Bayram Arif TURAN
Köşe Yazarı
Bayram Arif TURAN
 

​RİZE'DE GÜNDEM OLAN ANDON ILICA SUYUNUN GELECEĞİ

Rize'nin Turizm yönünden marka değeri İlçelerde Ayder Rize Merkezde Andon içme suyudur .Bu ilde yaşayanlar Andon içme suyunu en az Ayder gibi değerli görürler. Son yıllarda da, hem iç turizm ve he mide diş Turizm yönünden gittikçe artan bir marka haline gelmiştir      Andon  içmeleri. Muhtemelen iyi niyetle yapılmak istenen Andon şifalı içme suyunu turizme kazanılması için tahlil süreci, beklenildiği gibi çıkmamış. Yılların Andon içme şifalı suyunun kim düşünebilir ki sağlık yönünden sakıncalı çıkabileceğini, fakat Gel gör ki, Evdeki hesap çarşıya uymadı, çünkü şifalı içme sularına detaylı incelemeli tahliller yapılmıyor idi. Bilge insanlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda Şifalı sular, Normalde evde içtiğimiz sular gibi tahlilleri olmuyor, normal köy ve şehir şebeke sularımız marketlerde satılan sular Rize'de Periyodik olarak tahlilleri yapılıyor fakat, Ankara'dan bakanlıklardan yapmış olduğum araştırmalar temaslar sonucunda içme sularının yani şifalı suların Bakanlıkça ülkemizin bazı bölgelerinde detaylı tahlil edilmesi için merkezler kurulduğunda öğrendim. Bu detaylı tahlil Merkezleri bizim bölgemizde Trabzon ve Samsun'da bulunmaktadır. Her bir tahlil eski parayla 5 ile 7 milyar arasında yapılıyor. Kısaca durup dururken Andon şifalı içme suyu detaylı tahlil için Trabzon'a yollanmadı, Sadece evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu bölgemizi ve 45 köyü kapsayan bu dereye ve Andon içme suyuna Turizm teşvik belgesi alınması için turizme kazandırılması için yapılan bu tahlillerin sonucunda, hamt olsun hem ilimizin ve he mide Türkiye'nin gündemi değişti. Tahliller bozuk mu çıktı evet ,bu tesisi kapatacak mıyız? Hayır , bir çalışma yürütülüyor mu evet. Bu çalışmaların neler olduğunu da Sağlık bakanlığından yaptığım temaslar neticesinde ögrendim. Aktartıyorum… .                              Ankara'da Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerden  edinmiş olduğum bilgiler doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı Andon Ilıca şifalı suyu için duyarlı olduğunu, bu konuda çalışmalar başlatıldığını, hem üniversitelerdeki Bilge akademisyenlerden ve hem de ülkemizin özel teşebbüs işletmecilerinden yetkililerinden bilgilendirildiklerini, sudaki minarelere zarar vermeden, kanserojen  maddeyi temizleyecek  şifalı suyu bozmadan ülkemizde alet olduğunu öğrendiklerini,  kısa zamanda Andon içme şifalı suya takılacağını İlimizdeki insanlarımızın ve bölge insanlarımızın rahat olmasını belirttiler.                     SONUÇ OLARAK                 Yanı anlaşılan Rize'nin akıl adamları bu bölgemizdeki Andon içme şifalı suyuna  Turizm Patenti almak için uğraşmaya çalışırken az daha bulgurdan oluyorlardı.                   Sahil Caminin suliyetini bozan bozduran kışı ve partileri önümüzdeki yazımda sizlerle paylaşacağım. SEVGİLERİMLE
Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2022 - Cuma

​RİZE'DE GÜNDEM OLAN ANDON ILICA SUYUNUN GELECEĞİ

Rize'nin Turizm yönünden marka değeri İlçelerde Ayder Rize Merkezde Andon içme suyudur .Bu ilde yaşayanlar Andon içme suyunu en az Ayder gibi değerli görürler. Son yıllarda da, hem iç turizm ve he mide diş Turizm yönünden gittikçe artan bir marka haline gelmiştir 
 
 
Andon  içmeleri. Muhtemelen iyi niyetle yapılmak istenen Andon şifalı içme suyunu turizme kazanılması için tahlil süreci, beklenildiği gibi çıkmamış. Yılların Andon içme şifalı suyunun kim düşünebilir ki sağlık yönünden sakıncalı çıkabileceğini, fakat Gel gör ki, Evdeki hesap çarşıya uymadı, çünkü şifalı içme sularına detaylı incelemeli tahliller yapılmıyor idi. Bilge insanlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda Şifalı sular, Normalde evde içtiğimiz sular gibi tahlilleri olmuyor, normal köy ve şehir şebeke sularımız marketlerde satılan sular Rize'de Periyodik olarak tahlilleri yapılıyor fakat, Ankara'dan bakanlıklardan yapmış olduğum araştırmalar temaslar sonucunda içme sularının yani şifalı suların Bakanlıkça ülkemizin bazı bölgelerinde detaylı tahlil edilmesi için merkezler kurulduğunda öğrendim. Bu detaylı tahlil Merkezleri bizim bölgemizde Trabzon ve Samsun'da bulunmaktadır. Her bir tahlil eski parayla 5 ile 7 milyar arasında yapılıyor. Kısaca durup dururken Andon şifalı içme suyu detaylı tahlil için Trabzon'a yollanmadı, Sadece evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu bölgemizi ve 45 köyü kapsayan bu dereye ve Andon içme suyuna Turizm teşvik belgesi alınması için turizme kazandırılması için yapılan bu tahlillerin sonucunda, hamt olsun hem ilimizin ve he mide Türkiye'nin gündemi değişti. Tahliller bozuk mu çıktı evet ,bu tesisi kapatacak mıyız? Hayır , bir çalışma yürütülüyor mu evet. Bu çalışmaların neler olduğunu da Sağlık bakanlığından yaptığım temaslar neticesinde ögrendim. Aktartıyorum… .                 
           

Ankara'da Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerden  edinmiş olduğum bilgiler doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı Andon Ilıca şifalı suyu için duyarlı olduğunu, bu konuda çalışmalar başlatıldığını, hem üniversitelerdeki Bilge akademisyenlerden ve hem de ülkemizin özel teşebbüs işletmecilerinden yetkililerinden bilgilendirildiklerini, sudaki minarelere zarar vermeden, kanserojen  maddeyi temizleyecek  şifalı suyu bozmadan ülkemizde alet olduğunu öğrendiklerini,  kısa zamanda Andon içme şifalı suya takılacağını İlimizdeki insanlarımızın ve bölge insanlarımızın rahat olmasını belirttiler.  
     
           
SONUÇ OLARAK
     
         
Yanı anlaşılan Rize'nin akıl adamları bu bölgemizdeki Andon içme şifalı suyuna  Turizm Patenti almak için uğraşmaya çalışırken az daha bulgurdan oluyorlardı.
             
   
Sahil Caminin suliyetini bozan bozduran kışı ve partileri önümüzdeki yazımda sizlerle paylaşacağım.


SEVGİLERİMLE
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi