Fatih Sultan KAR
Köşe Yazarı
Fatih Sultan KAR
 

EVRENİN MANTIĞINI ÇÖZEN ÇAYELİLİ

Ne Einstein Ne Richter, Vahit Okumuş ikisine bedel   Vahit Okumuş, toplumun yararına düşünceler ortaya koyan, her platformda düşündüğünü söyleyen güzel bir insandır. O ülkemize verdiği emeği başka ülke için verseydi vefa anlamında çok daha güzelliklerle karşılaşırdı. Ülkemizde tarihi yapıların restorasyonu konusunda gerek şantiye çalışmaları, gerek akademik yayınlarıyla büyük katkılar sağlamıştır.   İŞİNİN EHLİ BİR ADAM 1946 yılında Rize'nin Çayeli ilçesi, Aşıklar Köyü'nde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.1980'lı yıllardan sonra eski eser onarımları ile ilgilendi. Uzun yıllar gerek müteahhit gerekse proje şefi, danışman olarak eski eserler üzerinde çalıştı. 1991 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. O dönemde, deprem ile ilgili çalışmalara imza attı.  Halka "deprem olacak" şeklinde uyarılarda bulunarak kamuoyunda "Deprem Vahit" olarak tanındı. Prof. Dr. Vahit Okumuş, bugün Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi eserlerin restorasyonuna danışmanlık yapıyor. ONLARIN EİNTEİN’İ VARSA BİZİM DE VAHİT’İMİZ VAR   Ne Einstein Ne Richter, Bizim Vahit ikisine bedel 5 Ekim 1999 tarihli Hürriyet Gazetesi’nden *Okumuş, kendisine gerçek anlamda destek verildiği takdirde, Türkiye'nin dünyanın en büyük güçlerinden biri olacağını belirterek, ‘‘Türkiye sadece depremle ilgili bulgulardan yıllık ihracatına eşdeğerde para kazanabilir’’ dedi. * Okumuş, mağma hareketlerini izleyerek, depremi 4-5 saat önceden bildiğini savunuyor. ‘‘Richter’’in yerine göz koyan Vahit, Einstein'ın kütle formülünün ‘‘hatalı’’ olduğunu belirterek, ‘‘doğrusunu’’ da açıklıyor. * Vahit Okumuş, son depremlerin tümünü önceden tespit ettiğini, sarsıntıların Ağustos ayındaki güneş tutulmasından kaynaklandığını öne sürdü. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinde önceki gün Okumuş’un 'Yerküre Hırçınlaştı' açıklamasına yer verildi. *Okumuş, ‘‘Çalışmalarımın sonuçlarını insanlığa sunmak istiyorum. Bundan Türkiye'de bir sonuç alamazsam, belki ABD'ye giderim. Belli olmaz, bakarsınız 'Richter' ölçeği yerini 'Vahit' ölçeği alır’’ dedi. *Vahit Okumuş, Einstein'ın kütle formülünün ‘hatalı’ olduğunu ileri sürerek, yerkürenin sırrını açıklayabilecek formülü kendisinin bulduğunu belirtti.   VAHİT OKUMUŞ’UN ESERLERİ Sinan Kutup Yıldızı Yayınları 2006 Yığma Yapılar ve Kubbeler Statiği 02 Yayıncılık 2012 Evrenin Mantığı O2 Yayıncılık 2013 Mimar Sinan'ın Taş Köprü Çözümleri Sumru Yayınevi 2020  
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2022 - Perşembe

EVRENİN MANTIĞINI ÇÖZEN ÇAYELİLİ

Ne Einstein Ne Richter, Vahit Okumuş ikisine bedel

 

Vahit Okumuş, toplumun yararına düşünceler ortaya koyan, her platformda düşündüğünü söyleyen güzel bir insandır. O ülkemize verdiği emeği başka ülke için verseydi vefa anlamında çok daha güzelliklerle karşılaşırdı. Ülkemizde tarihi yapıların restorasyonu konusunda gerek şantiye çalışmaları, gerek akademik yayınlarıyla büyük katkılar sağlamıştır.

 

İŞİNİN EHLİ BİR ADAM

1946 yılında Rize'nin Çayeli ilçesi, Aşıklar Köyü'nde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.1980'lı yıllardan sonra eski eser onarımları ile ilgilendi. Uzun yıllar gerek müteahhit gerekse proje şefi, danışman olarak eski eserler üzerinde çalıştı. 1991 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. O dönemde, deprem ile ilgili çalışmalara imza attı.  Halka "deprem olacak" şeklinde uyarılarda bulunarak kamuoyunda "Deprem Vahit" olarak tanındı. Prof. Dr. Vahit Okumuş, bugün Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi eserlerin restorasyonuna danışmanlık yapıyor.

ONLARIN EİNTEİN’İ VARSA BİZİM DE VAHİT’İMİZ VAR
 

Ne Einstein Ne Richter, Bizim Vahit ikisine bedel


5 Ekim 1999 tarihli Hürriyet Gazetesi’nden


*Okumuş, kendisine gerçek anlamda destek verildiği takdirde, Türkiye'nin dünyanın en büyük güçlerinden biri olacağını belirterek, ‘‘Türkiye sadece depremle ilgili bulgulardan yıllık ihracatına eşdeğerde para kazanabilir’’ dedi.


* Okumuş, mağma hareketlerini izleyerek, depremi 4-5 saat önceden bildiğini savunuyor. ‘‘Richter’’in yerine göz koyan Vahit, Einstein'ın kütle formülünün ‘‘hatalı’’ olduğunu belirterek, ‘‘doğrusunu’’ da açıklıyor.


* Vahit Okumuş, son depremlerin tümünü önceden tespit ettiğini, sarsıntıların Ağustos ayındaki güneş tutulmasından kaynaklandığını öne sürdü. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinde önceki gün Okumuş’un 'Yerküre Hırçınlaştı' açıklamasına yer verildi.


*Okumuş, ‘‘Çalışmalarımın sonuçlarını insanlığa sunmak istiyorum. Bundan Türkiye'de bir sonuç alamazsam, belki ABD'ye giderim. Belli olmaz, bakarsınız 'Richter' ölçeği yerini 'Vahit' ölçeği alır’’ dedi.


*Vahit Okumuş, Einstein'ın kütle formülünün ‘hatalı’ olduğunu ileri sürerek, yerkürenin sırrını açıklayabilecek formülü kendisinin bulduğunu belirtti.

 

VAHİT OKUMUŞ’UN ESERLERİ


Sinan Kutup Yıldızı Yayınları 2006

Yığma Yapılar ve Kubbeler Statiği 02 Yayıncılık 2012

Evrenin Mantığı O2 Yayıncılık 2013

Mimar Sinan'ın Taş Köprü Çözümleri Sumru Yayınevi 2020

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi