İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE’NİN MARKALARI-1

Sanayinin pek gelişmediği Rize’de şehre katma değer taşıyan güzel değerlerimizde var.  Ekonomik imkânlar dolaysıyla yanlış şehrimizde değil Türkiye’de her gün birçok işyeri kepenk indirirken yerlerine başkaları meydana çıkıyor. Gönül ister ki hesaplı kitaplı iş yapan esnaflarımız keşke daha çok büyüse. İşleri iyi olsa. Büyümenin şehrimize insanımıza zararı yok çok yararlı katkısı vardır.   Rize’ye ekonomik ve işgücü anlamında katkıda bulunan kim olursa olsun desteklemek lazım.  Yazımda Rize’ye önemli katma değerde bulunan yılların tecrübesi ÜÇEL, YELKENCİLER ve ŞAR Gurubu hakkında bazı notları paylaşmak istiyorum.  Tahin Helva’nın en kalitesini piyasaya süren ÜÇEL alanında bir numara olmayı kaliteden ödün vermemesine borçlu. Bildiğim kadarıyla 1958 yani benim doğduğum yıl Helva üretimine başlayan Üçel kalitesini muhafaza ederken sahasında çeşitliliği arttırmış. Rize için marka denecek bir ürün Üçel Helva 61 yıldır Rize’mizde helva ve şekerleme üretimi yapıyor.  Üçel Helva 60 yılı aşkın süredir ayakta ise bunun sırrı kaliteden ve dürüst mücadeleden ödün vermemesi sonucu olsa gerek.  Bir diğer marka değerimiz YELKENCİLER aile şirketi olarak 1960 yılında beyaz eşya bayisi olarak başlattığı ticaretini Kenan patronun döneminde düzenli gelişerek büyüdü. Mutfak sanayiine yönelik bütün yenilikleri takip ve tatbik eden Yelkenciler Rize’de ürettikleri ile sahasında önemli bir pazar buluyor.  Yelkenci markası Rize’de üretiyor Rize dışında satıyor, bundan daha güzel girişim düşünemiyorum. Yelkenci Yurtdışından da sipariş alarak mal üretecek kadar kaliteli iş yapıyor. Bu özverili katma değer sağlayan ve hep üretim diyen Kenan Yelkenci Kardeşimi özellikle kutluyorum.  İnşaat alanında başlayarak büyümesini Sağlık ve Enerji sahasına aktaran ŞAR Gurubu patronu Şaban Ali Razı hemşerimizde Rize’ye katma değer katan önemli bir isim.   Şaban Ali Razı hemşerimiz Rize’nin marka ismi ŞAR sermayesinin tamamını Rize’de kazanan ve Rize’de harcayan, Rize’de kullanan bir marka. Özel sektör olarak sağlıkta Rize’ye ve bölgeye verdiği hizmet inkâr edilemez.   Enerji ve İnşaat sektörüyle, hazır Betonuyla ihtiyaçlarımıza cevap verdiği için kutlar hayırlı çalışmalar diliyorum.  Marka olmuş isimleri desteklemek durumundayız. Rize’nin bu ve devamını yazacağım diğer markalarına başarılar diliyorum.     
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2019 - Pazar

RİZE’NİN MARKALARI-1

Sanayinin pek gelişmediği Rize’de şehre katma değer taşıyan güzel değerlerimizde var. 


Ekonomik imkânlar dolaysıyla yanlış şehrimizde değil Türkiye’de her gün birçok işyeri kepenk indirirken yerlerine başkaları meydana çıkıyor. Gönül ister ki hesaplı kitaplı iş yapan esnaflarımız keşke daha çok büyüse. İşleri iyi olsa. Büyümenin şehrimize insanımıza zararı yok çok yararlı katkısı vardır.  


Rize’ye ekonomik ve işgücü anlamında katkıda bulunan kim olursa olsun desteklemek lazım. 


Yazımda Rize’ye önemli katma değerde bulunan yılların tecrübesi ÜÇEL, YELKENCİLER ve ŞAR Gurubu hakkında bazı notları paylaşmak istiyorum. 


Tahin Helva’nın en kalitesini piyasaya süren ÜÇEL alanında bir numara olmayı kaliteden ödün vermemesine borçlu. Bildiğim kadarıyla 1958 yani benim doğduğum yıl Helva üretimine başlayan Üçel kalitesini muhafaza ederken sahasında çeşitliliği arttırmış. Rize için marka denecek bir ürün Üçel Helva 61 yıldır Rize’mizde helva ve şekerleme üretimi yapıyor. 


Üçel Helva 60 yılı aşkın süredir ayakta ise bunun sırrı kaliteden ve dürüst mücadeleden ödün vermemesi sonucu olsa gerek. 


Bir diğer marka değerimiz YELKENCİLER aile şirketi olarak 1960 yılında beyaz eşya bayisi olarak başlattığı ticaretini Kenan patronun döneminde düzenli gelişerek büyüdü. Mutfak sanayiine yönelik bütün yenilikleri takip ve tatbik eden Yelkenciler Rize’de ürettikleri ile sahasında önemli bir pazar buluyor. 


Yelkenci markası Rize’de üretiyor Rize dışında satıyor, bundan daha güzel girişim düşünemiyorum. Yelkenci Yurtdışından da sipariş alarak mal üretecek kadar kaliteli iş yapıyor. Bu özverili katma değer sağlayan ve hep üretim diyen Kenan Yelkenci Kardeşimi özellikle kutluyorum. 


İnşaat alanında başlayarak büyümesini Sağlık ve Enerji sahasına aktaran ŞAR Gurubu patronu Şaban Ali Razı hemşerimizde Rize’ye katma değer katan önemli bir isim.  


Şaban Ali Razı hemşerimiz Rize’nin marka ismi ŞAR sermayesinin tamamını Rize’de kazanan ve Rize’de harcayan, Rize’de kullanan bir marka. Özel sektör olarak sağlıkta Rize’ye ve bölgeye verdiği hizmet inkâr edilemez.  


Enerji ve İnşaat sektörüyle, hazır Betonuyla ihtiyaçlarımıza cevap verdiği için kutlar hayırlı çalışmalar diliyorum. 


Marka olmuş isimleri desteklemek durumundayız. Rize’nin bu ve devamını yazacağım diğer markalarına başarılar diliyorum. 

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi