İrfan COŞKUN
Köşe Yazarı
İrfan COŞKUN
 

RİZE’YE UÇMAK

Yıllar önce Rize Grubu’nda Rize’ye Havaalanını konuştuğumuzda, diğer Havaalanının yakın olduğunu gerekçe göstererek konuşulmasını bile hayal ürünü görenler az değildi.          Neticede Sn.Cumhurbaşkanımız Havaalanının yapılmasına karar verdiğinde, Rizeli olarak memnun olmuş, oldukça sevinmiştik. O Dönemki Milletvekillerimizden biri de Rize Grubuna gelip teşekkür etmişti.          Eski bir Sendikacı olarak bu tür hizmetlerin yapılmasında kamuoyu oluşturmanın önemli olduğunu düşünenlerdenim. Memleketim Rize’ye yapılacak yatırımlarda da, Rize’den yana sübjektif davranmaktan zevk alırım.          Dışardan gelip Toplantı, Çalıştay, Kongre, Yatırım yapacak Kişi ve Kurumlar öncelikle O Şehirde Havaalanı olup olmadığına bakar, yoksa rotayı başka şehre çevirir.          Rize için bilinen gelir kaynaklarının dışında kalkınmasına katkı sağlayacak en önemli sektörün Turizm olduğu herkesçe bilinmektedir. Havaalanı Turizm Yatırımcılarını Rize’nin eşsiz doğasına çekeceği aşikardır.          Böyle bir yatırıma dudak bükenler, gerek var mıydı diyenler, görmezlikten gelenler yıllar geçtikçe utanacaklarını, bu yatırımı yapanları hayırla anacaklarını düşünüyorum. Rizeli olarak başka sorunlarla perdelemeden bu sevinci hep birlikte yaşayalım, yapılmasını sağlayanın kadrini, kıymetini bilelim.          Bugün anneler günü. Kutlu olsun. Ama ben 14 Mayısta Esenboğa’dan Rize’ye uçacak uçakta yer alabilmenin heyecanını yaşıyorum. 2017 Yılında Rize Grubunun 100.Buluşması anısına hazırlayıp bastırdığımız “Rize Grubu Albümünde” THY Genel Müdürü Değerli Hemşehrimiz güzel İnsan Bilal Ekşi’nin kaleme aldığı yazıda, Rize Havaalanının yapılmasına işaret etmiş ve inşallah açılışa Rize Grubuyla birlikte özel uçakla uçmak nasip olur demişti. O zaman hayal gibiydi belki. Zaman çabuk çabuk geçti. Çalışmalar gece gündüz devam etti ve o gün geldi çattı. Arşiv tutan biri olarak bu sözü Sayın Genel Müdüre hatırlatmak da bize düştü.                    Şimdi Ankara Rize Grubu olarak 14 Mayısı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kaptan Pilotun Rize anonsunu duymak istiyoruz. Bekle Bizi Rize “Uçuyoruz” “Ölen insan mıdır ondan kalacak şey eseri, bir eşek göçtü mü ondan da nihayet semeri
Ekleme Tarihi: 08 Mayıs 2022 - Pazar

RİZE’YE UÇMAK

Yıllar önce Rize Grubu’nda Rize’ye Havaalanını konuştuğumuzda, diğer Havaalanının yakın olduğunu gerekçe göstererek konuşulmasını bile hayal ürünü görenler az değildi.

        
Neticede Sn.Cumhurbaşkanımız Havaalanının yapılmasına karar verdiğinde, Rizeli olarak memnun olmuş, oldukça sevinmiştik. O Dönemki Milletvekillerimizden biri de Rize Grubuna gelip teşekkür etmişti.

        
Eski bir Sendikacı olarak bu tür hizmetlerin yapılmasında kamuoyu oluşturmanın önemli olduğunu düşünenlerdenim. Memleketim Rize’ye yapılacak yatırımlarda da, Rize’den yana sübjektif davranmaktan zevk alırım.

        
Dışardan gelip Toplantı, Çalıştay, Kongre, Yatırım yapacak Kişi ve Kurumlar öncelikle O Şehirde Havaalanı olup olmadığına bakar, yoksa rotayı başka şehre çevirir.

        
Rize için bilinen gelir kaynaklarının dışında kalkınmasına katkı sağlayacak en önemli sektörün Turizm olduğu herkesçe bilinmektedir. Havaalanı Turizm Yatırımcılarını Rize’nin eşsiz doğasına çekeceği aşikardır.

        
Böyle bir yatırıma dudak bükenler, gerek var mıydı diyenler, görmezlikten gelenler yıllar geçtikçe utanacaklarını, bu yatırımı yapanları hayırla anacaklarını düşünüyorum. Rizeli olarak başka sorunlarla perdelemeden bu sevinci hep birlikte yaşayalım, yapılmasını sağlayanın kadrini, kıymetini bilelim.

        
Bugün anneler günü. Kutlu olsun. Ama ben 14 Mayısta Esenboğa’dan Rize’ye uçacak uçakta yer alabilmenin heyecanını yaşıyorum. 2017 Yılında Rize Grubunun 100.Buluşması anısına hazırlayıp bastırdığımız “Rize Grubu Albümünde” THY Genel Müdürü Değerli Hemşehrimiz güzel İnsan Bilal Ekşi’nin kaleme aldığı yazıda, Rize Havaalanının yapılmasına işaret etmiş ve inşallah açılışa Rize Grubuyla birlikte özel uçakla uçmak nasip olur demişti.


O zaman hayal gibiydi belki. Zaman çabuk çabuk geçti. Çalışmalar gece gündüz devam etti ve o gün geldi çattı. Arşiv tutan biri olarak bu sözü Sayın Genel Müdüre hatırlatmak da bize düştü.

                  
Şimdi Ankara Rize Grubu olarak 14 Mayısı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kaptan Pilotun Rize anonsunu duymak istiyoruz. Bekle Bizi Rize “Uçuyoruz”


“Ölen insan mıdır ondan kalacak şey eseri, bir eşek göçtü mü ondan da nihayet semeri

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi