İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

SAMSUN–SARP DEMİRYOLU

Samsun-Sarp Demiryolu Projesi Doğu Karadeniz Bölgesinde bütün illeri kapsayan bir projedir.  Samsun’dan Artvin’e kadar sahil boyu serpilen Şehir ve ilçelerimiz bugün Karayoluna mahkûm  Denize sahibiz ama denizden ulaşımda yeteri kadar yararlanamayan tek bölgeyiz.  Bu illerdeki öncelikle Siyasilerin, STK’ların ve İş dünyasının ilgili her birimin ve sorumlunun gündemi DEMİRYOLU olmalıdır.  Seçim öncesi (bence seçim sözüydü)Erzincan-Trabzon üzerinden düşünülen Tren Yolu projesi SAHİL Yolundan daha  elverişli ve ekonomik değildir.  Doğu Karadeniz Bölgemizdeki şehirlerimizin, ekonomik hacmini, bölgede yaşayan milyonarlarca insanın aileleriyle birlikte ekonomik refahını, istihdamını, turizmini, kültürünü, sanatını, sporunu, sağlığını, güvenini, mutluluğunu, sosyal hayatını hızla büyütecek bu projeyi hepimiz, çok sahiplenmeliyiz.  Samsun-Sarp Demiryolunun bugün için gereksiz olduğunu söyleyeneler olabilir ama ileriki yıllarda yapılması gereken bir projedir.  Mevcut sahil yoluna alternatif yollardan birisi Havayolu değil Demiryolu olmalı.  Siyasetçilerin sık sık söylediği Hava Yolu Halkın yolu oldu sözleri bugün önemini kaybetmiştir. Bir ara gerçekten ucuz olan Uçak Bilet fiyatları uçuşa geçtiği için çok acil olmadığı sürece Havayolunu maddi zorluklardan dolayı tercihler azalacaktır.  Erzincan-Trabzon hattından ise SARP-SAMSUN sonrasında SAMSUN SİNOP devam ederek Karadeniz’i bütünüyle kapsayan demiryolu güzergâhı hayal değildir.  SARP dan gelecek trenin Samsun, Zonguldak, Sakarya’dan İstanbul’da 3. köprüye ulaşıp Avrupa yakasına geçmesi yakındır.   Bu proje Rize Samsunun değil bölgedeki herkesin projesi olarak hükümetin önüne getirilmelidir.  Projeyi kamuoyu olarak bizler seslendireceğiz ama Hükümete sınacak bölge Milletvekilleri ve İl teşkilatlarıdır. 
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2019 - Pazartesi

SAMSUN–SARP DEMİRYOLU

Samsun-Sarp Demiryolu Projesi Doğu Karadeniz Bölgesinde bütün illeri kapsayan bir projedir. 


Samsun’dan Artvin’e kadar sahil boyu serpilen Şehir ve ilçelerimiz bugün Karayoluna mahkûm 


Denize sahibiz ama denizden ulaşımda yeteri kadar yararlanamayan tek bölgeyiz. 


Bu illerdeki öncelikle Siyasilerin, STK’ların ve İş dünyasının ilgili her birimin ve sorumlunun gündemi DEMİRYOLU olmalıdır. 


Seçim öncesi (bence seçim sözüydü)Erzincan-Trabzon üzerinden düşünülen Tren Yolu projesi SAHİL Yolundan daha  elverişli ve ekonomik değildir. 


Doğu Karadeniz Bölgemizdeki şehirlerimizin, ekonomik hacmini, bölgede yaşayan milyonarlarca insanın aileleriyle birlikte ekonomik refahını, istihdamını, turizmini, kültürünü, sanatını, sporunu, sağlığını, güvenini, mutluluğunu, sosyal hayatını hızla büyütecek bu projeyi hepimiz, çok sahiplenmeliyiz. 


Samsun-Sarp Demiryolunun bugün için gereksiz olduğunu söyleyeneler olabilir ama ileriki yıllarda yapılması gereken bir projedir. 


Mevcut sahil yoluna alternatif yollardan birisi Havayolu değil Demiryolu olmalı. 


Siyasetçilerin sık sık söylediği Hava Yolu Halkın yolu oldu sözleri bugün önemini kaybetmiştir. Bir ara gerçekten ucuz olan Uçak Bilet fiyatları uçuşa geçtiği için çok acil olmadığı sürece Havayolunu maddi zorluklardan dolayı tercihler azalacaktır. 


Erzincan-Trabzon hattından ise SARP-SAMSUN sonrasında SAMSUN SİNOP devam ederek Karadeniz’i bütünüyle kapsayan demiryolu güzergâhı hayal değildir. 


SARP dan gelecek trenin Samsun, Zonguldak, Sakarya’dan İstanbul’da 3. köprüye ulaşıp Avrupa yakasına geçmesi yakındır.  


Bu proje Rize Samsunun değil bölgedeki herkesin projesi olarak hükümetin önüne getirilmelidir. 


Projeyi kamuoyu olarak bizler seslendireceğiz ama Hükümete sınacak bölge Milletvekilleri ve İl teşkilatlarıdır. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ılyas aktaş makına muhendısı
(19.07.2023 17:01 - #722)
daha ne beklıyorsunuz ey karadenızlı vekıller artık yapılsın samsun sarp demıryolu butun ıller hızlı trenı kaptı garıban bırtek karadenızlılermı seçım zamanı gelınce bırsuru vaadler verırsınız ama sonra unutursunuz ayıptır karadenızlılerlen dalga geçmeyın artık yapılsın bu samsun sarp demıryolu
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi