İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

ZİRAAT BANKASININ İYİDERE KREDİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Rizeli Mehmet Bekaroğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın cevaplaması isteğiyle bir soru önergesi vermiş.     Bekaroğlu bu kez öylesine haklı ki çiftçinin yanında olması gereken Ziraat Bankasının AKP li yandaşlara verilen ama geri ödenmeyen kredisinin akıbetini sorguladı.      Cevap verilir mi hiç beklemiyorum.       İyidere’de denize sıfır güzel bir Otel yapılmış.  2016 yılında hizmete giren Otelin Ziraat Bankasından alınan krediyle yapıldığını bu önerge sayesinde bizde kamuoyu ile birlikte öğrenmiş olduk.      Bekaroğlu önergesinde’’ Otel 64 milyon TL kalan kredi borcu nedeniyle Ziraat Bankasına devredildi. Sahipleri AKP eski Milletvekili olan MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ile iş insanları Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz olan otel için yapılan basın tanıtımında Bayramoğlu, 40 milyon TL’ye mal olduğunu’’ belirtmiş.      Önergeden şunu anlıyoruz.     Otel yerini AKP li İyidere Belediyesi mi denizi doldurarak otel için zemin hazırladı.    Ziraat Bankası alacağı olan 64 milyon lirayı bugüne kadar niye tahsil etmedi veya edemedi.    Oteli yapan ortaklardan birisinin Rize AKP Milletvekili olmasaydı Banka bu kadar kredi verirmiydi.     Medyada yer alan haberlerde bugünkü kur karşılığı 235 milyon TL olan otel için Ziraat Bankasından 39 milyon TL kredi alındığı ve geri ödemelerdeki aksamalar nedeniyle birkaç kez yeniden yapılandırıldığı, buna rağmen kalan 64 milyon TL’lik borcunu ödememek için otelin Ziraat Bankasına devredileceği günler önceden yazılmıştı.     235 milyon TL’lik otel 54 milyon 670 bin TL’ye satışa çıkarıldı. İddialara göre; kalan 64 milyon TL’lik kredi borcunu ödemeyen otel sahiplerinin Ziraat Bankası ile muvazaalı işlem tesis ederek oteli Bankaya devrettiğini görüyoruz.Ziraat Bankası, kredi takibi yapmak yerine kalan kredi borcuna karşılık, otel sahiplerinin isteği doğrultusunda oteli devralmış bu şekilde kamu zararına yol açılmıştır.     Bu otel için devlet imkânlarının kullanılmasında ve bu tartışmalı kredinin verilmesinde, otelin sahiplerinin eski AKP Milletvekili Ali Bayramoğlu olmasının payı var mıdır?     Rize kamuoyunda, Ziraat Bankasının otel sahipleriyle muvazaalı işlem yaptığı ve otelin kullanım hakkının yine aynı kişilere verileceği şeklinde iddialar gündeme gelmektedir. Bu iddialar doğru mudur?      Burada ne kadar kamu zararı vardır? Bu kredilerden oluşan zarar nasıl karşılanacaktır? Kamu zararı söz konusu kredinin verilmesi işleminde imzaları bulunan bürokratlardan tahsil edilecek midir?     Milletvekili Mehmet Bekaroğlu İyidere’deki oteli çalkalamaya başladı. Altından neler çıkacak bilemeyiz ama tüysüz yetim hakkı ve bizlerin hakkı varsa AKP li eski vekil tarafından yenmemesini isteriz bilinsin.
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2022 - Salı

ZİRAAT BANKASININ İYİDERE KREDİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Rizeli Mehmet Bekaroğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın cevaplaması isteğiyle bir soru önergesi vermiş.

   
Bekaroğlu bu kez öylesine haklı ki çiftçinin yanında olması gereken Ziraat Bankasının AKP li yandaşlara verilen ama geri ödenmeyen kredisinin akıbetini sorguladı.

    
Cevap verilir mi hiç beklemiyorum.

     
İyidere’de denize sıfır güzel bir Otel yapılmış.  2016 yılında hizmete giren Otelin Ziraat Bankasından alınan krediyle yapıldığını bu önerge sayesinde bizde kamuoyu ile birlikte öğrenmiş olduk.

    
Bekaroğlu önergesinde’’ Otel 64 milyon TL kalan kredi borcu nedeniyle Ziraat Bankasına devredildi. Sahipleri AKP eski Milletvekili olan MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ile iş insanları Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz olan otel için yapılan basın tanıtımında Bayramoğlu, 40 milyon TL’ye mal olduğunu’’ belirtmiş. 

   
Önergeden şunu anlıyoruz.

   
Otel yerini AKP li İyidere Belediyesi mi denizi doldurarak otel için zemin hazırladı.

  
Ziraat Bankası alacağı olan 64 milyon lirayı bugüne kadar niye tahsil etmedi veya edemedi.

  
Oteli yapan ortaklardan birisinin Rize AKP Milletvekili olmasaydı Banka bu kadar kredi verirmiydi.

   
Medyada yer alan haberlerde bugünkü kur karşılığı 235 milyon TL olan otel için Ziraat Bankasından 39 milyon TL kredi alındığı ve geri ödemelerdeki aksamalar nedeniyle birkaç kez yeniden yapılandırıldığı, buna rağmen kalan 64 milyon TL’lik borcunu ödememek için otelin Ziraat Bankasına devredileceği günler önceden yazılmıştı.

   
235 milyon TL’lik otel 54 milyon 670 bin TL’ye satışa çıkarıldı. İddialara göre; kalan 64 milyon TL’lik kredi borcunu ödemeyen otel sahiplerinin Ziraat Bankası ile muvazaalı işlem tesis ederek oteli Bankaya devrettiğini görüyoruz.Ziraat Bankası, kredi takibi yapmak yerine kalan kredi borcuna karşılık, otel sahiplerinin isteği doğrultusunda oteli devralmış bu şekilde kamu zararına yol açılmıştır.

   
Bu otel için devlet imkânlarının kullanılmasında ve bu tartışmalı kredinin verilmesinde, otelin sahiplerinin eski AKP Milletvekili Ali Bayramoğlu olmasının payı var mıdır?

   
Rize kamuoyunda, Ziraat Bankasının otel sahipleriyle muvazaalı işlem yaptığı ve otelin kullanım hakkının yine aynı kişilere verileceği şeklinde iddialar gündeme gelmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

    
Burada ne kadar kamu zararı vardır? Bu kredilerden oluşan zarar nasıl karşılanacaktır? Kamu zararı söz konusu kredinin verilmesi işleminde imzaları bulunan bürokratlardan tahsil edilecek midir?

   
Milletvekili Mehmet Bekaroğlu İyidere’deki oteli çalkalamaya başladı. Altından neler çıkacak bilemeyiz ama tüysüz yetim hakkı ve bizlerin hakkı varsa AKP li eski vekil tarafından yenmemesini isteriz bilinsin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi