İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

Rize - İkizdere karayolunda trafik terörü var

Evet, sevgili okurlarım, Rize İkizdere karayolunun İyidere-İkizdere kısmında trafik terörü var.      Defalarca bu sıkıntıyı paylaşmamıza rağmen devletimiz diyemeyeceğim ama devletin temsilcileri gerekli tedbir ve uyarıları yap(a)mıyor. Tedbir almak için meydana gelecek bir kaza mı bekleniyor.     Bir senedir İkizdere Eşkencidere Vadisinde açılan taş ocağından İyidere Lojistik liman dolgusuna taş ve hafriyat üstü açık hiçbir emniyet tedbiri almayan kamyonlarla taşınıyor.     Yolda sıkıntı aylardır devam ediyor.    Şunu iyi biliyoruz ki Karayolunda kamyonlarla taşınan hafriyat malzemesinin üzeri brandayla örtülür. Bu yolda böyle uygulama niye yok.     İstanbul Maltepe dolgu alanını aylarca taşıdığı malzemeyle en büyük firmalardan birisi yapmıştı. Orada malzeme taşırken kamyonların üzeri örtülürdü Rize’de niye böyle uygulama yapılmıyor.     Ayrıca çamurlu çirkinliği önlemek için kamyonlar trafiğe çıkmadan firma tarafından yapılacak havuzda arabaların tekerleri yıkanarak karayoluna çıkardı. İkizdere’de böyle uygulama niye yok.     İstanbul’daki kanun ile Rize’deki kanun farklı mı? İstanbul’da olan yasak Rize de niye  uygulanmıyor.     Bu yolda cezai uygulamalar yapan Jandarma veya Polis trafik ekipleri nedense karayolunun İyidere-İkizdere istikametindeki sağ şeritte uygulama yapıyor. Bu ekipler niye hafriyat kamyonlarının yüklü halde gittiği soldaki yolda uygulama yapmaz.     Hafriyat yüklü kamyonun üzeri örtülü olmadığı için bazen karayoluna taş toprak düşürerek gidiyor. Bunları görmeyen, görmek istemeyen veya göremeyen Devletin Trafik ekipleri kamyon harici seyahat eden sürücülere hız sınırını aştın radara yakalandın, emniyet kemeri takmadın diye cezai uygulama yapabiliyor.      Kamyonların trafiği hiçe sayarak malzeme taşımasına gerek jandarma gerek Polis trafik ekiplerinin yeteri kadar etki yapmadığını açıkça yazıyorum.     Liman yapılmasın demiyorum elbette malzeme bir yerlerden veya İkizdere’den taşınacak.    Malzeme taşırken kamyonlarda gerekli tedbirler alınmıyor bir sakıntımız bu.    Bu satırlarda birçok kez yazdığım önemli bir aksaklığı tekrar hatırlatırım.    Taş Ocağından ana kara yola inerken kamyonlar taşıdığı malzemeden çamurlar akıtarak karayoluna taşımakta ve daha da önemlisi 200 metre kadar aşağıdaki Tünele kadar bu çamurlar ulaşmakta. Tünelin içindeki toz bulutu araç trafiği için tehlikeli olmakta.     Taş Ocağından çıkarken o alanda kamyon tekerlerinin yıkanacağı bir havuz olmalı bunu yapmak çok zor değil.   
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2022 - Perşembe

Rize - İkizdere karayolunda trafik terörü var

Evet, sevgili okurlarım, Rize İkizdere karayolunun İyidere-İkizdere kısmında trafik terörü var.

    
Defalarca bu sıkıntıyı paylaşmamıza rağmen devletimiz diyemeyeceğim ama devletin temsilcileri gerekli tedbir ve uyarıları yap(a)mıyor. Tedbir almak için meydana gelecek bir kaza mı bekleniyor.

   
Bir senedir İkizdere Eşkencidere Vadisinde açılan taş ocağından İyidere Lojistik liman dolgusuna taş ve hafriyat üstü açık hiçbir emniyet tedbiri almayan kamyonlarla taşınıyor.

   
Yolda sıkıntı aylardır devam ediyor.

  
Şunu iyi biliyoruz ki Karayolunda kamyonlarla taşınan hafriyat malzemesinin üzeri brandayla örtülür. Bu yolda böyle uygulama niye yok.

   
İstanbul Maltepe dolgu alanını aylarca taşıdığı malzemeyle en büyük firmalardan birisi yapmıştı. Orada malzeme taşırken kamyonların üzeri örtülürdü Rize’de niye böyle uygulama yapılmıyor.

   
Ayrıca çamurlu çirkinliği önlemek için kamyonlar trafiğe çıkmadan firma tarafından yapılacak havuzda arabaların tekerleri yıkanarak karayoluna çıkardı. İkizdere’de böyle uygulama niye yok.

   
İstanbul’daki kanun ile Rize’deki kanun farklı mı? İstanbul’da olan yasak Rize de niye  uygulanmıyor.

   
Bu yolda cezai uygulamalar yapan Jandarma veya Polis trafik ekipleri nedense karayolunun İyidere-İkizdere istikametindeki sağ şeritte uygulama yapıyor. Bu ekipler niye hafriyat kamyonlarının yüklü halde gittiği soldaki yolda uygulama yapmaz.

   
Hafriyat yüklü kamyonun üzeri örtülü olmadığı için bazen karayoluna taş toprak düşürerek gidiyor. Bunları görmeyen, görmek istemeyen veya göremeyen Devletin Trafik ekipleri kamyon harici seyahat eden sürücülere hız sınırını aştın radara yakalandın, emniyet kemeri takmadın diye cezai uygulama yapabiliyor. 

   
Kamyonların trafiği hiçe sayarak malzeme taşımasına gerek jandarma gerek Polis trafik ekiplerinin yeteri kadar etki yapmadığını açıkça yazıyorum.

   
Liman yapılmasın demiyorum elbette malzeme bir yerlerden veya İkizdere’den taşınacak.

  
Malzeme taşırken kamyonlarda gerekli tedbirler alınmıyor bir sakıntımız bu.

  
Bu satırlarda birçok kez yazdığım önemli bir aksaklığı tekrar hatırlatırım.

  
Taş Ocağından ana kara yola inerken kamyonlar taşıdığı malzemeden çamurlar akıtarak karayoluna taşımakta ve daha da önemlisi 200 metre kadar aşağıdaki Tünele kadar bu çamurlar ulaşmakta. Tünelin içindeki toz bulutu araç trafiği için tehlikeli olmakta.

   
Taş Ocağından çıkarken o alanda kamyon tekerlerinin yıkanacağı bir havuz olmalı bunu yapmak çok zor değil.

  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi