Prof.Dr.Ahmet Berhan YILMAZ
Köşe Yazarı
Prof.Dr.Ahmet Berhan YILMAZ
 

CUMHURİYET BAYRAMI

Cumhuriyet Bayramı; Türk Milletinin özgürlüğünü ilan ederek millet olma, vatandaş olma, bir ve beraber olma bayramıdır. Kutlu olsun.   Millet olmak için; dilin aynı olacak, vatanın, bayrağın aynı olacak, seni aynı duygularla bir araya getiren bayramların olacak, tarihin, kültürün, geleneğin, göreneğin, tören, örfün aynı olacak. 29 Ekim’de Türk Milletinin hissettiği mutluluğu, coşkuyu, heyecanı, gururu başka hangi millet hissedebilir? Aynı 30 Ağustos, 18 Mart, 19 Mayıs gibi, 23 Nisan, 29 Mayıs, 26 Ağustos ve şanlı tarihimize ait olan bütün özel günlerde millet olarak hissettiğimiz duygular gibi. Demokrasi ve cumhuriyet Allah’a kul olması gereken bu milleti kula kulluktan kurtarmış vatandaş ve millet olma, sadece Allah’a kul olma fırsatını sunmuştur. Sözün özü; çocukken yırtık ayakkabıyla okula gitmek zorunda kalan, evine ekmek parası götürebilmek için sokaklarda simit satan, su satan, bir zamanlar itfaiyede geçici işçi olarak çalışan bir Türk evladının cumhurbaşkanı olabilmesinin, ülkeyi yönetebilmesinin yolunu açan Cumhuriyet Bayramımız, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2019 - Salı

CUMHURİYET BAYRAMI

Cumhuriyet Bayramı; Türk Milletinin özgürlüğünü ilan ederek millet olma, vatandaş olma, bir ve beraber olma bayramıdır. Kutlu olsun.
 

Millet olmak için; dilin aynı olacak, vatanın, bayrağın aynı olacak, seni aynı duygularla bir araya getiren bayramların olacak, tarihin, kültürün, geleneğin, göreneğin, tören, örfün aynı olacak.


29 Ekim’de Türk Milletinin hissettiği mutluluğu, coşkuyu, heyecanı, gururu başka hangi millet hissedebilir? Aynı 30 Ağustos, 18 Mart, 19 Mayıs gibi, 23 Nisan, 29 Mayıs, 26 Ağustos ve şanlı tarihimize ait olan bütün özel günlerde millet olarak hissettiğimiz duygular gibi.


Demokrasi ve cumhuriyet Allah’a kul olması gereken bu milleti kula kulluktan kurtarmış vatandaş ve millet olma, sadece Allah’a kul olma fırsatını sunmuştur.


Sözün özü; çocukken yırtık ayakkabıyla okula gitmek zorunda kalan, evine ekmek parası götürebilmek için sokaklarda simit satan, su satan, bir zamanlar itfaiyede geçici işçi olarak çalışan bir Türk evladının cumhurbaşkanı olabilmesinin, ülkeyi yönetebilmesinin yolunu açan Cumhuriyet Bayramımız, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi