Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

“Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçka’da buluşalım..” Bende öyle yaptım.

Karadeniz’den notlar…  “Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçka’da buluşalım..” Bende öyle yaptım.   TRT Sanatçısı Meliha Yazıcı ile birlikte; Ankara’da çıktım yola, Samsun’da verdik mola. Ordu-Giresun-Trabzon-Rize ve Artvin’i harmanlayıp, Ankara’ya dönmeyi planlıyoruz.  Samsun-Atakum, olağanüstü gelişiyor, büyüyor. Sahili çok muhteşem. Denizi görmenin mutluluğunu yaşatıyor insana.  Sahilde dolaştık. Oğuz-Hafize  Tonyalı çiftine ve Ensar-Yasemin Hatırnaz’a  çok teşekkür ediyoruz..  Geceyi Ordu’da konakladık... Ordu, Karadeniz’in en güzel ili. Sahili süper, Boztepe’si harika… İnsanları mükemmel.   Yarım saat içinde iki mevsimi birden yaşıyorsunuz. Deniz ve dağ havasını.   Herkes herkese saygılı. Gece yarısına kadar, sahiller dolup taşıyor.   *  Fatsa, Karadeniz’in Paris’i ..Deniz kenarındaki Hünkâr  tesislerinde ağırlandık. Denize uyumlu iskelesi, yöresel ev yemekleri, doyumsuz. Evli çiftlerin ilk dansı gibi harika.  Mekân sahibi Aydın ve Adil kardeşlere, hukukçu ve Gıda mühendisi güzel kızlarına teşekkürler. Güzel aile… Güzel mekân…  Bütün sahiller muhteşem güzel. Her tarafı tablo gibi. İnsan yeniden aşık oluyor adeta . Trabzon’a gitmişken “Akçaabat köftesini yemeden olmaz, Rize’ye geçilmez. Akçaabat girişindeki Nihat Usta’ya uğramadan hiç olmaz. Muhteşem manzarası, kaliteli hizmeti takdire şayandır.   15 yıl gazetecilik yaptığım Trabzon’a iki gün ayırdım… Hocaların hocası Osman Nuri Tonyalı’yi,muhteşem başkan Hasan Melek’i ziyaret  edeceğim. Uzun sokaktan girip, Kunduracılardan çıkacağım. Dostlarla buluşacağım..  *  Maçka-Sümela’nın doğa güzelliğini, muhteşem görüntüsünü kalbımıze yazdık Ayder ve Uzungöl, yerli ve yabancıların ısıtılasına uğradı. Ne park edecek yer, nede yemek yiyecek yer kaldı.   Yerliler yabancı, yabancılar yerli oldu. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Hayır. Yatırımlara, gelenlere karşı değiliz.  Metre kareye 10 Arap turist düşüyor. Tesisler kaliteyi bozdu, organik ve orijinal yemekler, arz-talep meselesi gereği yapılıyor..  Her hizmet, yatırım Araplara yönelik. En güzel sahillerde “Mezar taşları” gibi gökdelenler dikildi..  Gelişi güzel yapılaşmalar aldı başını gidiyor. Konaklama fiatları,Bodrum,Antalya’yı aratmıyor. Bölgedeki en iyi konutlar Araplar satın alıyor..  *  Her şey ticaret değildir. Karadeniz’in kendisine has özellikleri vardır. Korunması gereken güzel değerler. Toprak vatandır, vatan satılmaz. Yaşlılar satmıyor, fakat gençler affetmiyor.  Güzel işlerde oluyor..”Ayder Doğa Alabalık Tesisleri.” Organik Alabalık Çiftliği. Her şey doğa anadan.. Güzel ve görülmesi gereken mekân. Doğanın bütün özellikleri korunuyor. Sahibi Mustafa Memoğlu, olağanüstü bir insan.  Rize’yi tüm dünyaya tanıttı. Belgeseller çekildi. Filmler yapıldı..  Kendi deyimi ile “ 70’şinden sonra şöhret kapıları açıldı” 
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2019 - Cumartesi

“Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçka’da buluşalım..” Bende öyle yaptım.

Karadeniz’den notlar… 


“Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçka’da buluşalım..” Bende öyle yaptım.  


TRT Sanatçısı Meliha Yazıcı ile birlikte; Ankara’da çıktım yola, Samsun’da verdik mola. Ordu-Giresun-Trabzon-Rize ve Artvin’i harmanlayıp, Ankara’ya dönmeyi planlıyoruz. 


Samsun-Atakum, olağanüstü gelişiyor, büyüyor. Sahili çok muhteşem. Denizi görmenin mutluluğunu yaşatıyor insana. 


Sahilde dolaştık. Oğuz-Hafize  Tonyalı çiftine ve Ensar-Yasemin Hatırnaz’a  çok teşekkür ediyoruz.. 


Geceyi Ordu’da konakladık... Ordu, Karadeniz’in en güzel ili. Sahili süper, Boztepe’si harika… İnsanları mükemmel.   Yarım saat içinde iki mevsimi birden yaşıyorsunuz. Deniz ve dağ havasını.  


Herkes herkese saygılı. Gece yarısına kadar, sahiller dolup taşıyor.  



Fatsa, Karadeniz’in Paris’i ..Deniz kenarındaki Hünkâr  tesislerinde ağırlandık. Denize uyumlu iskelesi, yöresel ev yemekleri, doyumsuz. Evli çiftlerin ilk dansı gibi harika. 


Mekân sahibi Aydın ve Adil kardeşlere, hukukçu ve Gıda mühendisi güzel kızlarına teşekkürler. Güzel aile… Güzel mekân… 


Bütün sahiller muhteşem güzel. Her tarafı tablo gibi. İnsan yeniden aşık oluyor adeta . Trabzon’a gitmişken “Akçaabat köftesini yemeden olmaz, Rize’ye geçilmez. Akçaabat girişindeki Nihat Usta’ya uğramadan hiç olmaz. Muhteşem manzarası, kaliteli hizmeti takdire şayandır.  


15 yıl gazetecilik yaptığım Trabzon’a iki gün ayırdım… Hocaların hocası Osman Nuri Tonyalı’yi,muhteşem başkan Hasan Melek’i ziyaret  edeceğim. Uzun sokaktan girip, Kunduracılardan çıkacağım. Dostlarla buluşacağım.. 



Maçka-Sümela’nın doğa güzelliğini, muhteşem görüntüsünü kalbımıze yazdık Ayder ve Uzungöl, yerli ve yabancıların ısıtılasına uğradı. Ne park edecek yer, nede yemek yiyecek yer kaldı.  


Yerliler yabancı, yabancılar yerli oldu. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Hayır. Yatırımlara, gelenlere karşı değiliz. 


Metre kareye 10 Arap turist düşüyor. Tesisler kaliteyi bozdu, organik ve orijinal yemekler, arz-talep meselesi gereği yapılıyor.. 


Her hizmet, yatırım Araplara yönelik. En güzel sahillerde “Mezar taşları” gibi gökdelenler dikildi.. 


Gelişi güzel yapılaşmalar aldı başını gidiyor. Konaklama fiatları,Bodrum,Antalya’yı aratmıyor. Bölgedeki en iyi konutlar Araplar satın alıyor.. 



Her şey ticaret değildir. Karadeniz’in kendisine has özellikleri vardır. Korunması gereken güzel değerler. Toprak vatandır, vatan satılmaz. Yaşlılar satmıyor, fakat gençler affetmiyor. 


Güzel işlerde oluyor..”Ayder Doğa Alabalık Tesisleri.” Organik Alabalık Çiftliği. Her şey doğa anadan.. Güzel ve görülmesi gereken mekân. Doğanın bütün özellikleri korunuyor. Sahibi Mustafa Memoğlu, olağanüstü bir insan. 


Rize’yi tüm dünyaya tanıttı. Belgeseller çekildi. Filmler yapıldı.. 


Kendi deyimi ile “ 70’şinden sonra şöhret kapıları açıldı” 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi