İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

BAKAN YAPILMAYAN OVİT YOLUNU UNUTTURDU

Güneyce Tüneli ve Hurmalık Tüneli ile bağlantı yolları için bölgeye gelen atanmış Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açılışta Erdoğan’dan önce konuşma yapmış.     Ben katılmadım, ekranlardan konuşmaları izledim.     Atanmış Bakan Rize’ye bölgeye şöyle büyük böyle maliyetli yatırımlar yaptık yapıyoruz Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz derken asli işini katılımcılara unutturdu.     Cumhurbaşkanına methiyeler düzmekten atıl durumda bekleyen İkizdere-Ovit Tünel arasını unutturdu.     Atanmış Bakan konuşmasında Havalimanından bahsederken konuştuğu yerin ucundaki İkizdere-Ovit Tünel arasından hiç bahsetmedi.     Niye bahsedemedi acaba hiç sorgulandı mı?    Zigana’yı zirve yaptıran bölgeci atanmış Bakan utanmadan bölgedeki gelişmişlik ve çalışmalardan bahsederken Ovit Yolunu niye konuşmadı.      Şunu da biliyoruz 2021 yatırım programına gerek Erzurum-İspir gerek İkizdere-Ovit güzergâhında 1.000 TL koymuştu bu bakan.     Rize-Erzurum karayolunun yapımında Rize tarafına 1.000 TL, Erzurum tarafına 1.000 TL koyan Bakanlık hesap kapanmasın diye bu meblağı ayırmıştı. İşi bitirmeye niyeti yok, zira dünkü açılışta bu yoldan hiç bahsetmediğini gördük ve Cumhurbaşkanının kulağına AKP teşkilatı bu konuyu akıtmalı.     Komşuda yapılmasın demiyorum.     Elbette yapılsın orada yapılırsa bizde faydalanırız ama Rize’yi unutmayı kabul edemem ve kınıyorum.     2021 yatırım programında, 2011 de başlayıp 2024 de tamamlanması planlanan Trabzon şehir içi geçişine 610.300.000 TL ayıran,    Trabzon-Aşkale-Erzurum yoluna 712.383.000 ayıran zihniyetin samimiyetine inanmıyorum.     Rizeli AKP Milletvekilleri ve ikisi yıllarca Bakanlık yapmasına rağmen duyarsız kalmalarını da anlamış değilim.    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 yılı Yatırım programına göre 1993 yılında başladığı belirtilen Rize-İspir güzergâhı 2024 yılında tamamlanmış olacak. Bu hızla bu hedef hikâye olur.     2021 yılında 1.000 TL ödenek ayrılmış ve bugüne kadar taş taş üstüne konulmamış. Ödenek arttırılmadan yolun 20124 yılında biteceğine atanmış Bakan kendisi inanıyor mu?     Cumhurbaşkanınım, atadığınız Bakan hizmetlerinde bölgesel davranıyor. Rize ve Trabzon yollarına ayırdığı ödenekler ortada, Rize-İspir-Erzurum karayolunda siz Tüneli açtığınız 2018 yılından bu yana çalışma yok.     Güneyce Tüneli 2013 yılında delinmeye başlanmıştır.     İyidere-İkizdere karayolunun genişletme çalışması 2008 yılında başladı.     2008 den bu yana yani 13 yılda 37.9 km’lik yolu tamamlayanları başarılı mı sayalım.     37.9 km lik yolu 13 yılda tamamlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1.000 TL ödeneklerle (Zigana’yı tamamlamadan)yolu bitirmeyecek. Görünen köy kılavuz istemez, tercih sizin Cumhurbaşkanım.   
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2021 - Cumartesi

BAKAN YAPILMAYAN OVİT YOLUNU UNUTTURDU

Güneyce Tüneli ve Hurmalık Tüneli ile bağlantı yolları için bölgeye gelen atanmış Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açılışta Erdoğan’dan önce konuşma yapmış.

   
Ben katılmadım, ekranlardan konuşmaları izledim.

   
Atanmış Bakan Rize’ye bölgeye şöyle büyük böyle maliyetli yatırımlar yaptık yapıyoruz Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz derken asli işini katılımcılara unutturdu.

   
Cumhurbaşkanına methiyeler düzmekten atıl durumda bekleyen İkizdere-Ovit Tünel arasını unutturdu.

   
Atanmış Bakan konuşmasında Havalimanından bahsederken konuştuğu yerin ucundaki İkizdere-Ovit Tünel arasından hiç bahsetmedi.

   
Niye bahsedemedi acaba hiç sorgulandı mı?

  
Zigana’yı zirve yaptıran bölgeci atanmış Bakan utanmadan bölgedeki gelişmişlik ve çalışmalardan bahsederken Ovit Yolunu niye konuşmadı.

    
Şunu da biliyoruz 2021 yatırım programına gerek Erzurum-İspir gerek İkizdere-Ovit güzergâhında 1.000 TL koymuştu bu bakan.

   
Rize-Erzurum karayolunun yapımında Rize tarafına 1.000 TL, Erzurum tarafına 1.000 TL koyan Bakanlık hesap kapanmasın diye bu meblağı ayırmıştı. İşi bitirmeye niyeti yok, zira dünkü açılışta bu yoldan hiç bahsetmediğini gördük ve Cumhurbaşkanının kulağına AKP teşkilatı bu konuyu akıtmalı.

   
Komşuda yapılmasın demiyorum.

   
Elbette yapılsın orada yapılırsa bizde faydalanırız ama Rize’yi unutmayı kabul edemem ve kınıyorum.

   
2021 yatırım programında, 2011 de başlayıp 2024 de tamamlanması planlanan Trabzon şehir içi geçişine 610.300.000 TL ayıran,

  
Trabzon-Aşkale-Erzurum yoluna 712.383.000 ayıran zihniyetin samimiyetine inanmıyorum.

   
Rizeli AKP Milletvekilleri ve ikisi yıllarca Bakanlık yapmasına rağmen duyarsız kalmalarını da anlamış değilim.

  
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 yılı Yatırım programına göre 1993 yılında başladığı belirtilen Rize-İspir güzergâhı 2024 yılında tamamlanmış olacak. Bu hızla bu hedef hikâye olur.

   
2021 yılında 1.000 TL ödenek ayrılmış ve bugüne kadar taş taş üstüne konulmamış. Ödenek arttırılmadan yolun 20124 yılında biteceğine atanmış Bakan kendisi inanıyor mu?

   
Cumhurbaşkanınım, atadığınız Bakan hizmetlerinde bölgesel davranıyor. Rize ve Trabzon yollarına ayırdığı ödenekler ortada, Rize-İspir-Erzurum karayolunda siz Tüneli açtığınız 2018 yılından bu yana çalışma yok.

   
Güneyce Tüneli 2013 yılında delinmeye başlanmıştır.

   
İyidere-İkizdere karayolunun genişletme çalışması 2008 yılında başladı.

   
2008 den bu yana yani 13 yılda 37.9 km’lik yolu tamamlayanları başarılı mı sayalım.

   
37.9 km lik yolu 13 yılda tamamlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1.000 TL ödeneklerle (Zigana’yı tamamlamadan)yolu bitirmeyecek. Görünen köy kılavuz istemez, tercih sizin Cumhurbaşkanım.

  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi