Osman YAZICI
Köşe Yazarı
Osman YAZICI
 

Mesut Yılmaz’da. Mesut Kağan mutluluğu.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ailesinde tatlı bir telaş yaşandı. Yılmaz ailesine yeni ve ikinci bir torun geldi. Mesut- Berna Yılmaz, ikinci kez dede ve babaanne olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. Yılmaz’ın oğlu Hasan’ın ikinci çocuğu dünyaya geldi. Ceylin isimli kız torunu olan Mesut Yılmaz’ın yeni doğan torununa Mesut Kağan ismi verildi. Yılmaz’ın en büyük uğraşı ve eğlencesi torunu Ceylin’di. Yılmaz gününün büyük bölümünü kendisi gibi Galatasaraylı olan Ceylin ile geçiriyor. Şimdi ikinci torunu olan Yılmaz, Mesut Kağan’ın mutluluğunu yaşıyor. Yılmaz ailesine tebriklerimizi sunuyoruz. * Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ı 1983 yılından beri, ailece tanırım. Gazeteci-Bürokrat ve hemşeri olarak ilişkilerimiz hep devam etmiştir. Bürokrasideki tüm görevlerime, onun döneminde atandım. Bunun için samimi şükranlarımı ve teşekkürlerimi her seferinde tekrar etmekten onur duyuyorum. Yılmaz, bu ülkede 3.Kez Başbakanlık yapmış,12 yıl önemli bakanlıklarda bulunmuş,1991-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlık yapmış onurlu, dürüst, önemli devlet, siyaset adamıdır. Sadece  her şey normalmiş gibi gören ve kabullenen bu toplum,o’nun kıymetini  fazla bilemedi.. * Böylesine önemli devlet ve siyaset adamını tanımaktan onur duyduğumu belirtmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. TBMM kulisleri önemlidir. Meslektaşlarımızla buluşup eski günleri, olayları ve siyasetçileri saygıyla anarız. Deneyimli  gazeteci dostlarımdan, Emin Varol, Sedat Yazıcıoğlu,Nurzen Amuran,Hakan Şanlıtürk, Fahrettin Fidan, Muharrem Sarıkaya, Fatih Ertürk, Metin Özkan,Zihni Erdem ve diğerleri ile uzunca sohbet ederiz. Necdet Calp’a” Köprüyü bal gibi satarız” diyen Rahmetli Turgut Özal’dan başlar, ”Hamsi Kavağa çıkar mı? Sözü ile Rizelileri kızdıran Rahmetli Demirel’e. Türk siyasetindeki şair başbakan-Karaoğlan ve Kıbrıs Fatihi rahmetli Ecevit’ten,  Sanayi hamlesini dilinden düşürmeyen Erbakan hocaya. ”Her Eve Çiftte Anahtar” vaadiyle ve gafları ile gündeme gelen Çiller’den, ”Seçimi kaybedeceğimi bilsem bile vatandaşa yalan söylemem” diyen doğrucu Mesut Yılmaz’a.. Ve daha nice hatıraları anlatır, dönemin siyasetçileri saygıyla ve de rahmetle anarız. Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zakir Avşar’in tavsiyesi üzerine iki yıldan beri “Türk Siyasi Tarihinde Mesut Yılmaz” doktora araştırmasını yapıyoruz.. Sadece bir örnek… Türkiye Cumhuriyeti devleti, onurlu başbakan, bakanları, Dışişleri bakanları, deneyimli bürokratlar, tarih boyunca olmuştur. Özellikle dış politika ciddi bir iştir. Hata kaldırmaz. Mesut Yılmaz gibi, deneyimli Türk Dışişleri bakanının hışmına uğrayan Alman Dışişleri Bakanı Genscher, oturduğu koltuktan zıplayıp düşmesi, alttan almaya başlaması ve toplantıda Türk tarafının istediği gibi konuşmak zorunda kalması  önemli bir olay ve “Devlet adamı ve dış politika böyle olur” dedirtecek cinstendir..
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2019 - Çarşamba

Mesut Yılmaz’da. Mesut Kağan mutluluğu.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ailesinde tatlı bir telaş yaşandı. Yılmaz ailesine yeni ve ikinci bir torun geldi.


Mesut- Berna Yılmaz, ikinci kez dede ve babaanne olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. Yılmaz’ın oğlu Hasan’ın ikinci çocuğu dünyaya geldi. Ceylin isimli kız torunu olan Mesut Yılmaz’ın yeni doğan torununa Mesut Kağan ismi verildi.


Yılmaz’ın en büyük uğraşı ve eğlencesi torunu Ceylin’di. Yılmaz gününün büyük bölümünü kendisi gibi Galatasaraylı olan Ceylin ile geçiriyor. Şimdi ikinci torunu olan Yılmaz, Mesut Kağan’ın mutluluğunu yaşıyor. Yılmaz ailesine tebriklerimizi sunuyoruz.


*


Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ı 1983 yılından beri, ailece tanırım. Gazeteci-Bürokrat ve hemşeri olarak ilişkilerimiz hep devam etmiştir.


Bürokrasideki tüm görevlerime, onun döneminde atandım. Bunun için samimi şükranlarımı ve teşekkürlerimi her seferinde tekrar etmekten onur duyuyorum.


Yılmaz, bu ülkede 3.Kez Başbakanlık yapmış,12 yıl önemli bakanlıklarda bulunmuş,1991-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlık yapmış onurlu, dürüst, önemli devlet, siyaset adamıdır. Sadece  her şey normalmiş gibi gören ve kabullenen bu toplum,o’nun kıymetini  fazla bilemedi..


*


Böylesine önemli devlet ve siyaset adamını tanımaktan onur duyduğumu belirtmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. TBMM kulisleri önemlidir. Meslektaşlarımızla buluşup eski günleri, olayları ve siyasetçileri saygıyla anarız.


Deneyimli  gazeteci dostlarımdan, Emin Varol, Sedat Yazıcıoğlu,Nurzen Amuran,Hakan Şanlıtürk, Fahrettin Fidan, Muharrem Sarıkaya, Fatih Ertürk, Metin Özkan,Zihni Erdem ve diğerleri ile uzunca sohbet ederiz.


Necdet Calp’a” Köprüyü bal gibi satarız” diyen Rahmetli Turgut Özal’dan başlar, ”Hamsi Kavağa çıkar mı? Sözü ile Rizelileri kızdıran Rahmetli Demirel’e. Türk siyasetindeki şair başbakan-Karaoğlan ve Kıbrıs Fatihi rahmetli Ecevit’ten,  Sanayi hamlesini dilinden düşürmeyen Erbakan hocaya.


Her Eve Çiftte Anahtar” vaadiyle ve gafları ile gündeme gelen Çiller’den, ”Seçimi kaybedeceğimi bilsem bile vatandaşa yalan söylemem” diyen doğrucu Mesut Yılmaz’a..


Ve daha nice hatıraları anlatır, dönemin siyasetçileri saygıyla ve de rahmetle anarız.


Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zakir Avşar’in tavsiyesi üzerine iki yıldan beri “Türk Siyasi Tarihinde Mesut Yılmaz” doktora araştırmasını yapıyoruz..


Sadece bir örnek… Türkiye Cumhuriyeti devleti, onurlu başbakan, bakanları, Dışişleri bakanları, deneyimli bürokratlar, tarih boyunca olmuştur. Özellikle dış politika ciddi bir iştir. Hata kaldırmaz.


Mesut Yılmaz gibi, deneyimli Türk Dışişleri bakanının hışmına uğrayan Alman Dışişleri Bakanı Genscher, oturduğu koltuktan zıplayıp düşmesi, alttan almaya başlaması ve toplantıda Türk tarafının istediği gibi konuşmak zorunda kalması  önemli bir olay ve “Devlet adamı ve dış politika böyle olur” dedirtecek cinstendir..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi