İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

ÇAY KANUNUNDA NELER VAR, KİM YAPTI

AKP tarafından TBMM’ye sunulan çay kanunu teklifi kim tarafından hazırlandı halen bir açıklama yok.     Çaycıdan uzak kimin projesi.    Rize’de kamuoyu yeterince aydınlatılmadı bir ara Üniversite hazırlıyordu bu taslak o mu kimse bilmiyor.    Çay üreticisinin ve kamuoyunun Rize’de günlerdir gösterdiği tepkiler sonucu Mecliste görüşülmesi şimdilik ertelendi.    Çay kanun taslağını kim hazırladı üretici öğrenmek istiyor.    Daha önce CHP tarafından hazırlanan bir taslağın Mecliste kabul edilmediğini biliyoruz.    Bu kez AKP gurubundan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın Meclise getirdiği taslak kamuoyundan çok tepki çekti. Kimsenin haberi bilgisi olmadan TBMM’ye sunulana kadar da teklifte neler olduğunu bilen yoktu.    Çay fiyatının Ulusal Çay Konseyi tarafından tespit edileceğinin duyulması ile Rize’de tepkiler hiç dinmedi.    Eli kalem tutandan alında AKP hariç bütün siyasetçiler ardı ardına bu işin olamayacağına dair açıklamalar yaptı.     Bölgede Yaş Çayın lokomotifi ÇAYKUR’dur.     ÇAYKUR’un olmadığı bir çay kanunu düşünülemez.      ÇAYKUR olmazsa üretici ve Çay olmaz.     İçinde ÇAYKUR olmayan bir taslak ÇAYKUR’u bitirme kanunu olur.     Çay üreticisi 3-5 özel firma gölgesinde bırakılamaz.      Yaş çay alım fiyatını hükümet açıklamalı Ulusal Çay Konseyi değil.     ÇAYKUR üretici için devlet garantili çay alıcısıdır.     Üretici ÇAYKUR’a güvenir özel sektöre değil. Zira yıllar önce İstanbul Mahkemelerini gösteren özel sektörün çay firmalarıyla çok muhatap olmuşuz ve çay parasının çok geç ödenmesiyle mağdur olmuşuz.      Bu kanun teklifindeki 4.madde kuru çay ithalatını serbest bırakıyor, teşvik ediyor.      Dışardan gelen bir gram çay bile Rize’deki üreticiye vurulacak darbedir.
Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2022 - Cumartesi

ÇAY KANUNUNDA NELER VAR, KİM YAPTI

AKP tarafından TBMM’ye sunulan çay kanunu teklifi kim tarafından hazırlandı halen bir açıklama yok.

   
Çaycıdan uzak kimin projesi.

  
Rize’de kamuoyu yeterince aydınlatılmadı bir ara Üniversite hazırlıyordu bu taslak o mu kimse bilmiyor.

  
Çay üreticisinin ve kamuoyunun Rize’de günlerdir gösterdiği tepkiler sonucu Mecliste görüşülmesi şimdilik ertelendi.

  
Çay kanun taslağını kim hazırladı üretici öğrenmek istiyor.

  
Daha önce CHP tarafından hazırlanan bir taslağın Mecliste kabul edilmediğini biliyoruz.

  
Bu kez AKP gurubundan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın Meclise getirdiği taslak kamuoyundan çok tepki çekti. Kimsenin haberi bilgisi olmadan TBMM’ye sunulana kadar da teklifte neler olduğunu bilen yoktu.

  
Çay fiyatının Ulusal Çay Konseyi tarafından tespit edileceğinin duyulması ile Rize’de tepkiler hiç dinmedi.

  
Eli kalem tutandan alında AKP hariç bütün siyasetçiler ardı ardına bu işin olamayacağına dair açıklamalar yaptı.

   
Bölgede Yaş Çayın lokomotifi ÇAYKUR’dur.

   
ÇAYKUR’un olmadığı bir çay kanunu düşünülemez.

    
ÇAYKUR olmazsa üretici ve Çay olmaz.

   
İçinde ÇAYKUR olmayan bir taslak ÇAYKUR’u bitirme kanunu olur.

   
Çay üreticisi 3-5 özel firma gölgesinde bırakılamaz.

    
Yaş çay alım fiyatını hükümet açıklamalı Ulusal Çay Konseyi değil.

   
ÇAYKUR üretici için devlet garantili çay alıcısıdır.

   
Üretici ÇAYKUR’a güvenir özel sektöre değil. Zira yıllar önce İstanbul Mahkemelerini gösteren özel sektörün çay firmalarıyla çok muhatap olmuşuz ve çay parasının çok geç ödenmesiyle mağdur olmuşuz.

    
Bu kanun teklifindeki 4.madde kuru çay ithalatını serbest bırakıyor, teşvik ediyor.

    
Dışardan gelen bir gram çay bile Rize’deki üreticiye vurulacak darbedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi