Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

Rize ve esrar

Gazetecilerin; güvendiği kaynakları vardır. Ankara’daki üst düzey haber kaynağım bize dedi ki:  “ Rize’de nüfus oranına göre esrar kullanımında artış var”  Önce şaşırdım.. ”Rizeli ve esrar” ikisini bir araya getiremedim..  Bu dostum, Rize’de esrar kullanımının çok yoğun olduğunu belirterek, ailelerinin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ayrıca silah kaçakçılığının de arttığına dikkat çekti.  Tatil için Rize’ye gittiğimde bu konuyu araştırdım. Esrar kaçakçılığı ilçelere kadar yaygınlaşmış. Sohbet ettiğim devlet görevlileri de olayı doğruladılar.  Batum-Gürcistan Rize’yi bozdu galiba..  *  Yine tatilde Fıkra gibi bir olayı  öğrenmiştim.. Pazarlı hemşerimiz Doğu’dan istediği; dört adet silah paketini, Pazar Garnizon Komutanlığının önünde bekleyip alacağını söylemiş. Getiren kişiler,”Garnizon Komutanlığı’na bırakılacak” şeklinde anlayınca olanlar olmuştu.  Aynen de öyle oldu. Silah paketi askeriyeye bırakıldı. Alıcı kişinin tuhaf davranışları sonucu, asker farkına varıyor ve kişiler yakalanıyor.  Doğrusu çok şaşırdım.Araştırılması ve üzerine gidilmesi gereken  konudur.Rize ve esrar..15-16 yaşındaki çocuklarda yaygın.  Rize başta olmak üzere, Karadeniz yıllardan beri teröre bulaşmadı, uyuşturucuya yanaşmadı. Hem dinine bağlı, hem de cumhuriyetine sevdalı kaldı. Şimdi neler  oluyor.?  Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Dairesi’nin başında çok başarılı bir başkan ve ekibi olsun, Rize Emniyet müdürü ve polisler; olağanüstü gayret gösteriyorlar..  Gençlerimizi zehirleyenleri affetmiyorlar. Bunun yanında vatandaşlarımızın duyarlılığı önemlidir..  *  Rizeli kavga eder, asabıdır. Arzu etmiyoruz; ama bazen de cinayet de işleniyor. Silah kaçakçılığı demeyelim; silaha meraklıdır. Bunları anlayabiliyorum. Ama Rizeli, dahası Karadenizli esrar içmez, almaz, satmaz. Böyle olmak zorundadır..  Eğer yazılanlar, söylenenler doğruysa ki,  bunu söyleyen üst düzey bir dostum. Ayrıca polis diyor, adliye kaynakları gösteriyor.  Durum çok vahim. Rize alarma geçmeli, olağanüstü önlemler alınmalı, polis- vatandaş el ele verip, gençlerimizi zehirleyenlere asla tavız verilmemeli..  Rize’de birinci gündem maddesi bu olmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına giderse ki, gidecektir. Buna el koyacak, İçişleri Bakanlığını bakan Soylu’nun talimatı ile alarma geçecek  Rize ve esrar..  Çok şaşırdım,çok…   
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2019 - Cuma

Rize ve esrar

Gazetecilerin; güvendiği kaynakları vardır. Ankara’daki üst düzey haber kaynağım bize dedi ki: 


“ Rize’de nüfus oranına göre esrar kullanımında artış var” 


Önce şaşırdım.. ”Rizeli ve esrar” ikisini bir araya getiremedim.. 


Bu dostum, Rize’de esrar kullanımının çok yoğun olduğunu belirterek, ailelerinin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ayrıca silah kaçakçılığının de arttığına dikkat çekti. 


Tatil için Rize’ye gittiğimde bu konuyu araştırdım. Esrar kaçakçılığı ilçelere kadar yaygınlaşmış. Sohbet ettiğim devlet görevlileri de olayı doğruladılar. 


Batum-Gürcistan Rize’yi bozdu galiba.. 



Yine tatilde Fıkra gibi bir olayı  öğrenmiştim.. Pazarlı hemşerimiz Doğu’dan istediği; dört adet silah paketini, Pazar Garnizon Komutanlığının önünde bekleyip alacağını söylemiş. Getiren kişiler,”Garnizon Komutanlığı’na bırakılacak” şeklinde anlayınca olanlar olmuştu. 


Aynen de öyle oldu. Silah paketi askeriyeye bırakıldı. Alıcı kişinin tuhaf davranışları sonucu, asker farkına varıyor ve kişiler yakalanıyor. 


Doğrusu çok şaşırdım.Araştırılması ve üzerine gidilmesi gereken  konudur.Rize ve esrar..15-16 yaşındaki çocuklarda yaygın. 


Rize başta olmak üzere, Karadeniz yıllardan beri teröre bulaşmadı, uyuşturucuya yanaşmadı. Hem dinine bağlı, hem de cumhuriyetine sevdalı kaldı. Şimdi neler  oluyor.? 


Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Dairesi’nin başında çok başarılı bir başkan ve ekibi olsun, Rize Emniyet müdürü ve polisler; olağanüstü gayret gösteriyorlar.. 


Gençlerimizi zehirleyenleri affetmiyorlar. Bunun yanında vatandaşlarımızın duyarlılığı önemlidir.. 



Rizeli kavga eder, asabıdır. Arzu etmiyoruz; ama bazen de cinayet de işleniyor. Silah kaçakçılığı demeyelim; silaha meraklıdır. Bunları anlayabiliyorum. Ama Rizeli, dahası Karadenizli esrar içmez, almaz, satmaz. Böyle olmak zorundadır.. 


Eğer yazılanlar, söylenenler doğruysa ki,  bunu söyleyen üst düzey bir dostum. Ayrıca polis diyor, adliye kaynakları gösteriyor. 


Durum çok vahim. Rize alarma geçmeli, olağanüstü önlemler alınmalı, polis- vatandaş el ele verip, gençlerimizi zehirleyenlere asla tavız verilmemeli.. 


Rize’de birinci gündem maddesi bu olmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına giderse ki, gidecektir. Buna el koyacak, İçişleri Bakanlığını bakan Soylu’nun talimatı ile alarma geçecek 


Rize ve esrar.. 


Çok şaşırdım,çok… 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi