İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

POLİS GÜVENDİR

Türk Polis teşkilatında son yıllarda çok büyük gelişme ve yenilikler oldu.  Polisin öncelikle tahsil seviyesi yükseldi. İyi hatırlarım benim akranlarımın bir önceki devresinde Ortaokul mezunlarından Polis memuru alınırken şimdi Üniversite mezunu polis oluyor. Ayrıca birçok eğitici aşamalardan geçmeleri de işin başka ayrıntısı.  Polis güvendir derken abartmıyorum.  Hepimiz kabul etmeliyiz ki şehirde mahallede her başımız sıkıştığında 155 alo Polis telefonunu muhakkak bir kez çevirdiğimiz olmuştur. Yalnız Polis mi 156 Jandarma,110 İtfaiye ve 112 Ambülans numaraları 24 saat her bireyimizin can ve mal güvenliği bakımından göreve hazırdır.  Polis teşkilatında gerek tahsil seviyesinin yükselmesi gerek teknik alet edevat, silah, mühimmat donanım ve en önemlisi bilgili dirayetli ve konulara vakıf amir memur ve Müdürlerin görevde olmaları vatandaş olarak en büyük avantajımızdır.  Rize’de Polisimizi ele alırsak geçen yıl Rahmetli Altuğ Verdi Müdürümün acıklı olayına çok üzüldüğümüzü her fırsatta deklere eden birisiyim. Altuğ Müdür diyaloğu ve yaklaşımı ile apayrı bir şahsiyetti. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.   Rize ve ilçelerinde giriş ve çıkışlarda Polis tarafından konulan uygulama kontrol noktaları insanımızın güvenliği içindir.  Bazen görevli arkadaşlar bizi de bu kontrol noktasında çevirdiğinde rutin kimlik kontrolü dışında sıcak çaylarını içtiğimde oluyor. Bu kontrollerde bilhassa il dışından gelen araçlarda yapılan arama kontrollerinden daha normal ne olabilir. Gayet yerinde bu çalışmaların sürdürülmesinden yanayım, devamı sağlanmalıdır.  Yazımın başında Polis güvendir derken inanın her polis kontrol noktası gördüğümde kendimi emniyetli ve huzurlu hissediyorum. Aracımla çok seyahat eden birisi olduğumdan Rize dışına çıktığımda karayolundaki en büyük güvencem cefakâr Türk Polisidir.  Geçen hafta Gazeteci Bayram Ali Kavalcı arkadaşımla Rize İl Emniyet Müdürümüz Sn. Nurettin Gökduman ‘ı makamında ziyaret ederek kısa bir sohbetimiz oldu. O makama Altuğ Verdi Müdürün Şehit edilmesinden sonra ilk kez gittim o bakımdan derin bir üzüntüm vardı.  Rize’de insanımızın gerek trafik gerek asayiş ve can güvenliği, gerek uyuşturucu narkotik konularında yaşanabilecek bütün olumsuzlukları mini mine etmeye çalışan tecrübeli bir Emniyet Müdürümüz olmasından inanın memnunluk duydum. Nurettin Gökduman konulara tecrübesiyle çok vakıf.  Fiziki olarak çok ciddi duruşu onun mesleğine gösterdiği saygının sonucu olsa gerek.  Polis güvendir, güveni kontrol için isteyen herkes Nurettin Müdürümüzün makamına vararak sıcak Rize Çayını içebilir
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2019 - Cuma

POLİS GÜVENDİR

Türk Polis teşkilatında son yıllarda çok büyük gelişme ve yenilikler oldu. 


Polisin öncelikle tahsil seviyesi yükseldi. İyi hatırlarım benim akranlarımın bir önceki devresinde Ortaokul mezunlarından Polis memuru alınırken şimdi Üniversite mezunu polis oluyor. Ayrıca birçok eğitici aşamalardan geçmeleri de işin başka ayrıntısı. 


Polis güvendir derken abartmıyorum. 


Hepimiz kabul etmeliyiz ki şehirde mahallede her başımız sıkıştığında 155 alo Polis telefonunu muhakkak bir kez çevirdiğimiz olmuştur. Yalnız Polis mi 156 Jandarma,110 İtfaiye ve 112 Ambülans numaraları 24 saat her bireyimizin can ve mal güvenliği bakımından göreve hazırdır. 


Polis teşkilatında gerek tahsil seviyesinin yükselmesi gerek teknik alet edevat, silah, mühimmat donanım ve en önemlisi bilgili dirayetli ve konulara vakıf amir memur ve Müdürlerin görevde olmaları vatandaş olarak en büyük avantajımızdır. 


Rize’de Polisimizi ele alırsak geçen yıl Rahmetli Altuğ Verdi Müdürümün acıklı olayına çok üzüldüğümüzü her fırsatta deklere eden birisiyim. Altuğ Müdür diyaloğu ve yaklaşımı ile apayrı bir şahsiyetti. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.  


Rize ve ilçelerinde giriş ve çıkışlarda Polis tarafından konulan uygulama kontrol noktaları insanımızın güvenliği içindir. 


Bazen görevli arkadaşlar bizi de bu kontrol noktasında çevirdiğinde rutin kimlik kontrolü dışında sıcak çaylarını içtiğimde oluyor. Bu kontrollerde bilhassa il dışından gelen araçlarda yapılan arama kontrollerinden daha normal ne olabilir. Gayet yerinde bu çalışmaların sürdürülmesinden yanayım, devamı sağlanmalıdır. 


Yazımın başında Polis güvendir derken inanın her polis kontrol noktası gördüğümde kendimi emniyetli ve huzurlu hissediyorum. Aracımla çok seyahat eden birisi olduğumdan Rize dışına çıktığımda karayolundaki en büyük güvencem cefakâr Türk Polisidir. 


Geçen hafta Gazeteci Bayram Ali Kavalcı arkadaşımla Rize İl Emniyet Müdürümüz Sn. Nurettin Gökduman ‘ı makamında ziyaret ederek kısa bir sohbetimiz oldu. O makama Altuğ Verdi Müdürün Şehit edilmesinden sonra ilk kez gittim o bakımdan derin bir üzüntüm vardı. 


Rize’de insanımızın gerek trafik gerek asayiş ve can güvenliği, gerek uyuşturucu narkotik konularında yaşanabilecek bütün olumsuzlukları mini mine etmeye çalışan tecrübeli bir Emniyet Müdürümüz olmasından inanın memnunluk duydum. Nurettin Gökduman konulara tecrübesiyle çok vakıf. 


Fiziki olarak çok ciddi duruşu onun mesleğine gösterdiği saygının sonucu olsa gerek. 


Polis güvendir, güveni kontrol için isteyen herkes Nurettin Müdürümüzün makamına vararak sıcak Rize Çayını içebilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi