Alim GÜLDİKEN
Köşe Yazarı
Alim GÜLDİKEN
 

2 Yılda Fiyatı 3 Kat Artmayan Ürün, Mal ve Hizmet Yok! 50 Zam Bile Kurtarmaz!”

Ülkemizde derinleşen ekonomik kriz, yapışkan enflasyon, fiyat oluşmasına engel olan kur atakları ve çalışanların emeğine karşılık belirlenen ücretlerin çarşı Pazar enflasyonunun çok düşük kalması nedeniyle oluşan “Emek-Ücret” dengesi hissedilir düzeyde bozulmuştur.     Son 2 yılda fiyatı 3 kat artmayan (300) mal, hizmet ve ürün yoktur. Son 2 yılda asgari ücretli ile memur maaşları hissedilen- gerçek çarşı pazar enflasyonu oranında 3 kat artmamıştır. Kamu Çalışanlarına Temmuz 2022 ayında 40 enflasyon farkı verileceği hükümet yetkilileri tarafından açıklamıştır. Enflasyon farkı ZAM Değildir! Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran Ayı enflasyonu nedeniyle oluşan kayıpların iadesidir. Yani kamu çalışanları Temmuz Ayında 40 zam almayacaktır. 6 ay önceki Ocak 2022 ayındaki alım gücüne kavuşmaktır. ZAM DEĞİLDİR! 13 yıllık Sıfır Zamların etkisiyle kamu çalışanlarının geçmiş yıllar için oluşan kayıpların telafisi ancak, ENFLASYON ORANI (40) + 50 EK ZAM yapılması bile yetersiz olsa da bir nebze kamu çalışanlarını rahatlatacaktır.     Enflasyon Farkı (40) + 50 EK ZAM talebimiz GERÇEK BİR TALEPTİR. Birileri sessiz olsa da, birileri siyasi erkin cambazlığını yapsa da, birileri aldığı yetkiyi kötüye kullansa da “HAK ve ADALET” adına bizler doğruyu söylemekten vazgeçmeyeceğiz.     Alim GÜLDİKEN TEÇ-SEN Rize İl Sekreteri
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

2 Yılda Fiyatı 3 Kat Artmayan Ürün, Mal ve Hizmet Yok! 50 Zam Bile Kurtarmaz!”

Ülkemizde derinleşen ekonomik kriz, yapışkan enflasyon, fiyat oluşmasına engel olan kur atakları ve çalışanların emeğine karşılık belirlenen ücretlerin çarşı Pazar enflasyonunun çok düşük kalması nedeniyle oluşan “Emek-Ücret” dengesi hissedilir düzeyde bozulmuştur.
 
 
Son 2 yılda fiyatı 3 kat artmayan (300) mal, hizmet ve ürün yoktur. Son 2 yılda asgari ücretli ile memur maaşları hissedilen- gerçek çarşı pazar enflasyonu oranında 3 kat artmamıştır. Kamu Çalışanlarına Temmuz 2022 ayında 40 enflasyon farkı verileceği hükümet yetkilileri tarafından açıklamıştır. Enflasyon farkı ZAM Değildir! Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran Ayı enflasyonu nedeniyle oluşan kayıpların iadesidir. Yani kamu çalışanları Temmuz Ayında 40 zam almayacaktır. 6 ay önceki Ocak 2022 ayındaki alım gücüne kavuşmaktır. ZAM DEĞİLDİR! 13 yıllık Sıfır Zamların etkisiyle kamu çalışanlarının geçmiş yıllar için oluşan kayıpların telafisi ancak, ENFLASYON ORANI (40) + 50 EK ZAM yapılması bile yetersiz olsa da bir nebze kamu çalışanlarını rahatlatacaktır.
 
 
Enflasyon Farkı (40) + 50 EK ZAM talebimiz GERÇEK BİR TALEPTİR. Birileri sessiz olsa da, birileri siyasi erkin cambazlığını yapsa da, birileri aldığı yetkiyi kötüye kullansa da “HAK ve ADALET” adına bizler doğruyu söylemekten vazgeçmeyeceğiz.
 
 
Alim GÜLDİKEN
TEÇ-SEN Rize İl Sekreteri
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi