Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

Ah İstanbul…

İstanbul,  önemli bir şehirdir.. Benim için ise iki ayrı önemi vardır. Birincisi.. Çocuklarımın annesi, sevgili eşim; TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Meliha, Karadenizli olmasına rağmen İstanbul doğumludur. Yanı bu güzel ses ve güzel kalp; İstanbul’un armağanıdır bize. Fatih- Balat.. Mismarcı yokuşunda çocukluğunu geçirmiş… İkincisi ise.. 2011 yılında İstanbul 1.Bölgeden( CHP) den milletvekili adayı iken, çok güzel anılarım, dostluklarım oldu. Bu güzel şehir; beni beş ay misafir etti. Bu anılarımı taze duyulan bir heyecanla daima muhafaza ediyorum. CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi’nin yakın dostluğuna yürekten ,tekrar teşekkür ediyoruz. "Dünyaya bir kez bakmak zorundaysan, sadece İstanbul’a bak." Romantizm akımının ünlü isimlerinden olan Fransız şair ve siyaset adamı Alphonse de Lamartine, yaklaşık 150 yıl önce bu sözlerle anlatmıştı İstanbul’un önemini. Avrupa ve Asya kıtasını birleştiren bu eşsiz kent, yalnızca tarihsel ve kültürel zenginliği ile değil, Türkiye ekonomisinin merkezi olmasıyla da hayati önem taşıyor.  İki kıtayı kavuşturan, üzerinde üç medeniyet kurulan İstanbul.. Tarihin sayfalarından taşan ihtişamlı geçmişi ile, insanlığın ortak mirasını bağrında yaşatmaya devam eden ender şehirlerden biridir. Sokaklarında dolaşmanın, Boğaziçi’nin mavi sularını izlemenin ve hatta hakkında yazılan birkaç dizeyi bile okumanın insanı farklı bir ruh haline sevk edeceği bu eşsiz şehir .. Size kendinizi hep ayrıcalıklı hissettirir. Hele Suadiye, Beykoz-  Üsküdar- Beylerbeyi sahili insanı dinlendirir. Deniz yüzünüze nefesinden bir rüzgâr üfler, rüzgâr denizin kokusunu getirir. İstanbul şehrinin sembollerinden olan adı efsanelere konu olmuş, aşkın ve sevdanın mekânı olsa da, boğazın ortasında yalnızlığın de simgesi “Kız Kulesi” ile ilgili ne şiirler yazılmış, ne şarkılar söylenmiş. Kız Kulesi onarıma alınmış, inşallah ,tarihi dokusuna yakışır bir onarım olur..   Geçtiğimiz hafta sonu ailece İstanbul’daydık.  İnşaatı devam eden Merkez Bankası’nın İstanbul’daki Finans Merkezi’ne taşınma kararından bizim aileyi de etkilendi. Ataşehir ve çevresinde ev aradık.Özetle..”İstanbul’un taşı torağı” gerçekten altın oldu.. 1+1  evler, 10  bin TL’den başlıyor..3 kira depozito, bir peşin, bir emlakçı derken anahtar alabilmeniz  için 50 bin TL vermeniz gerekiyor. Ayrıca site aidatları iki bin TL’den başlıyor. Yıllık peşin isteyenler de çok.. Daha inşaat halindeki   “FİNANSŞEHİR SİNPAŞ’’ da daireler, inşaat başlamadan önce satılmış. Şu anda 1+1 daireler 7, daha büyük daireler 10 milyon TL. İlginç olan şu, kiralık veya satılık daire kalmadı. Emlak ofisi ile sohbet ettik. Müşterilerin çoğu Ankara’daki bürokratlar. Ne diyelim, Allah daha çok versin.. İstanbul’da artık memurun ve normal gelirlilerin bile yaşaması imkânsız hale geldi... Mahalle aralarındaki kiralar bile uçmuş. Eski kiracılar asla çıkmasınlar. Kira ve pahalılık nedeniyle, İstanbul sürgün bölgesi oldu..
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi

Ah İstanbul…

İstanbul,  önemli bir şehirdir.. Benim için ise iki ayrı önemi vardır.


Birincisi.. Çocuklarımın annesi, sevgili eşim; TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Meliha, Karadenizli olmasına rağmen İstanbul doğumludur. Yanı bu güzel ses ve güzel kalp; İstanbul’un armağanıdır bize. Fatih- Balat.. Mismarcı yokuşunda çocukluğunu geçirmiş…


İkincisi ise.. 2011 yılında İstanbul 1.Bölgeden( CHP) den milletvekili adayı iken, çok güzel anılarım, dostluklarım oldu. Bu güzel şehir; beni beş ay misafir etti.


Bu anılarımı taze duyulan bir heyecanla daima muhafaza ediyorum.

CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi’nin yakın dostluğuna yürekten ,tekrar teşekkür ediyoruz.


"Dünyaya bir kez bakmak zorundaysan, sadece İstanbul’a bak." Romantizm akımının ünlü isimlerinden olan Fransız şair ve siyaset adamı Alphonse de Lamartine, yaklaşık 150 yıl önce bu sözlerle anlatmıştı İstanbul’un önemini.

Avrupa ve Asya kıtasını birleştiren bu eşsiz kent, yalnızca tarihsel ve kültürel zenginliği ile değil, Türkiye ekonomisinin merkezi olmasıyla da hayati önem taşıyor. 

İki kıtayı kavuşturan, üzerinde üç medeniyet kurulan İstanbul.. Tarihin sayfalarından taşan ihtişamlı geçmişi ile, insanlığın ortak mirasını bağrında yaşatmaya devam eden ender şehirlerden biridir.

Sokaklarında dolaşmanın, Boğaziçi’nin mavi sularını izlemenin ve hatta hakkında yazılan birkaç dizeyi bile okumanın insanı farklı bir ruh haline sevk edeceği bu eşsiz şehir .. Size kendinizi hep ayrıcalıklı hissettirir.

Hele Suadiye, Beykoz-  Üsküdar- Beylerbeyi sahili insanı dinlendirir. Deniz yüzünüze nefesinden bir rüzgâr üfler, rüzgâr denizin kokusunu getirir.

İstanbul şehrinin sembollerinden olan adı efsanelere konu olmuş, aşkın ve sevdanın mekânı olsa da, boğazın ortasında yalnızlığın de simgesi “Kız Kulesi” ile ilgili ne şiirler yazılmış, ne şarkılar söylenmiş. Kız Kulesi onarıma alınmış, inşallah ,tarihi dokusuna yakışır bir onarım olur..
 
Geçtiğimiz hafta sonu ailece İstanbul’daydık.  İnşaatı devam eden Merkez Bankası’nın İstanbul’daki Finans Merkezi’ne taşınma kararından bizim aileyi de etkilendi.

Ataşehir ve çevresinde ev aradık.Özetle..”İstanbul’un taşı torağı” gerçekten altın oldu.. 1+1  evler, 10  bin TL’den başlıyor..3 kira depozito, bir peşin, bir emlakçı derken anahtar alabilmeniz  için 50 bin TL vermeniz gerekiyor. Ayrıca site aidatları iki bin TL’den başlıyor. Yıllık peşin isteyenler de çok..

Daha inşaat halindeki   “FİNANSŞEHİR SİNPAŞ’’ da daireler, inşaat başlamadan önce satılmış. Şu anda 1+1 daireler 7, daha büyük daireler 10 milyon TL. İlginç olan şu, kiralık veya satılık daire kalmadı.

Emlak ofisi ile sohbet ettik. Müşterilerin çoğu Ankara’daki bürokratlar. Ne diyelim, Allah daha çok versin..

İstanbul’da artık memurun ve normal gelirlilerin bile yaşaması imkânsız hale geldi... Mahalle aralarındaki kiralar bile uçmuş. Eski kiracılar asla çıkmasınlar. Kira ve pahalılık nedeniyle, İstanbul sürgün bölgesi oldu..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi