Adnan ONAY
Köşe Yazarı
Adnan ONAY
 

ABD TEK KUTUPLU KALMAMAK İÇİN HEDEFİNE İSLAM'I KOYDU

ABD, Sovyetlerin yıkılması ve bağlı devletlerin bir bir özgürlüğüne kavuşmasının ardından tek kutuplu kalmamak için İslam’ı hedefine koydu. Ürettiği radikal/silahlı islam isimli örgütlerle bölgeyi yeniden dizayn etmeye kalktı. Hedefine tam ulaşamamış olsa da bu cephede elde etmek istediklerinin çoğunu elde etti. Afganistan’ı terketmekle bu cephedeki mücadelesine şimdilik ara verdiğini ve yeniden başa yani Sovyetlerin varisi Rusya düşmanlığıyla iki kutuplu bir dünya, bir çatışma bloğu oluşturma projesine döndü. Aslında çoktan bu projeye de alttan alta çalışıyordu. Bu nedenle önce, Rusya’yı yalnızlaştırmak, Sovyetlerin dağılmasıyla özgür kalan Devletleri hegemonyası altına almak istiyordu. Bu projede Kafkaslar’da istediği sonuca ulaşamadı ama Sovyetlerden kopan Doğu Avrupa’yı kendine iyice bağladı, Balkanlar’ı da kontrolü altına aldı. Sırada yalnızlaştırmaya çalıştığı Rusya’yı eski Sovyetler görüntüsüne dönüştürme projesi vardı ve Rusya’nın ön bahçelerini içten karıştırmaya başladı. Turuncu devrimlerle Soros’un dolarlarıyla ayağa kaldırılan arka bahçe devletlerdeki kitleler Putin’in postalları altında ezildi. Projesinin gerçekleşmesi için Putin gibilere ihtiyaç duyan ABD, asıl çıkışını ise Ukrayna üzerinden yaptı. “Bakın Doğu Avrupa’yı Rus zulmünden kurtardık, siz de gelin” diyerek Ukrayna’yı ayarttı. Halka siyasetin ‘S’ sinden habersiz bir komedyeni Cumhurbaşkanı seçtirdi. Geriye sadece Rusya’yı kışkırtmak ve Ukrayna’yı işgal ettirerek Rusya’yı eski Sovyetler pozisyonuna sokmak kalmıştı. Bunun için NATO kozunu devreye soktu ve Ukrayna’yı NATO’ya alma beyanlarıyla gerilimi artırdı. ABD, sonuçta hedefine ulaşmayı başardı ve artık Dünya yeniden eskiye döner hale geldi..Sovyetler’in yerini Rusya aldı.. Rusya artık ABD’nin yeni düşman kutbu. Şimdi geriye bir işe yaramaz hale gelen NATO’yu yeniden bu büyük düşmana! karşı dizayn etmek, güçlendirmek  var.. ABD’nin bir sonraki hedefi ise asıl hedefi olan ÇİN’dir ve bütün taşları sonunda onunla hesaplaşma adına döşüyor.  Yani İslam Dünyası, Doğu Avrupa gibi Rusya da ÇİN’le hesaplaşma adına bir yem aslında.. Rusya, zorunlu olarak bu tuzağın içinde. Eski Sovyetlerin rolünü üstlenerek yeniden kaybettiklerini almaya çalışırken dünya gözünde düşmanlaştırılması kolaylaştırılacak. Sonrasında da ABD’nin Rusya ile ÇİN pazarlığı başlayacak. Özetle; Bize bundan böyle pek rahat yok.. Ülkemiz, coğrafi ve stratejik olarak her tür çatışmadan etkilenecek bir konumda.. Gözü doymaz küresel sermaye, kan akıttıkça kazanıyor ve ancak neşesi böyle yerine geliyor.  O nedenle savaş, kan, gözyaşı insanlığın gündeminden hiç çıkmayacak.
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2022 - Cuma

ABD TEK KUTUPLU KALMAMAK İÇİN HEDEFİNE İSLAM'I KOYDU

ABD, Sovyetlerin yıkılması ve bağlı devletlerin bir bir özgürlüğüne kavuşmasının ardından tek kutuplu kalmamak için İslam’ı hedefine koydu. Ürettiği radikal/silahlı islam isimli örgütlerle bölgeyi yeniden dizayn etmeye kalktı. Hedefine tam ulaşamamış olsa da bu cephede elde etmek istediklerinin çoğunu elde etti.


Afganistan’ı terketmekle bu cephedeki mücadelesine şimdilik ara verdiğini ve yeniden başa yani Sovyetlerin varisi Rusya düşmanlığıyla iki kutuplu bir dünya, bir çatışma bloğu oluşturma projesine döndü. Aslında çoktan bu projeye de alttan alta çalışıyordu. Bu nedenle önce, Rusya’yı yalnızlaştırmak, Sovyetlerin dağılmasıyla özgür kalan Devletleri hegemonyası altına almak istiyordu.


Bu projede Kafkaslar’da istediği sonuca ulaşamadı ama Sovyetlerden kopan Doğu Avrupa’yı kendine iyice bağladı, Balkanlar’ı da kontrolü altına aldı.


Sırada yalnızlaştırmaya çalıştığı Rusya’yı eski Sovyetler görüntüsüne dönüştürme projesi vardı ve Rusya’nın ön bahçelerini içten karıştırmaya başladı. Turuncu devrimlerle Soros’un dolarlarıyla ayağa kaldırılan arka bahçe devletlerdeki kitleler Putin’in postalları altında ezildi.


Projesinin gerçekleşmesi için Putin gibilere ihtiyaç duyan ABD, asıl çıkışını ise Ukrayna üzerinden yaptı. “Bakın Doğu Avrupa’yı Rus zulmünden kurtardık, siz de gelin” diyerek Ukrayna’yı ayarttı. Halka siyasetin ‘S’ sinden habersiz bir komedyeni Cumhurbaşkanı seçtirdi.

Geriye sadece Rusya’yı kışkırtmak ve Ukrayna’yı işgal ettirerek Rusya’yı eski Sovyetler pozisyonuna sokmak kalmıştı. Bunun için NATO kozunu devreye soktu ve Ukrayna’yı NATO’ya alma beyanlarıyla gerilimi artırdı.


ABD, sonuçta hedefine ulaşmayı başardı ve artık Dünya yeniden eskiye döner hale geldi..Sovyetler’in yerini Rusya aldı..


Rusya artık ABD’nin yeni düşman kutbu. Şimdi geriye bir işe yaramaz hale gelen NATO’yu yeniden bu büyük düşmana! karşı dizayn etmek, güçlendirmek 
var..


ABD’nin bir sonraki hedefi ise asıl hedefi olan ÇİN’dir ve bütün taşları sonunda onunla hesaplaşma adına döşüyor. 
Yani İslam Dünyası, Doğu Avrupa gibi Rusya da ÇİN’le hesaplaşma adına bir yem aslında..


Rusya, zorunlu olarak bu tuzağın içinde. Eski Sovyetlerin rolünü üstlenerek yeniden kaybettiklerini almaya çalışırken dünya gözünde düşmanlaştırılması kolaylaştırılacak. Sonrasında da ABD’nin Rusya ile ÇİN pazarlığı başlayacak.


Özetle; Bize bundan böyle pek rahat yok.. Ülkemiz, coğrafi ve stratejik olarak her tür çatışmadan etkilenecek bir konumda..


Gözü doymaz küresel sermaye, kan akıttıkça kazanıyor ve ancak neşesi böyle yerine geliyor.  O nedenle savaş, kan, gözyaşı insanlığın gündeminden hiç çıkmayacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi