Osman DEMİR
Köşe Yazarı
Osman DEMİR
 

PARTİ BAŞKANLARI DEĞİRMEN GİBİ ADAM ÖĞÜTÜYOR.

Türkiye deki partisayısının yüzlerce olması,partilerden hemen her atılanın yeni bir parti kurması hep konuşulur. Bunun altında yatan neden çok önemli ve ona bakmak lazım.   Partiler ve liderler çok despot oldukarı ve hiç itiraz istemedikleri için farklı sesler, farklı renkler hiç filiz vereme den, neşvü nema bulamadan öğütülüp atılıyor. Ak Parti den Abdüllatif ŞENER, İdris Naim ŞAHİN, Ali BABACAN, Ahmet DAVUTOĞLU, CHP'den Mustafa SARIGÜL, Muharrem İNCE,Öztürk YILMAZ, Başta olmak üzere, MHP, İYİ Parti, Saadet partisinden de ayrılan bir çok kişi var. Bu durum çok açık bir şekilde bir hastalığın, yanlış, zararlı yönetimin ve anlayışın varlığını gösteriyor. Bu durum parti başkanlarının yönetimlerinin çok büyük yanlışı ve ayıbıdır. Ülkemiz adına çok zararlı bir durumdur. Bunlar büyük siyasi, ideolojik, ekonomik vb  fikir, görüş anlayışlarından dolayı değil, Genel başkan ile ayrı düştükleri için ayrılmak durumunda kaldılar. Bu çok hastalıklı bir o kadar zararlı ve hastalıklı bir durum. Hemen bütün partilerde tek ortak olan bu sakat ve hastalıklı tutum ve yönetim şekli çok acı  olsa gerek. Partilerin ve genel başkanların farklı sese, görüşe ve eleştiriye hiç mi hiç tahammülleri yok.Takım, ekip anlayışı yok, istişare yok. Sadece ben ve tek adam var. Böyle olunca bu kişi ler, sesler,görüşler fikirler yaşama hakkı bulamadan hemen öldürülüyor. Kişilerin özgür iradeleri yok ediliyor, kul ve köle olmaya itiliyor.Hem partiye , hem siyasete hem ülkeye zarar oluyor. Kendini dışarda bulan milletvekili de çok kolay bir şekilde parti kurma yoluna gidiyor. Demokratik sistemin özgür düşüncenin eleştirinin yok edilmesi çok kötü ama parti kurmakta  bu kadar basit değil ve olmamalıda. Birazda kişi haddini bilmeli.      Siyasi partiler yasası düzeltilmeli, delege sistemi etkin şekilde  uygulamada olmalı  ve milletvekili olma kararı genel başkanların iki dudağı arasından çıkartılmalıdır. Bu ilkel, ayıp ve çok zararlı uygulamanın bir an evvel  ortadan kaldırılması gerekir.     Bugün,sayın DAVUTOĞLU  ile, BABACAN'ın,AKŞENER'in, Ümit ÖZDAĞ ın, Demokrat  Partinin ne farkları yada ne kadar farkları var ki. Yada Mustafa SARIGÜL ile Muharrem İNCE nin, Öztürk Özel'in ne farkları var. Hangi ekonomik, sosyal, siyasal ve ya başka meselelere çok farklı bakışları var ki ? Bunların hepsi pekala aynı partide siyaset yapabilirler. Ama lider sultası buna engel oluyor, zararını sadece kşişler partiler değil ülkemiz görüyor.  Ne yazıkki bu konuda yol alabilmenin yolu da büyük ölçüde parti başkanlarından geçiyor.  Bu çağda bu sakat anlayış ve hastalıktan kurtulabilirsek partiler ve hepimiz kazanacağız. 
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2022 - Pazartesi

PARTİ BAŞKANLARI DEĞİRMEN GİBİ ADAM ÖĞÜTÜYOR.

Türkiye deki partisayısının yüzlerce olması,partilerden hemen her atılanın yeni bir parti kurması hep konuşulur. Bunun altında yatan neden çok önemli ve ona bakmak lazım.

 

Partiler ve liderler çok despot oldukarı ve hiç itiraz istemedikleri için farklı sesler, farklı renkler hiç filiz vereme den, neşvü nema bulamadan öğütülüp atılıyor. Ak Parti den Abdüllatif ŞENER, İdris Naim ŞAHİN, Ali BABACAN, Ahmet DAVUTOĞLU, CHP'den Mustafa SARIGÜL, Muharrem İNCE,Öztürk YILMAZ, Başta olmak üzere, MHP, İYİ Parti, Saadet partisinden de ayrılan bir çok kişi var. Bu durum çok açık bir şekilde bir hastalığın, yanlış, zararlı yönetimin ve anlayışın varlığını gösteriyor. Bu durum parti başkanlarının yönetimlerinin çok büyük yanlışı ve ayıbıdır. Ülkemiz adına çok zararlı bir durumdur. Bunlar büyük siyasi, ideolojik, ekonomik vb  fikir, görüş anlayışlarından dolayı değil, Genel başkan ile ayrı düştükleri için ayrılmak durumunda kaldılar. Bu çok hastalıklı bir o kadar zararlı ve hastalıklı bir durum. Hemen bütün partilerde tek ortak olan bu sakat ve hastalıklı tutum ve yönetim şekli çok acı  olsa gerek. Partilerin ve genel başkanların farklı sese, görüşe ve eleştiriye hiç mi hiç tahammülleri yok.Takım, ekip anlayışı yok, istişare yok. Sadece ben ve tek adam var. Böyle olunca bu kişi ler, sesler,görüşler fikirler yaşama hakkı bulamadan hemen öldürülüyor. Kişilerin özgür iradeleri yok ediliyor, kul ve köle olmaya itiliyor.Hem partiye , hem siyasete hem ülkeye zarar oluyor. Kendini dışarda bulan milletvekili de çok kolay bir şekilde parti kurma yoluna gidiyor. Demokratik sistemin özgür düşüncenin eleştirinin yok edilmesi çok kötü ama parti kurmakta  bu kadar basit değil ve olmamalıda. Birazda kişi haddini bilmeli. 
 
 
Siyasi partiler yasası düzeltilmeli, delege sistemi etkin şekilde  uygulamada olmalı  ve milletvekili olma kararı genel başkanların iki dudağı arasından çıkartılmalıdır. Bu ilkel, ayıp ve çok zararlı uygulamanın bir an evvel  ortadan kaldırılması gerekir.
 
 
Bugün,sayın DAVUTOĞLU  ile, BABACAN'ın,AKŞENER'in, Ümit ÖZDAĞ ın, Demokrat  Partinin ne farkları yada ne kadar farkları var ki. Yada Mustafa SARIGÜL ile Muharrem İNCE nin, Öztürk Özel'in ne farkları var. Hangi ekonomik, sosyal, siyasal ve ya başka meselelere çok farklı bakışları var ki ? Bunların hepsi pekala aynı partide siyaset yapabilirler. Ama lider sultası buna engel oluyor, zararını sadece kşişler partiler değil ülkemiz görüyor.  Ne yazıkki bu konuda yol alabilmenin yolu da büyük ölçüde parti başkanlarından geçiyor. 
Bu çağda bu sakat anlayış ve hastalıktan kurtulabilirsek partiler ve hepimiz kazanacağız. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi