İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KARAYOLLARI KİMİN

2022 Yılı bütçesi TBMM de görüşmelere açıldı. Hemen her gün bir Bakanlık bütçesi görüşmelere açılıyor, hazırlanan bütçe büyük ihtimalle kabul edilir, milletimize refah huzur getirecekse hayırlı olsun.     Benim öğrenmek istediğim maliyetleri çok fazla olduğu için büyük pay ayrılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının birimlerindeki ödenek ayrımları. Bu Bakanlık herkes bilir ki birçok kademede hemşeri dayanışmasıyla yürüyor.     Sn. Cumhurbaşkanım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında sizin bilgi ve emirleriniz olmadan yaprak sallanmadığını biliyoruz.     Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında başta Karayolları Genel Müdürlüğünde çok büyük bir hemşeri kadrolaşması olduğunu kimse inkâr edemez ve böyle olduğundan kurum çalışanları arasında huzursuzlukta had safhada.     Cumhurbaşkanım, kadrolaşmada hemşericilik ön planda yer aldığı için sizin 2018 yılında hizmete açtığınız bugün Türkiye’deki en uzun tünel olan OVİT Tünelinin 21 km lik bağlantı yolu halen yapılmadı ve yapılmıyor.        Ulaştırma Bakanlığında Binali Yıldırım Bakandan sonra atadığınız Bakanlar önce Cahit Turhan sonra Adil Karaismailoğlu ikisi de Trabzonlu. Trabzonlu olmalarına bir şey diyecek halimiz elbette yok. TC. Vatandaşı olan herkes layık ise bilgi beceri yeteneği var ise her makamda olmalı.        18 Bölge Müdürlüklerinden İstanbul, Elazığ, Trabzon, Bursa, Kastamonu ve Konya Müdürlükleri ile Bursa’da kurulu ayır bir Bölge olan Kamu-Özel Bölge Müdürü, Yardımcısı ve Yapım Başmühendisiyle birlikte Trabzonlu.         Bu Trabzon kadrolaşması sonucu, ülkemizdeki ulaşım altyapısının ana unsuru olan karayolu yatırımlarının programa alınması, ihalesi ve ödenek tahsislerinde objektif ve bilimsel öncelik kriterleri yerine önce Trabzon ilinden talep edilen (Öncelikli olsun olmasın) projeler tercih edilmektedir.           Sn. Cumhurbaşkanım, ödenek sıkıntısı konusu aşağıda görüldüğü gibi Trabzon ilindeki yatırımlarda söz konusu dahi olmazken, yıllar önce çok büyük paralar harcanarak yapılan Ovit Tünelinin 21 km bağlantı yolu ve Erzurum-İspir arası bağlantı yolu bu kadroların tasarrufuna (!) takılmakta.     2021 bütçesinde uyguladıkları 1.000 TL lik ödeneği 2022 bütçesinde de devam ettirecekler mi?     Bu projede yeterli ödenek ayrıldığında KIRIK ve DALLIKAVAK Tünelleri de tamamlanmalı.     Rize’nin İktidar partisinde 3 Milletvekili mevcut.    Bu vekillerden birisi Hayati Yazıcı Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan, bir diğeri Osman Aşkın Bak daha önce Bakanlık yapmış. Üçüncü Vekilimiz Teşkilatlardan sorumlu Muhammet Avcı partide önemli bir görevi var. Üç Milletvekilinin bütçe hazırlanırken Rize de yarım kalan, yapılmayan yollar için yapılabilir bir ödenek konmalarını bekliyoruz.     Bu gelişmelerden sonra şunu tekrar sormakta fayda var Karayolları Genel Müdürlüğü kimin?                              
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2021 - Cumartesi

KARAYOLLARI KİMİN

2022 Yılı bütçesi TBMM de görüşmelere açıldı. Hemen her gün bir Bakanlık bütçesi görüşmelere açılıyor, hazırlanan bütçe büyük ihtimalle kabul edilir, milletimize refah huzur getirecekse hayırlı olsun.

   
Benim öğrenmek istediğim maliyetleri çok fazla olduğu için büyük pay ayrılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının birimlerindeki ödenek ayrımları. Bu Bakanlık herkes bilir ki birçok kademede hemşeri dayanışmasıyla yürüyor.

   
Sn. Cumhurbaşkanım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında sizin bilgi ve emirleriniz olmadan yaprak sallanmadığını biliyoruz.

   
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında başta Karayolları Genel Müdürlüğünde çok büyük bir hemşeri kadrolaşması olduğunu kimse inkâr edemez ve böyle olduğundan kurum çalışanları arasında huzursuzlukta had safhada.

   
Cumhurbaşkanım, kadrolaşmada hemşericilik ön planda yer aldığı için sizin 2018 yılında hizmete açtığınız bugün Türkiye’deki en uzun tünel olan OVİT Tünelinin 21 km lik bağlantı yolu halen yapılmadı ve yapılmıyor.  

    
Ulaştırma Bakanlığında Binali Yıldırım Bakandan sonra atadığınız Bakanlar önce Cahit Turhan sonra Adil Karaismailoğlu ikisi de Trabzonlu. Trabzonlu olmalarına bir şey diyecek halimiz elbette yok. TC. Vatandaşı olan herkes layık ise bilgi beceri yeteneği var ise her makamda olmalı.  

    
18 Bölge Müdürlüklerinden İstanbul, Elazığ, Trabzon, Bursa, Kastamonu ve Konya Müdürlükleri ile Bursa’da kurulu ayır bir Bölge olan Kamu-Özel Bölge Müdürü, Yardımcısı ve Yapım Başmühendisiyle birlikte Trabzonlu.  

     
Bu Trabzon kadrolaşması sonucu, ülkemizdeki ulaşım altyapısının ana unsuru olan karayolu yatırımlarının programa alınması, ihalesi ve ödenek tahsislerinde objektif ve bilimsel öncelik kriterleri yerine önce Trabzon ilinden talep edilen (Öncelikli olsun olmasın) projeler tercih edilmektedir.    

     
Sn. Cumhurbaşkanım, ödenek sıkıntısı konusu aşağıda görüldüğü gibi Trabzon ilindeki yatırımlarda söz konusu dahi olmazken, yıllar önce çok büyük paralar harcanarak yapılan Ovit Tünelinin 21 km bağlantı yolu ve Erzurum-İspir arası bağlantı yolu bu kadroların tasarrufuna (!) takılmakta.

   
2021 bütçesinde uyguladıkları 1.000 TL lik ödeneği 2022 bütçesinde de devam ettirecekler mi?

   
Bu projede yeterli ödenek ayrıldığında KIRIK ve DALLIKAVAK Tünelleri de tamamlanmalı.

   
Rize’nin İktidar partisinde 3 Milletvekili mevcut.

  
Bu vekillerden birisi Hayati Yazıcı Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan, bir diğeri Osman Aşkın Bak daha önce Bakanlık yapmış. Üçüncü Vekilimiz Teşkilatlardan sorumlu Muhammet Avcı partide önemli bir görevi var. Üç Milletvekilinin bütçe hazırlanırken Rize de yarım kalan, yapılmayan yollar için yapılabilir bir ödenek konmalarını bekliyoruz.

   
Bu gelişmelerden sonra şunu tekrar sormakta fayda var Karayolları Genel Müdürlüğü kimin?

                             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi