Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
Köşe Yazarı
Prof.Dr.Şaban ŞİMŞEK
 

ŞABAN ŞİMŞEK’İN MESLEKİ ALANDAKİ ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI..

Ali Güçlü oğlum ve Ayşe Nergis kızımdan sonra bir çocuğum(!) daha oldu. Toplamda on ikinci, mesleki alanda üçüncü kitabımız çıktı...  Çok kaliteli kağıt, 372 sayfa, yüzlerce özgün resim ve renkli baskı...  Alanında özgün formatıyla örneği olmayan bir kitap...  Kartal EAH Göz Kliniğinde bir yıllık eğitsel ve akademik çalışmalarımız, zor olgularda ne yaptığımız, paramedikal faaliyetlerimizle birlikte, kısaca neyimiz varsa ortaya kondu ve meslektaşlarla paylaşıldı.  Sadece kitaplaştırılması altı aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu eser, kısmet olursa her yıl hazırlanacak ve gelişmiş bir klinik olarak tecrübelerimiz ülkemizdeki diğer klinik ve meslektaşlarımıza aktarılacaktır.  Devletten beş kuruş dahi maddi yardım almadan, tamamen kendi emeğimizle, imkanlarımızla ve basım aşamasında ilgili bir firmanın maddi desteğiyle başarıldı bu iş.  Ne yazık ki; gücümüz ancak 1000 adet basmaya yetebildi. Bunun 300 adeti kitap evine telif hakkı almaksızın bilaücret verildi. 700 adeti ise ücretsiz olarak fakültelere, kliniklere postalanacak ve meslektaşlara elden dağıtılacaktır.  ...Biz bilimin ve kaliteli hizmetin ancak bu şekilde, yan yana getirerek, üst üste koyarak, her gün bilinenin üstüne yeni bir şey koyarak gelişebileceğine, yaygınlaşabileceğine ve sağlık sunumuna yansıyabileceğine inanıyoruz.  Çünkü “Arts longa vita brevis.”  (Sanat-bilim uzun hayat kısadır.)  Türk oftalmoloji camiasına ve bunun karınca kaderince katkı sağlayacağı daha nitelikli göz sağlığı hizmetini alacak olan aziz milletimize hayırlı olsun. 
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2019 - Cuma

ŞABAN ŞİMŞEK’İN MESLEKİ ALANDAKİ ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI..

Ali Güçlü oğlum ve Ayşe Nergis kızımdan sonra bir çocuğum(!) daha oldu.


Toplamda on ikinci, mesleki alanda üçüncü kitabımız çıktı... 


Çok kaliteli kağıt, 372 sayfa, yüzlerce özgün resim ve renkli baskı... 


Alanında özgün formatıyla örneği olmayan bir kitap... 


Kartal EAH Göz Kliniğinde bir yıllık eğitsel ve akademik çalışmalarımız, zor olgularda ne yaptığımız, paramedikal faaliyetlerimizle birlikte, kısaca neyimiz varsa ortaya kondu ve meslektaşlarla paylaşıldı. 


Sadece kitaplaştırılması altı aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu eser, kısmet olursa her yıl hazırlanacak ve gelişmiş bir klinik olarak tecrübelerimiz ülkemizdeki diğer klinik ve meslektaşlarımıza aktarılacaktır. 


Devletten beş kuruş dahi maddi yardım almadan, tamamen kendi emeğimizle, imkanlarımızla ve basım aşamasında ilgili bir firmanın maddi desteğiyle başarıldı bu iş. 


Ne yazık ki; gücümüz ancak 1000 adet basmaya yetebildi. Bunun 300 adeti kitap evine telif hakkı almaksızın bilaücret verildi. 700 adeti ise ücretsiz olarak fakültelere, kliniklere postalanacak ve meslektaşlara elden dağıtılacaktır. 


...Biz bilimin ve kaliteli hizmetin ancak bu şekilde, yayana getirerek, üst üste koyarak, her gün bilinenin üstüne yeni bir şey koyarak gelişebileceğine, yaygınlaşabileceğine ve sağlık sunumuna yansıyabileceğine inanıyoruz. 


Çünkü “Arts longa vita brevis.” 
(Sanat-bilim uzun hayat kısadır.) 


Türk oftalmoloji camiasına ve bunun karınca kaderince katkı sağlayacağı daha nitelikli göz sağlığı hizmetini alacak olan aziz milletimize hayırlı olsun. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi