İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

İKİZDERE-RİZE KARAYOLUNDA TRAFİK TERÖRÜ VAR

 Yazımın başlığı dikkate alınmalı.    Öncelikle de Rize’yi yöneten önce Vali ve Karayolundaki Trafikten sorumlu olan Jandarmanın görev anlayışı biraz daha katı olmalı.     Vatandaş, Gazeteci ve sürücü olarak ihbarda bulunuyorum.      Trafikteki damperli kamyonların Karayoluna çamur vs. benzeri malzemeleri damperinden serpe serpe gitmesi Rize-İkizdere karayolunun İyidere-İkizdere arasında serbest olmamalı.     Karayoluna trafiği tehlikeye düşürecek malzeme dökmek yasaktır.     İkizdere’den Rize’ye seyahat ederken karayolu zeminine yüklediği çamurlu veya ıslak malzemeden döke döke giden kamyon çetesine karşı niye etkili tedbir alınmıyor.     Karayolunda karanlık veya gece saatlerinde değil gündüz vakti böyle malzeme taşınıyor.      Bu satırların yazarı olarak bizzat şahidim, çünkü zorlukla sollarken rastladım ve gördüm.     22 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 11.00 sularında İkizdere’den Rize’ye gelirken önümdeki damperli kamyonun kasasından çamurlu suların yola aktığını gördüm. Uzun bir mesafede karayolu ıslak ve çamurlu, Para kazanmak için ticaret yapan kamyonların çamurlu suları arabanın camını örterek görüş mesafesini tehlikeye düşürüyor hem de kayganlaşan yolda akan trafik için fren durmaması tehlikesine etkili oluyor.      Bu karayolunda trafik kontrolü sağlayan Jandarma ekipleri çamur ve su akıtarak yolda seyahat eden kamyonlara niye engel olmaz.     Islak malzeme taşımak yasaktır, bu yasak bu kamyonlar için niye uygulanmaz. Veya bu kamyonlar yasaklardan muaf mı tutuluyor.                           İŞKENCEDERE TAŞ OCAĞINDAN AKAN ÇAMUR     Ayrıca Taşocağı istemeyen köylülerin tepkileriyle aylardır büyük ses getiren İşkencedere Taş Ocağından karayoluna akıtılan Çamurlara niye engel olunmuyor.     Taşocağından gelen çamur karayoluna akıyor.     Çamurların aktığı yerde de üstelik kavşak var ve trafik için gerçekten tehlikeli.    Çamur ile kayganlaşan yolda her an kaza olma ihtimali var.    Ayrıca temiz aracıyla Rize’ye giden sürücünün arabası niye akıtılan çamurla pislensin.    Karayolunu kimsenin pisletmeye hakkı yok. Trafik ekipleri daha sıkı bir kontrol ile duruma el koymalıdır.     Bu uygulamayı normal bir vatandaş yapsaydı çoktan araçlarına ceza yazılır ve el konulurdu.
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2022 - Pazartesi

İKİZDERE-RİZE KARAYOLUNDA TRAFİK TERÖRÜ VAR

 Yazımın başlığı dikkate alınmalı.

  
Öncelikle de Rize’yi yöneten önce Vali ve Karayolundaki Trafikten sorumlu olan Jandarmanın görev anlayışı biraz daha katı olmalı.

   
Vatandaş, Gazeteci ve sürücü olarak ihbarda bulunuyorum.

    
Trafikteki damperli kamyonların Karayoluna çamur vs. benzeri malzemeleri damperinden serpe serpe gitmesi Rize-İkizdere karayolunun İyidere-İkizdere arasında serbest olmamalı.

   
Karayoluna trafiği tehlikeye düşürecek malzeme dökmek yasaktır.

   
İkizdere’den Rize’ye seyahat ederken karayolu zeminine yüklediği çamurlu veya ıslak malzemeden döke döke giden kamyon çetesine karşı niye etkili tedbir alınmıyor.

   
Karayolunda karanlık veya gece saatlerinde değil gündüz vakti böyle malzeme taşınıyor.

    
Bu satırların yazarı olarak bizzat şahidim, çünkü zorlukla sollarken rastladım ve gördüm.

   
22 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 11.00 sularında İkizdere’den Rize’ye gelirken önümdeki damperli kamyonun kasasından çamurlu suların yola aktığını gördüm. Uzun bir mesafede karayolu ıslak ve çamurlu, Para kazanmak için ticaret yapan kamyonların çamurlu suları arabanın camını örterek görüş mesafesini tehlikeye düşürüyor hem de kayganlaşan yolda akan trafik için fren durmaması tehlikesine etkili oluyor.

    
Bu karayolunda trafik kontrolü sağlayan Jandarma ekipleri çamur ve su akıtarak yolda seyahat eden kamyonlara niye engel olmaz.

   
Islak malzeme taşımak yasaktır, bu yasak bu kamyonlar için niye uygulanmaz. Veya bu kamyonlar yasaklardan muaf mı tutuluyor.

                         
İŞKENCEDERE TAŞ OCAĞINDAN AKAN ÇAMUR

   
Ayrıca Taşocağı istemeyen köylülerin tepkileriyle aylardır büyük ses getiren İşkencedere Taş Ocağından karayoluna akıtılan Çamurlara niye engel olunmuyor.

   
Taşocağından gelen çamur karayoluna akıyor.

   
Çamurların aktığı yerde de üstelik kavşak var ve trafik için gerçekten tehlikeli.

  
Çamur ile kayganlaşan yolda her an kaza olma ihtimali var.

  
Ayrıca temiz aracıyla Rize’ye giden sürücünün arabası niye akıtılan çamurla pislensin.

  
Karayolunu kimsenin pisletmeye hakkı yok. Trafik ekipleri daha sıkı bir kontrol ile duruma el koymalıdır.

   
Bu uygulamayı normal bir vatandaş yapsaydı çoktan araçlarına ceza yazılır ve el konulurdu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi