İrfan COŞKUN
Köşe Yazarı
İrfan COŞKUN
 

ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ

Kar denince aklıma güzellikler gelir, bolluk bereket, temizlik gelir. (ısınma sorunu yaşayanlar, sokaklarda geceleyenler de olmasa.)  Yeryüzünü bir kimyasalla dezenfekte etme imkanınız olsa, tüm mikropları, kirlilikleri yok edecek. Diyelim ki böyle bir imkan oldu, her tarafı, bütün yeryüzünü temizledik, bu sefer başka bir sorun çıkar ortaya. Bu kimyasalın atığını ne yapacağız? Deterjan olsa, bütün suları kirletmiş, birçok canlıyı zehirlemiş oluruz.  Kar öyle bir şey ki, Allah’ın bize bahşettiği, yeryüzünü beyaz bir yorgan gibi kaplıyor, bir yandan altındaki sıcaklığı belli bir derecede tutarak yaşam alanı oluştururken, diğer yandan her tarafı dezenfekte ederek temizliyor ve sonunda hiçbir kirlilik bırakmadan, yer altı ve yer üstü su kaynaklarını çoğaltıyor, barajları dolduruyor, adeta kuruyan topraklara yeniden hayat veriyor.   Söylenecek daha çok şey var ancak, bu kadarıyla yetinip geçelim Çağrankaya’ya.  Çağrankaya Kar Yürüyüşü inanmışlık ve gönüllülük olunca nelerin başarılabileceğine iyi bir örnek. Adeta kış uykusuna yatmış bir ilçeyi bu uykudan uyandıran, canlandıran, hareketlendiren harika bir faaliyet. Birkaç şehir kaçkınının macera olsun diye başlattığı, bugün kış turizmi için ilçeyi öne çıkaran, farkındalık oluşturan, tanıtımına katkı sağlayan muazzam bir organizasyon halini aldı.  İlçe esnafının dört gözle beklediği, büyükşehirlerde yaşayan doğa tutkunlarının gün saydığı bir faaliyetten bahsediyoruz. Hakan Karagöz, Alirıza Coşkun ve Hasan Kuy’un ilk adımını attığı ve gönüllü organizasyonluğunu yaptığı, yapmaya devam ettiği Çağrankaya Kar Yürüyüşü, İkizdere gibi pak, temiz, bozulmamış coğrafyalarda nelerin yapılabileceğine iyi bir örnek.  Bu yıl 26-27 Şubat Tarihlerinde 11.sı yapılacak Çağrankaya Kar Yürüyüşü, önerimizin kabul görmesiyle Sarıkamış Şehitleri Anısına düzenleniyor. Karda yalın ayak nasıl yüründüğünün, Vatan için donarak nasıl ölümsüz hale gelindiğinin tek örneği Sarıkamış.  Bu gün oldukça donanımlı bir şekilde yürünse de, Sarıkamış’ta donarak ölümsüzleşen dedelerimizi Çağrankaya’da hatırlamak, yürüyüşe ayrı bir anlam kattığı gibi, bize de hüzünle karışık heyecan yaşatıyor. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu ince düşünceleri için, organizasyonda adı geçenleri yürekten kutluyoruz.  Sırt çantanızı hazırlayın Çağrankaya’ya gidiyoruz. 
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2022 - Çarşamba

ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ

Kar denince aklıma güzellikler gelir, bolluk bereket, temizlik gelir. (ısınma sorunu yaşayanlar, sokaklarda geceleyenler de olmasa.) 


Yeryüzünü bir kimyasalla dezenfekte etme imkanınız olsa, tüm mikropları, kirlilikleri yok edecek. Diyelim ki böyle bir imkan oldu, her tarafı, bütün yeryüzünü temizledik, bu sefer başka bir sorun çıkar ortaya. Bu kimyasalın atığını ne yapacağız? Deterjan olsa, bütün suları kirletmiş, birçok canlıyı zehirlemiş oluruz. 


Kar öyle bir şey ki, Allah’ın bize bahşettiği, yeryüzünü beyaz bir yorgan gibi kaplıyor, bir yandan altındaki sıcaklığı belli bir derecede tutarak yaşam alanı oluştururken, diğer yandan her tarafı dezenfekte ederek temizliyor ve sonunda hiçbir kirlilik bırakmadan, yer altı ve yer üstü su kaynaklarını çoğaltıyor, barajları dolduruyor, adeta kuruyan topraklara yeniden hayat veriyor.  


Söylenecek daha çok şey var ancak, bu kadarıyla yetinip geçelim Çağrankaya’ya. 


Çağrankaya Kar Yürüyüşü inanmışlık ve gönüllülük olunca nelerin başarılabileceğine iyi bir örnek. Adeta kış uykusuna yatmış bir ilçeyi bu uykudan uyandıran, canlandıran, hareketlendiren harika bir faaliyet. Birkaç şehir kaçkınının macera olsun diye başlattığı, bugün kış turizmi için ilçeyi öne çıkaran, farkındalık oluşturan, tanıtımına katkı sağlayan muazzam bir organizasyon halini aldı. 


İlçe esnafının dört gözle beklediği, büyükşehirlerde yaşayan doğa tutkunlarının gün saydığı bir faaliyetten bahsediyoruz. Hakan Karagöz, Alirıza Coşkun ve Hasan Kuy’un ilk adımını attığı ve gönüllü organizasyonluğunu yaptığı, yapmaya devam ettiği Çağrankaya Kar Yürüyüşü, İkizdere gibi pak, temiz, bozulmamış coğrafyalarda nelerin yapılabileceğine iyi bir örnek. 


Bu yıl 26-27 Şubat Tarihlerinde 11.sı yapılacak Çağrankaya Kar Yürüyüşü, önerimizin kabul görmesiyle Sarıkamış Şehitleri Anısına düzenleniyor. Karda yalın ayak nasıl yüründüğünün, Vatan için donarak nasıl ölümsüz hale gelindiğinin tek örneği Sarıkamış. 


Bu gün oldukça donanımlı bir şekilde yürünse de, Sarıkamış’ta donarak ölümsüzleşen dedelerimizi Çağrankaya’da hatırlamak, yürüyüşe ayrı bir anlam kattığı gibi, bize de hüzünle karışık heyecan yaşatıyor. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu ince düşünceleri için, organizasyonda adı geçenleri yürekten kutluyoruz. 


Sırt çantanızı hazırlayın Çağrankaya’ya gidiyoruz. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi