Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

Asansörlerde yangın var..!

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a,  TBMM Başkanına,  İlgili bakanlara,  Meclis’te gurubu bulunan siyasi parti Genel başkanlarına,  Milletvekillerine,  Belediye başkanlarına,  Gömlek değiştirir gibi, araştırmadan yönetmenlik değiştiren bürokratlara,  Arzımızdır..  *  “Asansör güvenliği “ adı altındaki büyük ranta” Dur” deyin artık..  “ Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nden tekrar söz edeceğim.   Türkiye’deki asansör sayısını bilen, dönen rantı bilen var mı?  Açıkça söylüyorum. Asansör güvenliği “rant “kapısı oldu.  Denetime karşı değiliz. Her yıl asansör yönetmenliği değişmez ki..   Bu sorun Türkiye’nin sorunu haline geldi. Bütün bölgelerde durum aynı …  Türkiye genelinde, asansörlerin yıllık bakım kontrolleri; TMMOB ( Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmaktadır. Bazı bölgelerde Belediyeler veya gösterdikleri firmalar yapıyor..  Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, aylık rutin kontrol yapan firma ile birlikte ilgili adrese gider. Eksikleri tespit edip “ kırmızı” etiketi yapıştırır gider. İki ay sonra gelir, istediği eksikler yapılmasa belediyeler aracılığı ile asansörü mühürler  Asansörün aylık bakımı yapan firma, ciddi bir para karşılığında eksiklikleri tamamlarsa.. Oda temsilcileri tekrar gelir, güvenli belge anlamına gelen “Yeşil “belge verip giderler.     TMMOB,    en küçük asansör için 400TL alıyor. Ödemeyenlerden de icra yoluyla iki katı tahsil ediyor.. aylık rutin kontroller yapan firma, yine üç katlı en küçük asansör için 5-6 bin tl karşılığında istenen değişiklikleri tamamlar. Her yıl aynı işlem devam eder..  Bütün ev ve işyeri için uygulama aynı..  *  Benimde oturduğum; Ankara’daki bir apartmandan söz edeceğim. Her yıl aynısını yapıyorlar. Ben sadece bir yıl öncesinden söz edeceğim. Asansör kimlik numarası: 1069084861/01 (Konak Apartmanı)  Ankara Makine Mühendisler Odası görevlileri her yıl olduğu gibi bu yılda gelip, “Kırmızı” etiketi yapıştırıp gittiler..   Kontrol sonucu çıkan raporları incelettik..2017 ve 2018’de değişen  ve yapılan parçaların aynısı..  Hatta, aylık kontroller yapan firma mühendisi bile” Bunları 2017 yılında değiştirdik, iki yılda bu parçalar değişmez” demesine rağmen..  Artık öyle saçmaladılar ki, ne yazacaklarını şaşırıyorlar. Bir yıl önce “Doğru” dedikleri, bir yıl sonra” Yanlış” diyorlar. Yakın gelecekte “Asansörleri oturma Odası’na taşıyın”  derlerse şaşırmam... Ve apartmanın maliyeti her yıl 5-6 bin TL..  *  Allah aşkına… İki yılda hangi parça, hangi araç değiştirip çöpe atılıyor?  Ankara Makine Mühendisleri Odası başkanı,  Gelin, adresini verdiğim adresteki asansör güvenliği için verilen 2017-18 ve 2019 yılı raporlarını inceleyip karşılaştırınız..  2017 yılında değiştirilen ve 2018’de kabul gören parçaları bu yıl niye tekrar değiştiriyorsunuz?  Ayıptır..Günahtır..Milli servete yazıktır.. 
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2019 - Cuma

Asansörlerde yangın var..!

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a, 

TBMM Başkanına, 

İlgili bakanlara, 

Meclis’te gurubu bulunan siyasi parti Genel başkanlarına, 

Milletvekillerine, 

Belediye başkanlarına, 

Gömlek değiştirir gibi, araştırmadan yönetmenlik değiştiren bürokratlara, 

Arzımızdır.. 

* 

Asansör güvenliği “ adı altındaki büyük ranta” Dur” deyin artık.. 

“ Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nden tekrar söz edeceğim.  

Türkiye’deki asansör sayısını bilen, dönen rantı bilen var mı? 

Açıkça söylüyorum. Asansör güvenliği “rant “kapısı oldu. 

Denetime karşı değiliz. Her yıl asansör yönetmenliği değişmez ki.. 

 Bu sorun Türkiye’nin sorunu haline geldi. Bütün bölgelerde durum aynı … 

Türkiye genelinde, asansörlerin yıllık bakım kontrolleri; TMMOB ( Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmaktadır. Bazı bölgelerde Belediyeler veya gösterdikleri firmalar yapıyor.. 

Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, aylık rutin kontrol yapan firma ile birlikte ilgili adrese gider. Eksikleri tespit edip “ kırmızı” etiketi yapıştırır gider. İki ay sonra gelir, istediği eksikler yapılmasa belediyeler aracılığı ile asansörü mühürler 

Asansörün aylık bakımı yapan firma, ciddi bir para karşılığında eksiklikleri tamamlarsa.. Oda temsilcileri tekrar gelir, güvenli belge anlamına gelen “Yeşil “belge verip giderler.  

 

TMMOB,    en küçük asansör için 400TL alıyor. Ödemeyenlerden de icra yoluyla iki katı tahsil ediyor.. aylık rutin kontroller yapan firma, yine üç katlı en küçük asansör için 5-6 bin tl karşılığında istenen değişiklikleri tamamlar. Her yıl aynı işlem devam eder.. 

Bütün ev ve işyeri için uygulama aynı.. 

* 

Benimde oturduğum; Ankara’daki bir apartmandan söz edeceğim. Her yıl aynısını yapıyorlar. Ben sadece bir yıl öncesinden söz edeceğim. Asansör kimlik numarası: 1069084861/01 (Konak Apartmanı) 

Ankara Makine Mühendisler Odası görevlileri her yıl olduğu gibi bu yılda gelip, “Kırmızı” etiketi yapıştırıp gittiler..  

Kontrol sonucu çıkan raporları incelettik..2017 ve 2018’de değişen  ve yapılan parçaların aynısı.. 

Hatta, aylık kontroller yapan firma mühendisi bile” Bunları 2017 yılında değiştirdik, iki yılda bu parçalar değişmez” demesine rağmen.. 

Artık öyle saçmaladılar ki, ne yazacaklarını şaşırıyorlar. Bir yıl önce “Doğru” dedikleri, bir yıl sonra” Yanlış diyorlar. Yakın gelecekte “Asansörleri oturma Odası’na taşıyın”  derlerse şaşırmam... Ve apartmanın maliyeti her yıl 5-6 bin TL.. 

* 

Allah aşkına… İki yılda hangi parça, hangi araç değiştirip çöpe atılıyor? 

Ankara Makine Mühendisleri Odası başkanı, 

Gelin, adresini verdiğim adresteki asansör güvenliği için verilen 2017-18 ve 2019 yılı raporlarını inceleyip karşılaştırınız.. 

2017 yılında değiştirilen ve 2018’de kabul gören parçaları bu yıl niye tekrar değiştiriyorsunuz? 

Ayıptır..Günahtır..Milli servete yazıktır.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi