İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZENİN MARKALARI (2)

Rize’mizde Rize’ye katkısı olan markaları mümkün olduğu kadarıyla yazmaya devam ediyorum.  Yazdıklarım için inanın abartmıyorum. Samimi olarak Rize’ye ekonomik ve işgücü katkısında bulunan kıdemli işyerlerimizi yazmaya çalışıyorum.  Bu Markalardan HUZUR, LİMAN Lokantaları ve ARİFOĞLU Reklam’ı bugün yazmak istedim.  Rize’ye gelip Huzur Lokantasında yemek yemeyen olduğuna inanmam. Son yıllarda Rize sofrası birbirinden değerli markalarla yeni yeni işyerleri ne sahip oluyor. Yeniliklere açığız, yeni işyerleri açılmasını her zaman destekleriz.   Huzur Lokantası,1966 Yılından beri Rize’de yemek hizmeti veriyor. Tabelasına Restoran yazılı ama ben bu ismi sevmiyorum. Lokantada Türkçe değil ama Türkçeleşmiş bir kelime. Rize’nin en eski lokantalarından Huzur  50 yılı aşkın süredir aynı yerde hizmet veriyor. Bu nedenle Rize’nin özellikle yerlileri tarafından biliniyor ve Rize klasikleri arasında sayılıyor. Merkezi konumu nedeniyle gün içerisinde devamlı yoğun oluyor.  Önceleri sadece pide yapan işletme, ilerleyen süreçlerde menüsüne kebap çeşitleri, döner ve ev yemekleri de ekleyerek lezzet skalasını genişletmiş. Bu sayede misafirlerine geniş içerikli bir menü sunuyor. Dolayısıyla Huzur Restoran’a giden herkes kendi damak tadına hitap edecek bir liste bulabilir.   Huzur da Huzur içinde yemek seçmeden önce özellikle peynirli, kıymalı, kavurmalı veya kuşbaşılı pideyi mutlaka denemelisiniz.  Yemekte Marka isimlerimizden bir diğeri LİMAN Lokantası.  1968 yılında Reyhanoğlu ailesi tarafından kurulmuş Liman Lokantasında son yıllarda sabah Kavurma Yemeye giden özel müşteriler var. Bol kepçe Kavurmasının hiçbir yan etkisi olmadığı söylenir.  Aile işletmeciliğinin güzel bir örneği sergilenen Liman Lokantası tabir yerindeyse bol kepçe lezzetli yemekleriyle yemek saatlerinde iğne atsan yere düşmeyecek türde bir Lokanta. Müşteriye Yemek yedirirken nasıl para kazanıyorsa istihdam ettiği çalışanlarıyla önemli bir işveren.   Rize’mizde adım adım büyüyerek gelişen bir başka Markamız ARİFOĞLU Reklam. Kardeşler müessesi Arifoğlu reklam, tanıtım vs. çalışmalarıyla yalnız Rize’de değil bölgemizdeki önemli bir markadır.  Yakın zamanda Ardahan-Çıldır Gölü kenarında bir Lokantaya ait koskocaman totemin etiketinde Arifoğlu-Rize’yi gördüğümde sevincimi anlatamam ve Çıldır kenarından küçük kardeş Hayrettin Arifoğlu’nu telefonla arayarak sorguladığımı teşekkür ettiğim hatırlıyorum.  Çalışan istihdam eden her kuruluşumuza destek olmalıyız, benim felsefem bu yönde. Bir başka yazıda başka Markaları yazmak üzere. 
Ekleme Tarihi: 23 Ekim 2019 - Çarşamba

RİZENİN MARKALARI (2)

Rize’mizde Rize’ye katkısı olan markaları mümkün olduğu kadarıyla yazmaya devam ediyorum. 


Yazdıklarım için inanın abartmıyorum. Samimi olarak Rize’ye ekonomik ve işgücü katkısında bulunan kıdemli işyerlerimizi yazmaya çalışıyorum. 


Bu Markalardan HUZUR, LİMAN Lokantaları ve ARİFOĞLU Reklam’ı bugün yazmak istedim. 


Rize’ye gelip Huzur Lokantasında yemek yemeyen olduğuna inanmam. Son yıllarda Rize sofrası birbirinden değerli markalarla yeni yeni işyerleri ne sahip oluyor. Yeniliklere açığız, yeni işyerleri açılmasını her zaman destekleriz.  


Huzur Lokantası,1966 Yılından beri Rize’de yemek hizmeti veriyor. Tabelasına Restoran yazılı ama ben bu ismi sevmiyorum. Lokantada Türkçe değil ama Türkçeleşmiş bir kelime. Rize’nin en eski lokantalarından Huzur  50 yılı aşkın süredir aynı yerde hizmet veriyor. Bu nedenle Rize’nin özellikle yerlileri tarafından biliniyor ve Rize klasikleri arasında sayılıyor. Merkezi konumu nedeniyle gün içerisinde devamlı yoğun oluyor. 


Önceleri sadece pide yapan işletme, ilerleyen süreçlerde menüsüne kebap çeşitleri, döner ve ev yemekleri de ekleyerek lezzet skalasını genişletmiş. Bu sayede misafirlerine geniş içerikli bir menü sunuyor. Dolayısıyla Huzur Restoran’a giden herkes kendi damak tadına hitap edecek bir liste bulabilir.  


Huzur da Huzur içinde yemek seçmeden önce özellikle peynirli, kıymalı, kavurmalı veya kuşbaşılı pideyi mutlaka denemelisiniz. 


Yemekte Marka isimlerimizden bir diğeri LİMAN Lokantası. 


1968 yılında Reyhanoğlu ailesi tarafından kurulmuş Liman Lokantasında son yıllarda sabah Kavurma Yemeye giden özel müşteriler var. Bol kepçe Kavurmasının hiçbir yan etkisi olmadığı söylenir. 


Aile işletmeciliğinin güzel bir örneği sergilenen Liman Lokantası tabir yerindeyse bol kepçe lezzetli yemekleriyle yemek saatlerinde iğne atsan yere düşmeyecek türde bir Lokanta. Müşteriye Yemek yedirirken nasıl para kazanıyorsa istihdam ettiği çalışanlarıyla önemli bir işveren.  


Rize’mizde adım adım büyüyerek gelişen bir başka Markamız ARİFOĞLU Reklam. Kardeşler müessesi Arifoğlu reklam, tanıtım vs. çalışmalarıyla yalnız Rize’de değil bölgemizdeki önemli bir markadır. 


Yakın zamanda Ardahan-Çıldır Gölü kenarında bir Lokantaya ait koskocaman totemin etiketinde Arifoğlu-Rize’yi gördüğümde sevincimi anlatamam ve Çıldır kenarından küçük kardeş Hayrettin Arifoğlu’nu telefonla arayarak sorguladığımı teşekkür ettiğim hatırlıyorum. 


Çalışan istihdam eden her kuruluşumuza destek olmalıyız, benim felsefem bu yönde. Bir başka yazıda başka Markaları yazmak üzere. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi