İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DEN İMAMOĞLU GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla önce Rize sonra Trabzon’u kapsayan 2 günlük bir ziyarette bulundu.    Trabzon’daki programını takip etmedim ama Rize’deki gezisiyle ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum.     İmamoğlu karşıtı olanların bu geziyi çok küçümsediğini öncelikle belirteyim. Bayram ziyareti olan geziyi çok az Rizeli katıldı diye önemsemeyenler bunun miting olmadığını bilemediler.     Rize Meydanında çok az katılım var diyenler Pazar, Ardeşen ve Fındıklıdaki yoğunluğa bir kısım yandaş yerel basınımızın yaptığı gibi göz kapadı.     Rizeli, yurt genelinde olduğu gibi uzun süreli tek parti iktidarının yorulduğunu söyleyerek yeni bir kan ile değişim istiyor.    Bilhassa yılbaşı sonrası milletin sırtına binen çok aşırı pahalılık vatandaşı bıktırdı. Sokakta caddede hemen herkes pahalılıktan şikâyetçi, AKP ye büyük destek verenler, bana bir şey olur korkusuyla isminin açıklanmasını istemeyen parti üyeleri dahi pahalılıktan bunalmış durumda.     Et kilosunun 120 TL yi aştığı, mutfak tüpünün 350 TL ye çıktığı günümüzde sen Rize’ye havalimanı açsan ne yazar. Havalimanı 350 TL lik tüp fiyatını aşağı indirmiyor.      Uçak biletleri tavan yapmış. 650 TL den aşağı uçak bileti yok, benzin mazot 22 TL yi geçmişken neyleyim havalimanını. Binali Yıldırım’ın yıllar önceki halkın yolu hızla irtifa kaybederek zenginin yolu olmuş.      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Rize Bayram ziyaretine İstanbul basınından da Gazeteciler katıldı.      İlk yıllarında AKP içinde yer alan 2009 yılında ayrıldığını söyleyen Erdoğan’ın Basın Müşavirlerinden Akif Beki ile Rize meydanında sohbet etme imkânı buldum. AKP deki değişimi ben ayrıldığım AKP’li Erdoğan ile bugünkü Erdoğan çok farklı değişime uğradı derken haksızda değildi.     Rize’de otobüsünün üzerinde konuşmalar yapan Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı olarak geldi lider olarak değil. Cumhurbaşkanlığı için adı çok geçiyor açıkça da kendisi de adayım demedi ama Türkiye’deki gidişattan memnun olmadığını her vatandaş gibi söyledi, aday olur mu bilemem.     Liderlerin Rizeli olması bu şehre ayrı bir özellik kazandırıyor.    Önce Mesut Yılmaz şimdi Erdoğan’ın destekleyen önemli bir hemşeri ağırlığı olduğu gerçek. Bu ağırlığı kimse inkâr edemez. Mesut Yılmaz gittiğinde ANAP nasıl sona erdiyse Erdoğan gittiğinde de AKP aynı akıbeti yaşayacaktır.      Lider etkisiyle muhalefete tahammülün az olduğu Rize’de siyaset yapmak bazen zor. Geçen yıl Nisan ayında İYİ Parti Lideri Meral Akşener için İkizdere ve Çayeli’nde yapılan provokatör girişimler unutulmadığı için bu kez daha etkili güvenlik önlemi alınmış. Hiçbir olumsuzduk yaşanmaması güzel gelişmeydi.     Dahası Trabzonspor’un şampiyonluğunu telefonla kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AKP li Bakan ve Milletvekillerinin katıldığı Trabzon’da yuhalanması ve Rize kümeye diye seslendirilmesine karşı Trabzonlu İmamoğlu’nun Rize’de alkışlanması Rizelilerin verdiği önemli bir insanlık mesajıydı.
Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2022 - Cuma

RİZE'DEN İMAMOĞLU GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla önce Rize sonra Trabzon’u kapsayan 2 günlük bir ziyarette bulundu.

  
Trabzon’daki programını takip etmedim ama Rize’deki gezisiyle ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum.

   
İmamoğlu karşıtı olanların bu geziyi çok küçümsediğini öncelikle belirteyim. Bayram ziyareti olan geziyi çok az Rizeli katıldı diye önemsemeyenler bunun miting olmadığını bilemediler.

   
Rize Meydanında çok az katılım var diyenler Pazar, Ardeşen ve Fındıklıdaki yoğunluğa bir kısım yandaş yerel basınımızın yaptığı gibi göz kapadı.

   
Rizeli, yurt genelinde olduğu gibi uzun süreli tek parti iktidarının yorulduğunu söyleyerek yeni bir kan ile değişim istiyor.

  
Bilhassa yılbaşı sonrası milletin sırtına binen çok aşırı pahalılık vatandaşı bıktırdı. Sokakta caddede hemen herkes pahalılıktan şikâyetçi, AKP ye büyük destek verenler, bana bir şey olur korkusuyla isminin açıklanmasını istemeyen parti üyeleri dahi pahalılıktan bunalmış durumda.

   
Et kilosunun 120 TL yi aştığı, mutfak tüpünün 350 TL ye çıktığı günümüzde sen Rize’ye havalimanı açsan ne yazar. Havalimanı 350 TL lik tüp fiyatını aşağı indirmiyor.

    
Uçak biletleri tavan yapmış. 650 TL den aşağı uçak bileti yok, benzin mazot 22 TL yi geçmişken neyleyim havalimanını. Binali Yıldırım’ın yıllar önceki halkın yolu hızla irtifa kaybederek zenginin yolu olmuş.

    
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Rize Bayram ziyaretine İstanbul basınından da Gazeteciler katıldı.

    
İlk yıllarında AKP içinde yer alan 2009 yılında ayrıldığını söyleyen Erdoğan’ın Basın Müşavirlerinden Akif Beki ile Rize meydanında sohbet etme imkânı buldum. AKP deki değişimi ben ayrıldığım AKP’li Erdoğan ile bugünkü Erdoğan çok farklı değişime uğradı derken haksızda değildi.

   
Rize’de otobüsünün üzerinde konuşmalar yapan Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı olarak geldi lider olarak değil. Cumhurbaşkanlığı için adı çok geçiyor açıkça da kendisi de adayım demedi ama Türkiye’deki gidişattan memnun olmadığını her vatandaş gibi söyledi, aday olur mu bilemem.

   
Liderlerin Rizeli olması bu şehre ayrı bir özellik kazandırıyor.

  
Önce Mesut Yılmaz şimdi Erdoğan’ın destekleyen önemli bir hemşeri ağırlığı olduğu gerçek. Bu ağırlığı kimse inkâr edemez. Mesut Yılmaz gittiğinde ANAP nasıl sona erdiyse Erdoğan gittiğinde de AKP aynı akıbeti yaşayacaktır.

    
Lider etkisiyle muhalefete tahammülün az olduğu Rize’de siyaset yapmak bazen zor. Geçen yıl Nisan ayında İYİ Parti Lideri Meral Akşener için İkizdere ve Çayeli’nde yapılan provokatör girişimler unutulmadığı için bu kez daha etkili güvenlik önlemi alınmış. Hiçbir olumsuzduk yaşanmaması güzel gelişmeydi.

   
Dahası Trabzonspor’un şampiyonluğunu telefonla kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AKP li Bakan ve Milletvekillerinin katıldığı Trabzon’da yuhalanması ve Rize kümeye diye seslendirilmesine karşı Trabzonlu İmamoğlu’nun Rize’de alkışlanması Rizelilerin verdiği önemli bir insanlık mesajıydı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi