele başkanları ve bürokratlarıyla her şeyin Rize için istenildiğini siyaseten ayrım yapılmadan aile profili çizildiğini yönündeydi.
Ekleme Tarihi: 09 Temmuz 2021 - Cuma

Rize İl Koordinasyon Toplantısının Ardından Gözlemlerim

Rize’de bu gün,il koordinasyon kurulu,Rize Valisi Kemal ÇEBER başkanlığında Vali yardımcıları ilçelerimizin Kaymakamları il ilçe belde belediye başkanları Trabzon daki Dokuz Bölge Genel Müdürü ve ilimizdeki bütün kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.Basın olarak benim ilk kez ,basın mensubunun belkide ilk katıldığı toplantıda ,ilimizdeki devam eden yatırımları, proje kapsamında olan yatırımları, yatırımların gerçekleşme oranlarını ,bölge müdürlerinin anlatımlarıyla gerçekleşti.
    
Biz basın mesüpları ve basını takıp eden halk olarak ,böyle toplantılarda yetkili birim müdürleri konuşur yatırımlar aktarılır toplantı sonlandırılır diye düşünülürdü.Fakat 3. 4 Saat kesintisiz süren toplantıda her konuşmacı dikkatle dinlendiği ve Bilgi dolu anlatımlar olunduğu gibi, soru cevap şeklinde bazen tansiyonun yükselip indiği de gözlemledim.

    
Özellikle Karayolları ,Ulaştırma,DSİ,Tarım Orman Bölge müdürlerinin sunumlarından sonra ,Sayın Valımızın iktidardaki ve muhalefet belediye başkanlarına söz hakkı vermesi ,iktidar ve muhalefet belediye başkanlarının istek ve şikayetlerini toplantıda belirtmeleri ,sıkıntılarını bölge müdürlerine aktarmaları ,Vali bey in bütün belediye başkanlarının iktidar muhalefet ayırmaksızın sıkıntılarının çözümü noktasında talimatlar vermeside dikkatimden kaçmadı.

     
Sayın Valimiz ÇEBER zaman zaman Başkanların ilçelerinde eleman eksikliklerini dile getirirken bizlerde gerektiğinde elamanız söyleminde bulunması Madenli Belediye Başkanının sıkıntılarının çözümünde kapımız baba kapısı validir demesi Findikli Belediye Başkanının şikayetlerini İyidere Belediye Başkanın isteklerini Cayeli Belediye Başkanının sıkıntılarını İkizdere ve Caykent Belediye başkanlarının istek ve şikayetlerinin çözümü noktasında Vali bey in ayrım yapmadan talimat verdigini gözlemledim. Benim gözlemim olarak , ilimizin il ilçe belde belediyele başkanları ve bürokratlarıyla her şeyin Rize için istenildiğini siyaseten ayrım yapılmadan aile profili çizildiğini yönündeydi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi