İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

GÜNEYSU-İKİZDERE KIYAS DAHİ EDİLEMEZ

Son yıllarda Rize’de değil belki de Türkiye’de çağına göre en çok yatırım yapılan ilçenin adı Güneysu’dur.     Vatandaşlar sızlanmaya başladı.      Birçok vatandaş’ ’zaten Rize de Güneysu vadisindeki haksız yatırımlar için diğer ilçelere hak verilecek öbür dünyada. Başta ben hakkımı helal etmiyorum’’ demeye başladı.      Bugün İkizdereli bir vatandaşın feryadını dinledim. Bir dokun bin ah dinle babında Rize İl Özel idaresinin yapmadığı hizmetinden feveran etti. Bende yazımda sizlerle paylaşmak istedim.      İkizdere’den ismi bende saklı bir emekli vatandaşın feryadını duyurmak istiyorum.     ’ Bir örnek benim köyümün(Güneyce) yollar berbat iken, benim yaylama kamyon, 4*4 harici hiç bir vasıta gidemezken, Araba tutulsa çift kabin 20 km.ye 800 TL ücret istiyor. Oysa Güneysu Handüzü yaylasının yolu ahır kapılarına kadar beton veya asfalt olmuş.         Rize İl Özel İdaresi Güneysu İlçesinden başka yayla, köy veya ilçe bilmez mi Allah aşkına.    Yetkililer, siyasetçiler geldiklerinde şikâyetler arka arkaya söylenir yetkiler vaatlerini yıllardır yaparlar ama netice yok.     Neyse bizim İkizdere vadisini de müsait bir yerden Salarha vadisine oradan da Güneysu ya Tünelle bağlasınlar İkizdere ve köylerini Güneysu’nun Mahallesi yapsınlar, belki yatırım yaparlar bu yabana atılacak bir proje değil.     Manle yaylası ile Varda yaylası arasında 1,5 km’lik bir yol var ama araç geçmiyor. Varda Yaylası 4 köy halkının kullandığı Çağrankaya Yaylasından sonra Rize ve bölgedeki en büyük yayladır. Doğal güzelliği diğer yaylalar gibi henüz bozulmamıştır.    Manle ve Varda Yaylası bitişik iki yayladır. 1990 lı yıllarda iki yaylayı birleştirmek için Güneyce Belediyesi tarafından açılmış toplamı 1,5 km’lik bir yol mevcut ama ulaşım yapılamıyor.      3 senedir. AKP li İl Genel Meclis Başkanı söz verdiği halde, dönemin İkizdere AKP İlçe Başkanı ve şu andaki İl Genel Meclis Üyesi olan Ahmet Aksu’nun, MHP İl ve İlçe Başkanlarının bilgisi dâhilinde, defalarca iletmeme ve bana söz vermelerine rağmen açılmış bu yol Islah edilip hizmete sunulmadı.       Güneyce den çıkan Ana yayla yolumuz Özel İdarenin Varda Suyu projesinde su müteahhidine feda edildi. Yolumuzu çok bozdu ve yapılmadı. Biz Su projesinden önce 400 bin TL köylü olarak belediye zamanında harcadık.       Hasan Karal Milletvekili iken iletmiştim, Muhammet Avcı’ya taa İl Genel Meclis Başkanı ve AKP İl Başkanı iken bizzat bu yol için istekte bulunmuştum ama hiç ilgilenmediler. Varda suyunu siyasi emellerine kurban ettiler Güneyce’yi mağdur ettiler. ‘’vatandaşın sitemi bu şekilde umarım ilgilenen çıkar.      Varda Yaylası aynı zamanda Rize İl Kültür ve Turizm Müdiresi Esra Alemdaroğlu’nun yaylasıdır.
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2022 - Pazar

GÜNEYSU-İKİZDERE KIYAS DAHİ EDİLEMEZ

Son yıllarda Rize’de değil belki de Türkiye’de çağına göre en çok yatırım yapılan ilçenin adı Güneysu’dur.

   
Vatandaşlar sızlanmaya başladı.

    
Birçok vatandaş’ ’zaten Rize de Güneysu vadisindeki haksız yatırımlar için diğer ilçelere hak verilecek öbür dünyada. Başta ben hakkımı helal etmiyorum’’ demeye başladı.

    
Bugün İkizdereli bir vatandaşın feryadını dinledim. Bir dokun bin ah dinle babında Rize İl Özel idaresinin yapmadığı hizmetinden feveran etti. Bende yazımda sizlerle paylaşmak istedim.

    
İkizdere’den ismi bende saklı bir emekli vatandaşın feryadını duyurmak istiyorum.

    ’
Bir örnek benim köyümün(Güneyce) yollar berbat iken, benim yaylama kamyon, 4*4 harici hiç bir vasıta gidemezken, Araba tutulsa çift kabin 20 km.ye 800 TL ücret istiyor. Oysa Güneysu Handüzü yaylasının yolu ahır kapılarına kadar beton veya asfalt olmuş.

       
Rize İl Özel İdaresi Güneysu İlçesinden başka yayla, köy veya ilçe bilmez mi Allah aşkına.

  
Yetkililer, siyasetçiler geldiklerinde şikâyetler arka arkaya söylenir yetkiler vaatlerini yıllardır yaparlar ama netice yok.

   
Neyse bizim İkizdere vadisini de müsait bir yerden Salarha vadisine oradan da Güneysu ya Tünelle bağlasınlar İkizdere ve köylerini Güneysu’nun Mahallesi yapsınlar, belki yatırım yaparlar bu yabana atılacak bir proje değil.

   
Manle yaylası ile Varda yaylası arasında 1,5 km’lik bir yol var ama araç geçmiyor. Varda Yaylası 4 köy halkının kullandığı Çağrankaya Yaylasından sonra Rize ve bölgedeki en büyük yayladır. Doğal güzelliği diğer yaylalar gibi henüz bozulmamıştır.

  
Manle ve Varda Yaylası bitişik iki yayladır. 1990 lı yıllarda iki yaylayı birleştirmek için Güneyce Belediyesi tarafından açılmış toplamı 1,5 km’lik bir yol mevcut ama ulaşım yapılamıyor.

    
3 senedir. AKP li İl Genel Meclis Başkanı söz verdiği halde, dönemin İkizdere AKP İlçe Başkanı ve şu andaki İl Genel Meclis Üyesi olan Ahmet Aksu’nun, MHP İl ve İlçe Başkanlarının bilgisi dâhilinde, defalarca iletmeme ve bana söz vermelerine rağmen açılmış bu yol Islah edilip hizmete sunulmadı.

     
Güneyce den çıkan Ana yayla yolumuz Özel İdarenin Varda Suyu projesinde su müteahhidine feda edildi. Yolumuzu çok bozdu ve yapılmadı. Biz Su projesinden önce 400 bin TL köylü olarak belediye zamanında harcadık.

     
Hasan Karal Milletvekili iken iletmiştim, Muhammet Avcı’ya taa İl Genel Meclis Başkanı ve AKP İl Başkanı iken bizzat bu yol için istekte bulunmuştum ama hiç ilgilenmediler. Varda suyunu siyasi emellerine kurban ettiler Güneyce’yi mağdur ettiler. ‘
vatandaşın sitemi bu şekilde umarım ilgilenen çıkar.

    
Varda Yaylası aynı zamanda Rize İl Kültür ve Turizm Müdiresi Esra Alemdaroğlu’nun yaylasıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi