İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

OVİT GİRİŞİ UNUTULDU-107

2018 yılında Cumhurbaşkanı tarafından açılan şu anda Dünyadaki 3.en uzun çift tüplü tünel olan OVİT TÜNELİ ne çıkan karayolu halen olmadı.    Tünel 4 yıldır trafiğe açık.    Ovit dağı Tünel sayesinde 12 ay ulaşım veriyor. Can güvenliği tehlikesi yok. Çığ tehlikesi sona erdi.     Yolda 2019 ve 2011 deki çığ felaketlerini yakından yaşayan ve bilen birisiyim. O karanlık günleri unutmadık.     Ovit Tüneli önemine binaen Cumhurbaşkanının gayreti ve emirleriyle yapıldı. Rize-Erzurum karayolunun bölge için önemi hayati derecededir. Bunu Cumhurbaşkanı çok iyi biliyor, fakat Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü maalesef bilemiyor kavrayamıyor.     Para yok, ödenek yok hikâyesine inanmıyorum.     Rize-Erzurum karayolu hariç, bu atanmış bakan her yere para buluyor buraya niye bulamıyor. Atanmış Ulaştırma Bakanı Cumhurbaşkanının çok önem verdiği Karayolunu unuttu maalesef.    Para yok denilerek İkizdere ilçesini baypas eden tünelde 6 aydır çalışma STOP etmiş. İkizdere Tüneli 4500 metre uzunluğunda iki etaptan oluşuyor ama ödenek yok denilerek stop vaziyette.    Daha önemlisi İkizdere –Ovit Tünel arasındaki 20 km lik alanda yol henüz yok.    Burada proje daha tamamlanmadı. Niye yapılmıyor.    Atanmış Ulaştırma Bakanı bu yol için ne düşünüyor acaba.     Cumhurbaşkanı korkusuyla 6 yılda tamamlanan OVİT Tüneli yolu yoksa öksüz sayılıyor ve araç trafiği çok az.    Yazıktır günahtır.    Cumhurbaşkanlığının yetkisinde olan özel fonlar bu yatırıma yönlendirilebilir ama burada niyet önemli.     Atanmış Bakanın bu yolu tamamlana niyeti olsaydı şimdiye kadar çalışma başlatılırdı.    4 yıl önce Cumhurbaşkanının açtığı 14300 metrelik OVİT Tüneli yolu olmadığı için beklenen araç trafiğini sağlayamıyor. Trafik olmadığı için Ovit Tüneli boşuna yapıldı deniliyor.     Bölgenin çok önemli ikinci Tüneli 7200 metrelik KIRIK Tünelinin delinmesi tamamlanmak üzere.     Rize-Erzurum karayolunun üzerindeki ikinci yüksek dağ olan Gölyurt(Hortik) dağını kış esareti ve korkulu virajlarından kurtaracak tünel tamamlandığında bölge her yönüyle canlılık kazanacak.    En önemlisi Tahsin Bayramoğlu’nun rüyası gerçekleşecek.    Bu aşamada Ovit Tüneline çıkan İkizdere’den devam eden 20 km lik yer acilen yapılmalı.    Ödenek yok denmesin, verin Cengiz İnşaata işi yapsın parayı sonrada alır. O kadar kredisi vardır.     Bu yolu yaparsa zaten o yapar Tüneli yaptığı gibi.
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2022 - Perşembe

OVİT GİRİŞİ UNUTULDU-107

2018 yılında Cumhurbaşkanı tarafından açılan şu anda Dünyadaki 3.en uzun çift tüplü tünel olan OVİT TÜNELİ ne çıkan karayolu halen olmadı.

  
Tünel 4 yıldır trafiğe açık.

  
Ovit dağı Tünel sayesinde 12 ay ulaşım veriyor. Can güvenliği tehlikesi yok. Çığ tehlikesi sona erdi.

   
Yolda 2019 ve 2011 deki çığ felaketlerini yakından yaşayan ve bilen birisiyim. O karanlık günleri unutmadık.

   
Ovit Tüneli önemine binaen Cumhurbaşkanının gayreti ve emirleriyle yapıldı. Rize-Erzurum karayolunun bölge için önemi hayati derecededir. Bunu Cumhurbaşkanı çok iyi biliyor, fakat Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü maalesef bilemiyor kavrayamıyor.

   
Para yok, ödenek yok hikâyesine inanmıyorum.

   
Rize-Erzurum karayolu hariç, bu atanmış bakan her yere para buluyor buraya niye bulamıyor. Atanmış Ulaştırma Bakanı Cumhurbaşkanının çok önem verdiği Karayolunu unuttu maalesef.

  
Para yok denilerek İkizdere ilçesini baypas eden tünelde 6 aydır çalışma STOP etmiş. İkizdere Tüneli 4500 metre uzunluğunda iki etaptan oluşuyor ama ödenek yok denilerek stop vaziyette.

  
Daha önemlisi İkizdere –Ovit Tünel arasındaki 20 km lik alanda yol henüz yok.

  
Burada proje daha tamamlanmadı. Niye yapılmıyor.

  
Atanmış Ulaştırma Bakanı bu yol için ne düşünüyor acaba.

   
Cumhurbaşkanı korkusuyla 6 yılda tamamlanan OVİT Tüneli yolu yoksa öksüz sayılıyor ve araç trafiği çok az.

  
Yazıktır günahtır.

  
Cumhurbaşkanlığının yetkisinde olan özel fonlar bu yatırıma yönlendirilebilir ama burada niyet önemli.

   
Atanmış Bakanın bu yolu tamamlana niyeti olsaydı şimdiye kadar çalışma başlatılırdı.

  
4 yıl önce Cumhurbaşkanının açtığı 14300 metrelik OVİT Tüneli yolu olmadığı için beklenen araç trafiğini sağlayamıyor. Trafik olmadığı için Ovit Tüneli boşuna yapıldı deniliyor.

   
Bölgenin çok önemli ikinci Tüneli 7200 metrelik KIRIK Tünelinin delinmesi tamamlanmak üzere.

   
Rize-Erzurum karayolunun üzerindeki ikinci yüksek dağ olan Gölyurt(Hortik) dağını kış esareti ve korkulu virajlarından kurtaracak tünel tamamlandığında bölge her yönüyle canlılık kazanacak.

  
En önemlisi Tahsin Bayramoğlu’nun rüyası gerçekleşecek.

  
Bu aşamada Ovit Tüneline çıkan İkizdere’den devam eden 20 km lik yer acilen yapılmalı.

  
Ödenek yok denmesin, verin Cengiz İnşaata işi yapsın parayı sonrada alır. O kadar kredisi vardır.

   
Bu yolu yaparsa zaten o yapar Tüneli yaptığı gibi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi