İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KIRIK TÜNELİ-4

Atanmış Ulaştırma Bakanı Ramazanda Rize’deki açıklamasında  “Kırık Tüneli inşaatı başlamış olan bir projemiz. Şu anda onun ikmal işini yapacağız. Biliyorsunuz ülkemizde 2018 yılında bir tasfiye vardı ve kamu ihale kanununda da firmalara tasfiye yapma hakkı verildi. Bazı işlerimizde şu anda tasfiye süreci devam ediyor’,   ‘Tünel işinde ihale yapım süresini kestirmek çok kolay değil.  Kırık Tüneli’nin tamamen bitmesini 2-3 yıl gibi planlıyoruz.   7 kilometrelik tünel az bir tünel değil. O tünel Ovit Tüneli gibi değil. O tünelin jeolojisi Ovit gibi değil. Ovit’te kaya olduğu için çok hızlı bir şekilde yaptık, ilerleyebildik. Orada çok hızlı ilerleyemiyoruz.  Kırık Tüneli yumuşak zeminde olduğu için yumuşak zeminde tünel açmak daha zor. O yüzden çok hızlı ilerleyemiyoruz.’  8 aydır çalışma yapılmayan KIRIK Tüneli konusunda atanmış Trabzonlu Ulaştırma Bakanı yukardaki veciz sözlerini söylüyor.  14.300 metrelik Ovit Tüneli 6 yılda tamamlanmış,7200 metrelik Kırık ’ta işler durmuş. Bu çelişki niye.7200 metre 14.300 metreden daha mı uzun.  KIRIK Tüneli yumuşak zeminmiş.  Arazi yapısı uygun olmadığı için çok yavaş ilerlemiş.  İyi güzelde Sn. Bakanım, KIRIK Tünelinde 8 aydır kazma vurulmamış, STOP vaziyette, siz şimdiye kadar ne yaptınız. Çalışmanın durduğundan yeni mi haberiniz oldu.  Zigana’ya gelince ödenek var, konu Rize’deki yol ve KIRIK olunca para yok sözüne inanmıyorum.  Kırık’ın devamında Dallıkavak Tüneli var orda da işler süresinde tamamlanmayacak kadar kötü.  Kırık Tüneli Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Erzurum-Rize Karayolu'ndaki Ovit Tüneli'nin devamı konumundadır.  Tamamlandığında yolu 33 kilometre kısaltacağından sürücülere zaman ve ekonomik değer kazandıracak.  Sn. Cumhurbaşkanım özel ilginizde olan RİZE-ERZURUM-GAP Sevgi yolunda çalışmalar çok yavaş, hızlandırılması için talimatınız gerekli.  Malumunuz atanmış Bakanlar Milletvekili ve siyasetçileri, pek takmadığı için yalnız sizlerden çekiniyor. İhale yapılması için talimatınız yeterli.      
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2019 - Pazartesi

KIRIK TÜNELİ-4

Atanmış Ulaştırma Bakanı Ramazanda Rize’deki açıklamasında  “Kırık Tüneli inşaatı başlamış olan bir projemiz. Şu anda onun ikmal işini yapacağız. Biliyorsunuz ülkemizde 2018 yılında bir tasfiye vardı ve kamu ihale kanununda da firmalara tasfiye yapma hakkı verildi. Bazı işlerimizde şu anda tasfiye süreci devam ediyor’,  


‘Tünel işinde ihale yapım süresini kestirmek çok kolay değil.  Kırık Tüneli’nin tamamen bitmesini 2-3 yıl gibi planlıyoruz.  


7 kilometrelik tünel az bir tünel değil. O tünel Ovit Tüneli gibi değil. O tünelin jeolojisi Ovit gibi değil. Ovit’te kaya olduğu için çok hızlı bir şekilde yaptık, ilerleyebildik. Orada çok hızlı ilerleyemiyoruz. 


Kırık Tüneli yumuşak zeminde olduğu için yumuşak zeminde tünel açmak daha zor. O yüzden çok hızlı ilerleyemiyoruz.’ 


8 aydır çalışma yapılmayan KIRIK Tüneli konusunda atanmış Trabzonlu Ulaştırma Bakanı yukardaki veciz sözlerini söylüyor. 


14.300 metrelik Ovit Tüneli 6 yılda tamamlanmış,7200 metrelik Kırık ’ta işler durmuş. Bu çelişki niye.7200 metre 14.300 metreden daha mı uzun. 


KIRIK Tüneli yumuşak zeminmiş. 


Arazi yapısı uygun olmadığı için çok yavaş ilerlemiş. 


İyi güzelde Sn. Bakanım, KIRIK Tünelinde 8 aydır kazma vurulmamış, STOP vaziyette, siz şimdiye kadar ne yaptınız. Çalışmanın durduğundan yeni mi haberiniz oldu. 


Zigana’ya gelince ödenek var, konu Rize’deki yol ve KIRIK olunca para yok sözüne inanmıyorum. 


Kırık’ın devamında Dallıkavak Tüneli var orda da işler süresinde tamamlanmayacak kadar kötü. 


Kırık Tüneli Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Erzurum-Rize Karayolu'ndaki Ovit Tüneli'nin devamı konumundadır.  Tamamlandığında yolu 33 kilometre kısaltacağından sürücülere zaman ve ekonomik değer kazandıracak. 


Sn. Cumhurbaşkanım özel ilginizde olan RİZE-ERZURUM-GAP Sevgi yolunda çalışmalar çok yavaş, hızlandırılması için talimatınız gerekli. 


Malumunuz atanmış Bakanlar Milletvekili ve siyasetçileri, pek takmadığı için yalnız sizlerden çekiniyor. İhale yapılması için talimatınız yeterli. 

    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi