İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

Bu protesto su kaldırır

Rizeli hemşerimiz eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın şehirlerin kurtuluşları olmadığı yönündeki konuşması üzerinde muhalif partiler tarafından yapılan tepkiler dinmek bilmiyor.     Merkezdeki İsmail Kahraman Kültür Merkezinin adı hepinizin bildiği gibi İsmail Kahraman.     Bu isime tepki gösteren bir kuruluşta Doğru Parti.     Rize Doğru Parti İl Başkanı tecrübeli siyasetçi Eyüp Demir yaptığı açıklamada bu salondan İsmail Kahraman ismi silininceye kadar yapılacak hiçbir programa katılmayacaklarını açıklaması önemli bir detaydır.                                                                                              KIRIK Tüneli hakkında     Rize-Erzurum karayolunun önemli geçitleri var. Bunlardan birisi Ovit Dağı idi, çok şükür 2018 de tamamlanarak hizmete açılan 14.300 metrelik çift tüplü Ovit  tüneli ile ilk aşama tamamlandı.     Bu karayolu üzerindeki ikinci önemli Dağ olan 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidini sağlıklı aşmak için KIRIK Tünelinin delinmesi gerekirdi. Fakat gel gör ki 10 senedir 7200 metre uzunluğundaki Kırık çeşitli sebeplerle bir türlü delinemedi.      Yalnız Kırık değil elbette tamamı 3100 metre olan Dallı kavak Tünelini de unutamayız.     Kısa süre önce konu hakkında yazdığım yazı epeyce ses getirdi. Ankara’da sevdiğim dostlarım hem sitem etti hem detaylıca bilgi verdi. Söylenenleri yazılmamak kaydıyla not ettim.       KIRIK Tünelinin Erzurum tarafı girişinde çalışmalar arazi yapısındaki çok olumsuzluklar dolayısıyla deyim yerindeyse santim santim devam ediiyor.2 ay kadar bu çalışma böyle devam edecekmiş.     Bizler aracıyız, niyetimiz elbette üzüm yemektir bağcıyı dövmek değil.     Bu tünel için ömrünü veren Tahsin Bayramoğlu dostumun daha fazla üzülmesini istemem.     İnşallah en kısa sürede o bozuk toprak zemini aşılır ve KIRIK delinerek Hortik dağı kış mevsiminde de rahat bir ulaşım verir.                                                                                                AKP bakan yapmıştı       Son günlerde CHP li bir Milletvekilinin söylediği HDP li Bakan konusu tartışılmaya başlandı.     Tartışmaya taraf olmayan gibi gözüken AKP tarafından 2015 yılında Davutoğlu Hükümetinde 2 HDP li Milletvekilinin Bakan olduğu ne çabuk unutuldu.     63.TC Hükümetinde Başbakan Davutoğlu’nun kurduğu 28 Ağustos 2015 ile 24 Kasım 2015 tarihleri arasında iktidar olan geçici hükümette HDP den Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı olarak görev almıştı.     Zamanı değil biliyorum ama gözlük kullanan AKP li dostlara hatırlatmak için yazmak zorunda kaldım.                                                                  
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2022 - Salı

Bu protesto su kaldırır

Rizeli hemşerimiz eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın şehirlerin kurtuluşları olmadığı yönündeki konuşması üzerinde muhalif partiler tarafından yapılan tepkiler dinmek bilmiyor.
   
Merkezdeki İsmail Kahraman Kültür Merkezinin adı hepinizin bildiği gibi İsmail Kahraman.
   
Bu isime tepki gösteren bir kuruluşta Doğru Parti.
   
Rize Doğru Parti İl Başkanı tecrübeli siyasetçi Eyüp Demir yaptığı açıklamada bu salondan İsmail Kahraman ismi silininceye kadar yapılacak hiçbir programa katılmayacaklarını açıklaması önemli bir detaydır.

                                                     
                                       KIRIK Tüneli hakkında


   
Rize-Erzurum karayolunun önemli geçitleri var. Bunlardan birisi Ovit Dağı idi, çok şükür 2018 de tamamlanarak hizmete açılan 14.300 metrelik çift tüplü Ovit  tüneli ile ilk aşama tamamlandı.
   
Bu karayolu üzerindeki ikinci önemli Dağ olan 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidini sağlıklı aşmak için KIRIK Tünelinin delinmesi gerekirdi. Fakat gel gör ki 10 senedir 7200 metre uzunluğundaki Kırık çeşitli sebeplerle bir türlü delinemedi. 
   
Yalnız Kırık değil elbette tamamı 3100 metre olan Dallı kavak Tünelini de unutamayız.
   
Kısa süre önce konu hakkında yazdığım yazı epeyce ses getirdi. Ankara’da sevdiğim dostlarım hem sitem etti hem detaylıca bilgi verdi. Söylenenleri yazılmamak kaydıyla not ettim.
     
KIRIK Tünelinin Erzurum tarafı girişinde çalışmalar arazi yapısındaki çok olumsuzluklar dolayısıyla deyim yerindeyse santim santim devam ediiyor.2 ay kadar bu çalışma böyle devam edecekmiş.
   
Bizler aracıyız, niyetimiz elbette üzüm yemektir bağcıyı dövmek değil.
   
Bu tünel için ömrünü veren Tahsin Bayramoğlu dostumun daha fazla üzülmesini istemem.
   
İnşallah en kısa sürede o bozuk toprak zemini aşılır ve KIRIK delinerek Hortik dağı kış mevsiminde de rahat bir ulaşım verir.

                                                  

                                            AKP bakan yapmıştı
     
Son günlerde CHP li bir Milletvekilinin söylediği HDP li Bakan konusu tartışılmaya başlandı.
   
Tartışmaya taraf olmayan gibi gözüken AKP tarafından 2015 yılında Davutoğlu Hükümetinde 2 HDP li Milletvekilinin Bakan olduğu ne çabuk unutuldu.
   
63.TC Hükümetinde Başbakan Davutoğlu’nun kurduğu 28 Ağustos 2015 ile 24 Kasım 2015 tarihleri arasında iktidar olan geçici hükümette HDP den Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı olarak görev almıştı.
   
Zamanı değil biliyorum ama gözlük kullanan AKP li dostlara hatırlatmak için yazmak zorunda kaldım.
                                                                 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi