Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
 

REKTÖR ATAN(MA)MASI KONUSUNA İYİ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ GÜZEL SÖZ/ VECİZE/ŞİİR

Çok değerli, kesinlikle dürüst ve yetkin, misyona da çok emeği geçmiş tıp doktoru bir profesör can dostum  “yapma! Bak, senin hiç başka bir özelliğin(!) yok, sadece iyisin diye senin gibi bir adamı atamazlar” şeklinde uyarmama rağmen (üstelik ikinci defa) aday olmuştu doğduğu şehirdeki üniversitenin rektörlüğüne...     Hizmet etmek istiyordu, olmadı. Onun yerine oldukça genç bir  ilahiyatçıyı layık gördü o göreve, tek seçici olan sayın Cumhurbaşkanı; pek çok üniversite için gördüğü gibi!    Özel bir yorum yapmayacağım, yaparsam makul kalabileceğimden emin değilim çünkü.     Sadece Hz. Mevlana’dan bir söz ve bir de hakettiği değeri, canını yoluna harcadığı ülkesinin iktidarından bir…  [06:43, 28.7.2019] Prof. Dr. Şaban Şimşek: REKTÖR ATAN(MA)MASI KONUSUNA İYİ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ GÜZEL SÖZ/ VECİZE/ŞİİR     Çok değerli, kesinlikle dürüst ve yetkin, misyona da çok emeği geçmiş tıp doktoru bir profesör can dostum  “yapma! Bak, senin hiç başka bir özelliğin(!) yok, sadece iyisin diye senin gibi bir adamı atamazlar” şeklinde uyarmama rağmen (üstelik ikinci defa) aday olmuştu doğduğu şehirdeki üniversitenin rektörlüğüne...     Hizmet etmek istiyordu, olmadı. Onun yerine, kerameti hangi özelliğinden menkul bilemediğim (kendisini hiç tanımıyorum, bu sebeple bir şey söylemek, sadece bir internet bilgisi CV’den hareket etmek istenem) genç bir  ilahiyatçıyı layık gördü o göreve, tek seçici olan sayın Cumhurbaşkanı; pek çok üniversite için gördüğü gibi!    Özel bir yorum yapmayacağım, yaparsam makul kalabileceğimden emin değilim çünkü.     Sadece Hz. Mevlana’dan bir söz ve bir de hakettiği değeri, canını yoluna harcadığı ülkesinin iktidardan bir türlü göremeyip  mahzun olan gence  babasının söylediği nasihat dörtlüğü.    Birincisi:    “...ONU DA ALLAH İÇİN SEVENLER ALDI!”    "Sadakat, tek kalıp bir elbiseydi.   Kimine bol,  kimine dar geldi.    Dürüstlük, çok beyazdı.   Temiz tutamam deyip, kimse almadı.    Velhasıl, insanoğlu çıplak kaldı.  Ar, edep ve haya sığınacak bir beden aradı.    İşte aşk, bütün bu kusurları bir ten olup kapattı.    Aşk’a, bir vefa borcu kaldı.   Onu da Allah  için sevenler aldı..."                             (Hz.Mevlana)    İkincisi:  Evlat;  Bu toprağın cefasını çok çektik  Sefasını eller sürdü yıllarca  Savaştan savaşa bizimdir vatan  Barışta sahibi değişir oğul.. 
Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi

REKTÖR ATAN(MA)MASI KONUSUNA İYİ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ GÜZEL SÖZ/ VECİZE/ŞİİR

Çok değerli, kesinlikle dürüst ve yetkin, misyona da çok emeği geçmiş tıp doktoru bir profesör can dostum  “yapma! Bak, senin hiç başka bir özelliğin(!) yok, sadece iyisin diye senin gibi bir adamı atamazlar” şeklinde uyarmama rağmen (üstelik ikinci defa) aday olmuştu doğduğu şehirdeki üniversitenin rektörlüğüne...  

 

Hizmet etmek istiyordu, olmadı. Onun yerine oldukça genç bir  ilahiyatçıyı layık gördü o göreve, tek seçici olan sayın Cumhurbaşkanı; pek çok üniversite için gördüğü gibi! 

 

Özel bir yorum yapmayacağım, yaparsam makul kalabileceğimden emin değilim çünkü.  

 

Sadece Hz. Mevlana’dan bir söz ve bir de hakettiği değeri, canını yoluna harcadığı ülkesinin iktidarından bir… 

[06:43, 28.7.2019] Prof. Dr. Şaban Şimşek: REKTÖR ATAN(MA)MASI KONUSUNA İYİ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ GÜZEL SÖZ/ VECİZE/ŞİİR  

 

Çok değerli, kesinlikle dürüst ve yetkin, misyona da çok emeği geçmiş tıp doktoru bir profesör can dostum  “yapma! Bak, senin hiç başka bir özelliğin(!) yok, sadece iyisin diye senin gibi bir adamı atamazlar” şeklinde uyarmama rağmen (üstelik ikinci defa) aday olmuştu doğduğu şehirdeki üniversitenin rektörlüğüne...  

 

Hizmet etmek istiyordu, olmadı. Onun yerine, kerameti hangi özelliğinden menkul bilemediğim (kendisini hiç tanımıyorum, bu sebeple bir şey söylemek, sadece bir internet bilgisi CV’den hareket etmek istenem) genç bir  ilahiyatçıyı layık gördü o göreve, tek seçici olan sayın Cumhurbaşkanı; pek çok üniversite için gördüğü gibi! 

 

Özel bir yorum yapmayacağım, yaparsam makul kalabileceğimden emin değilim çünkü.  

 

Sadece Hz. Mevlana’dan bir söz ve bir de hakettiği değeri, canını yoluna harcadığı ülkesinin iktidardan bir türlü göremeyip  mahzun olan gence  babasının söylediği nasihat dörtlüğü. 

 

Birincisi: 

 

“...ONU DA ALLAH İÇİN SEVENLER ALDI!” 

 

"Sadakat, tek kalıp bir elbiseydi.  

Kimine bol, 

kimine dar geldi. 

 

Dürüstlük, çok beyazdı.  

Temiz tutamam deyip, kimse almadı. 

 

Velhasıl, insanoğlu çıplak kaldı. 

Ar, edep ve haya sığınacak bir beden aradı. 

 

İşte aşk, bütün bu kusurları bir ten olup kapattı. 

 

Aşk’a, bir vefa borcu kaldı.  

Onu da Allah  için sevenler aldı..." 

                           (Hz.Mevlana) 

 

İkincisi: 

Evlat; 

Bu toprağın cefasını çok çektik 

Sefasını eller sürdü yıllarca 

Savaştan savaşa bizimdir vatan 

Barışta sahibi değişir oğul.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi