İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

NE BİTMEZ TÜNELMİŞ SALARHA TÜNELİ

Yapımı yılan hikâyesine dönen 2.9 km lik Salarha Tünelinin ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor.      Ağustos ayında Salarha Tünelinde incelemede bulunan Ulaştırma Balanı Cahit Turhan Tünelin 2020 yılı sonunda trafiğe açılacağını söylemişti. Salarha Tünelinin tamamlanmasıyla Salarha Vadisi ile Rize arasındaki mesafenin 9 km daha kısalacağı belirtilmişti. 2015 Ekim ayında ihale edilen 2.900 metrelik Salarha Tünel niye tamamlanmaz.14.300 metre ile Dünyanın en uzun 3.tüneli olan Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı. Biri 3.670 diğeri 3.920 metre uzunluğunda olan İkizdere Güneyce Tüneli de delinmiş olmasına rağmen Güneyce den daha kısa olan 2900 – 3000 metre uzunluğunda çift tüplü Salarha 5 yıldır niye tamamlanamıyor. Tünelin tamamlanmasına 400 metre kaldığı söyleniyor. Salarha Tünelinin tamamlanmasıyla Rize merkezin Salarha Vadisine açılma şansı olacak ve ulaşımda da trafiğin önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.       Salarha tüneli projesinde 40 köy ve 2 beldeyi bünyesinde bulunduran ve şehir içinden geçen 12 kilometrelik yolla ulaşılan Salarha Vadisi'ne, 2.9 kilometre uzunluğunda çift tüp tünel yapımı için 2015 yılı Ekim ayında ihaleyi alan firma delme işlemine başlamıştı.   
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2020 - Çarşamba

NE BİTMEZ TÜNELMİŞ SALARHA TÜNELİ

Yapımı yılan hikâyesine dönen 2.9 km lik Salarha Tünelinin ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor. 

   

Ağustos ayında Salarha Tünelinde incelemede bulunan Ulaştırma Balanı Cahit Turhan Tünelin 2020 yılı sonunda trafiğe açılacağını söylemişti. Salarha Tünelinin tamamlanmasıyla Salarha Vadisi ile Rize arasındaki mesafenin 9 km daha kısalacağı belirtilmişti. 2015 Ekim ayında ihale edilen 2.900 metrelik Salarha Tünel niye tamamlanmaz.14.300 metre ile Dünyanın en uzun 3.tüneli olan Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı. Biri 3.670 diğeri 3.920 metre uzunluğunda olan İkizdere Güneyce Tüneli de delinmiş olmasına rağmen Güneyce den daha kısa olan 2900 – 3000 metre uzunluğunda çift tüplü Salarha 5 yıldır niye tamamlanamıyor. Tünelin tamamlanmasına 400 metre kaldığı söyleniyor. Salarha Tünelinin tamamlanmasıyla Rize merkezin Salarha Vadisine açılma şansı olacak ve ulaşımda da trafiğin önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor. 

    

Salarha tüneli projesinde 40 köy ve 2 beldeyi bünyesinde bulunduran ve şehir içinden geçen 12 kilometrelik yolla ulaşılan Salarha Vadisi'ne, 2.9 kilometre uzunluğunda çift tüp tünel yapımı için 2015 yılı Ekim ayında ihaleyi alan firma delme işlemine başlamıştı. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi