İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KARAYOLLARININ İŞGÜZARLIĞI

Rize-Erzurum karayolu Ovit Tüneli yapılalı beri 12 ay ulaşıma açık. Karayolu ulaşıma açık çünkü Ovit Tüneli bundan dolayı yapıldı. Ovit Yolu açık Erzurum Karadeniz’e böylece yakın iken yol güzergâhını sitelerinde halen diğer güzergâhtan gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü ne yapmak istiyor. Vatandaş gideceği mesafenin yakın uzak olmasına çok dikkat eder. Yolun kısa uzun olması yakıt ve zaman bakımından önemli. Bir süre önce yazmıştım Rize-Erzurum arasındaki yol uzunluğu kaç km diye. Enteresandır önceki yıllarda Karayolları sitesinde 377 km olarak gösterilen Rize-Erzurum karayolu mesafesi bu kez 395 km olmuş. Bazen 397 km de yazıyorlar. Sebep ne bilmiyorum ama düşündürücüdür. Bu rakamlarda bir hinlik var. 395 km Rize-Trabzon üzerinden olan mesafe. Oysa Rize-İkizdere Ovit-İspir güzergâhı toplam 260 km dir. Burada oynanan oyunu görüyor musunuz? 260 mı büyüktür 395 mi? Yoksa biz mi Matematik bilmiyoruz. Rize-Ovit-Erzurum 260 km dururken Karayolları Genel Müdürlüğü halen bu güzergâhı es geçerek Rize-Trabzon, Gümüşhane’yi işaret ederek 395 km’yi gösteriyor. Şunu belirtmekte fayda var Trabzon-Erzurum 304 km, Karayolları bu mesafeye Rize-Trabzon arasında ekleyerek vatandaşa sunuyor. Buna karşı Rize’den İkizdere üzeri 260 km. Her zaman söylerim denizden Erzurum’a ulaşan en kısa yol Ovit üzerinden giden yoldur. Ovit yolunun bir başka özelliği 12 ay 365 gün 24 saat güvenli gidilebilir olmasıdır. Bu yolda günün her saatinde rahatlıkla can, mal tehlikesi olmadan seyahat edebilirsiniz. Alternatif olarak öne sürülen Zigana sonrası yolda gece gitmek hele 24.00 sonrası aracınızla gitmek pek mümkün değil. Tünel tamamlandı 2 senedir kış mevsiminde de geçit verirken Devletin Kurumu Karayolları tarafından gösterilen çelişki neden. Bu alanda niye ısrar ediliyor.
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2019 - Cumartesi

KARAYOLLARININ İŞGÜZARLIĞI

Rize-Erzurum karayolu Ovit Tüneli yapılalı beri 12 ay ulaşıma açık.


Karayolu ulaşıma açık çünkü Ovit Tüneli bundan dolayı yapıldı.


Ovit Yolu açık Erzurum Karadeniz’e böylece yakın iken yol güzergâhını sitelerinde halen diğer güzergâhtan gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü ne yapmak istiyor.


Vatandaş gideceği mesafenin yakın uzak olmasına çok dikkat eder. Yolun kısa uzun olması yakıt ve zaman bakımından önemli.


Bir süre önce yazmıştım Rize-Erzurum arasındaki yol uzunluğu kaç km diye.


Enteresandır önceki yıllarda Karayolları sitesinde 377 km olarak gösterilen Rize-Erzurum karayolu mesafesi bu kez 395 km olmuş. Bazen 397 km de yazıyorlar. Sebep ne bilmiyorum ama düşündürücüdür. Bu rakamlarda bir hinlik var.


395 km Rize-Trabzon üzerinden olan mesafe.


Oysa Rize-İkizdere Ovit-İspir güzergâhı toplam 260 km dir.


Burada oynanan oyunu görüyor musunuz?


260 mı büyüktür 395 mi? Yoksa biz mi Matematik bilmiyoruz.


Rize-Ovit-Erzurum 260 km dururken Karayolları Genel Müdürlüğü halen bu güzergâhı es geçerek Rize-Trabzon, Gümüşhane’yi işaret ederek 395 km’yi gösteriyor.


Şunu belirtmekte fayda var Trabzon-Erzurum 304 km, Karayolları bu mesafeye Rize-Trabzon arasında ekleyerek vatandaşa sunuyor. Buna karşı Rize’den İkizdere üzeri 260 km.


Her zaman söylerim denizden Erzurum’a ulaşan en kısa yol Ovit üzerinden giden yoldur.


Ovit yolunun bir başka özelliği 12 ay 365 gün 24 saat güvenli gidilebilir olmasıdır. Bu yolda günün her saatinde rahatlıkla can, mal tehlikesi olmadan seyahat edebilirsiniz. Alternatif olarak öne sürülen Zigana sonrası yolda gece gitmek hele 24.00 sonrası aracınızla gitmek pek mümkün değil.


Tünel tamamlandı 2 senedir kış mevsiminde de geçit verirken Devletin Kurumu Karayolları tarafından gösterilen çelişki neden. Bu alanda niye ısrar ediliyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi