İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DE DENİZDE DOLGU HASTANESİNE HAYIR

Rize merkezde yapılması düşünülen Hastanenin yer konusu belirsizliğini korurken Milletvekilimiz Muhammed Avcı yaptığı açıklamasında 2020 bütçesinde para ayrıldığını söylemiş.       Avcı, “Rize şehir hastanesi ile birlikte Türkiye’de 10 tane şehir hastanesine 2020 bütçesinden para ayrıldı. Mart ayında proje ihalesine çıkılacak’ ’derken Rize’deki hastane için ne kadar ödenek ayrıldığını söylememiş.      Proje hazırlanması için ödenek ayrılmış.     Hastane yerinin nerede olacağı bildiğim kadarıyla kesinleşmedi.      Ağustos ayında Rize’ye gelen Sn. Cumhurbaşkanı deniz doldurularak kazanılacak arazide hastane yapılmasına onay vermediğini biliyorum.     Deniz doldurularak merkezin denizle bağlantısı kesilmemeli.     Yapılacak Hastane için maliyetinde önemli olduğunu düşünmek lazım.     Deniz doldurularak yapılacak hastane çok pahalı olur.     Dolguya harcanacak para müteahhitler için simit değil pastadır.     Dolguya yapılacak harcama ile iç kısımda herhangi bir yerde çok daha ucuz maliyetle Hastane olabilir.     Deniz hariç yer konusunda halkımız arasında önemli bir çoğunluk Düzköy veya Salarha vadisinde olmasını istiyor.     Cumhurbaşkanı denizde olsun demeyince iç kısımdaki alanların değerlendirilmesi gerekir düşüncesindeyim.     Rize merkez trafiğini rahatlatmak için yapılan Güney Çevre Yolu iç kısımlarda bilhassa Düzköy için önemli bir arterdir.     Deniz dolgusunda yapılacak hastane yapılacağı bölgede çok önemli park ve trafik sıkışıklığına sebep olur.      Rize merkezi yıllardır denizin tuzlu suyuyla deforme olmuş yıkıldı yıkılacak propagandasıyla TOKİ tarafından yeniden yapılanmaya gidiyorken, dolgu yapılarak yapılacak Hastanede 30-40 sene sonra aynı tehlike yaşanmayacakmış.      Böyle bir tehlike yaşanmaması için garanti var mı?      Ayrıca günümüzde yapılan inşaatlarda hele kamu inşaatlarındaki bazı arızaları gördükten sonra sağlamlıklarına inanasım gelmiyor. Örnek ise en son yakın zamanda yapılan İkizdere Kaymakamlık hizmet binasının akıbeti sorulursa gerçekler öğrenilir.  
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2020 - Cumartesi

RİZE'DE DENİZDE DOLGU HASTANESİNE HAYIR

Rize merkezde yapılması düşünülen Hastanenin yer konusu belirsizliğini korurken Milletvekilimiz Muhammed Avcı yaptığı açıklamasında 2020 bütçesinde para ayrıldığını söylemiş.

     
Avcı, “Rize şehir hastanesi ile birlikte Türkiye’de 10 tane şehir hastanesine 2020 bütçesinden para ayrıldı. Mart ayında proje ihalesine çıkılacak’ ’derken Rize’deki hastane için ne kadar ödenek ayrıldığını söylememiş.

    
Proje hazırlanması için ödenek ayrılmış.

   
Hastane yerinin nerede olacağı bildiğim kadarıyla kesinleşmedi.

    
Ağustos ayında Rize’ye gelen Sn. Cumhurbaşkanı deniz doldurularak kazanılacak arazide hastane yapılmasına onay vermediğini biliyorum.

   
Deniz doldurularak merkezin denizle bağlantısı kesilmemeli.

   
Yapılacak Hastane için maliyetinde önemli olduğunu düşünmek lazım.

   
Deniz doldurularak yapılacak hastane çok pahalı olur.

   
Dolguya harcanacak para müteahhitler için simit değil pastadır.

   
Dolguya yapılacak harcama ile iç kısımda herhangi bir yerde çok daha ucuz maliyetle Hastane olabilir.

   
Deniz hariç yer konusunda halkımız arasında önemli bir çoğunluk Düzköy veya Salarha vadisinde olmasını istiyor.

   
Cumhurbaşkanı denizde olsun demeyince iç kısımdaki alanların değerlendirilmesi gerekir düşüncesindeyim.

   
Rize merkez trafiğini rahatlatmak için yapılan Güney Çevre Yolu iç kısımlarda bilhassa Düzköy için önemli bir arterdir.

   
Deniz dolgusunda yapılacak hastane yapılacağı bölgede çok önemli park ve trafik sıkışıklığına sebep olur.

    
Rize merkezi yıllardır denizin tuzlu suyuyla deforme olmuş yıkıldı yıkılacak propagandasıyla TOKİ tarafından yeniden yapılanmaya gidiyorken, dolgu yapılarak yapılacak Hastanede 30-40 sene sonra aynı tehlike yaşanmayacakmış.

    
Böyle bir tehlike yaşanmaması için garanti var mı?

    
Ayrıca günümüzde yapılan inşaatlarda hele kamu inşaatlarındaki bazı arızaları gördükten sonra sağlamlıklarına inanasım gelmiyor. Örnek ise en son yakın zamanda yapılan İkizdere Kaymakamlık hizmet binasının akıbeti sorulursa gerçekler öğrenilir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi