Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

Koruma Saltanatı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine tahsis edilen” Huber” Köşkü’nde kalıyordu. Taşındı galiba.     Medyada yer alan habere göre;55 koruması,45 memuru ve 18 resmi aracı varmış. Bunların parasını devlet ödüyor..    Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokaktaki mütevazı; kendi evinde yaşadı.    Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gölbaşı’nda, eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul -Beykoz’da kendi evlerinde yaşıyorlar? Rahmetli Ecevit ile Erbakan’da aynı şekilde kendi evlerinde yaşadılar, devlete yük olmadılar.    *    AK Parti iktidarı öncesinde görev yapan hiçbir bakanın koruması ve devletin aracı, şoförü yok. Yanlarında çalışmaktan onur duyduğum eski bakanlarımdan Yılmaz Karakoyunlu, Yüksel Yalova, Cavit Kavak, Safder Gaydalı’nın korumaları yok.    Aynı şekilde DSP,CHP,DYP,ANAVATAN’ve   Rahmetli Erbakan döneminde görev yapan hiçbir bakanda koruma ve devletin aracı yok. İçişleri bakanları hariç    AK Parti iktidarı döneminde bakanlık yapmış eski bütün bakanlarda devletin koruması ve resmi araçları var. Sadece Mehmet Şimşek’te emin değilim..    Bir Cuma günü Bilkent Camii’nde iki bakanı gördüm. Bir eski, diğeri yeni ve görevde. Tablo şu: eski Bakan önde arkasında iki koruma. Şoför ve makam aracı de devletten. Adam yürüyemiyor, kim ona ne yapsın?    Görevdeki bakan 10 koruma ile camiye girdi. Namaz kılarken, bir koruma ayakkabısını tuttu, öteki yüksek yere çıkıp, bakan beyi izledi. Diğerleri bakan beyin önünde,arkasında,sağında ve solunda namaz kıldılar. Allah kabul etsin.    *    Cumhurbaşkanlığı makamını ayrı tutuyorum. Çünkü Devleti temsil ediyor. TBMM’deki saltanat, akıllara durgunluk veriyor.     Grup Başkanvekilleri, TBMM Başkanvekilleri, İdare Amirleri, Kâtipler, Komisyon başkanlarında koruma ve araç saltanatı var. İktidar partisinin bir Grup başkanvekilinde üç yakın koruması var(miş). Kimden korunuyor? Bende merak ettim.    Görevdeki bakanları de, aşırı olmamak üzere anlayışla karşılarız.(Bir araç bir koruma gibi) Kurul başkanları. Yüksek Yargı başkan ve Üyeleri. …Genel müdürleri kimden korunuyor.    Bir örnek verelim. Sayıştay başkanlığı görevinde bulundu. Akabinde aynı kurumda üye olarak kaldı.  Hem yakın koruması var, hem de Gölbaşı’ndaki villasında 24 saat koruyan polisler var.     Hâkimler Savcılar Kurul üyeleri… Emekli olduklarında, devletin resmi araç, şoför, koruma… Ölünceye dek. Allah aşkına,  böyle saltanat olur mu? Bu devlet bu kadar zengin mi?    Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Testici, Meclis’te bile dört koruma ile gezdiğini gördüm.    13 bin polis, yakın korumada görev yaptığını söylüyorlar. . Bir de bunlara, hassas noktada görev yapanlar var. Gerisini siz düşünün. Yazıktır, günahtır..
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2019 - Pazartesi

Koruma Saltanatı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine tahsis edilen” Huber Köşkü’nde kalıyordu. Taşındı galiba. 

 

 Medyada yer alan habere göre;55 koruması,45 memuru ve 18 resmi aracı varmış. Bunların parasını devlet ödüyor.. 

 

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokaktaki mütevazı; kendi evinde yaşadı. 

 

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gölbaşı’nda, eski Başbakan Mesut Yılmazİstanbul -Beykoz’da kendi evlerinde yaşıyorlar? Rahmetli Ecevit ile Erbakan’da aynı şekilde kendi evlerinde yaşadılar, devlete yük olmadılar. 

 

* 

 

AK Parti iktidarı öncesinde görev yapan hiçbir bakanın koruması ve devletin aracı, şoförü yok. Yanlarında çalışmaktan onur duyduğum eski bakanlarımdan Yılmaz Karakoyunlu, Yüksel Yalova, Cavit Kavak, Safder Gaydalı’nın korumaları yok. 

 

Aynı şekilde DSP,CHP,DYP,ANAVATAN’ve   Rahmetli Erbakan döneminde görev yapan hiçbir bakanda koruma ve devletin aracı yok. İçişleri bakanları hariç 

 

AK Parti iktidarı döneminde bakanlık yapmış eski bütün bakanlarda devletin koruması ve resmi araçları var. Sadece Mehmet Şimşek’te emin değilim.. 

 

Bir Cuma günü Bilkent Camii’nde iki bakanı gördüm. Bir eski, diğeri yeni ve görevde. Tablo şu: eski Bakan önde arkasında iki koruma. Şoför ve makam aracı de devletten. Adam yürüyemiyor, kim ona ne yapsın? 

 

Görevdeki bakan 10 koruma ile camiye girdi. Namaz kılarken, bir koruma ayakkabısını tuttu, öteki yüksek yere çıkıp, bakan beyi izledi. Diğerleri bakan beyin önünde,arkasında,sağında ve solunda namaz kıldılar. Allah kabul etsin. 

 

* 

 

Cumhurbaşkanlığı makamını ayrı tutuyorum. Çünkü Devleti temsil ediyor. TBMM’deki saltanat, akıllara durgunluk veriyor. 

 

 Grup Başkanvekilleri, TBMM Başkanvekilleri, İdare Amirleri, Kâtipler, Komisyon başkanlarında koruma ve araç saltanatı var. İktidar partisinin bir Grup başkanvekilinde üç yakın koruması var(miş). Kimden korunuyor? Bende merak ettim. 

 

Görevdeki bakanları de, aşırı olmamak üzere anlayışla karşılarız.(Bir araç bir koruma gibi) Kurul başkanları. Yüksek Yargı başkan ve Üyeleri. …Genel müdürleri kimden korunuyor. 

 

Bir örnek verelim. Sayıştay başkanlığı görevinde bulundu. Akabinde aynı kurumda üye olarak kaldı.  Hem yakın koruması var, hem de Gölbaşı’ndaki villasında 24 saat koruyan polisler var.  

 

Hâkimler Savcılar Kurul üyeleri… Emekli olduklarında, devletin resmi araç, şoför, koruma… Ölünceye dek. Allah aşkına,  böyle saltanat olur mu? Bu devlet bu kadar zengin mi? 

 

Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Testici, Meclis’te bile dört koruma ile gezdiğini gördüm. 

 

13 bin polis, yakın korumada görev yaptığını söylüyorlar. . Bir de bunlara, hassas noktada görev yapanlar var. Gerisini siz düşünün. Yazıktır, günahtır..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi