İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

OVİT’TE KIŞ SPORLARINA DOĞRU

Ovit adını son yıllarda çok revaçta olduğu için yalnız Tünel ismiyle duymuş olabilirsiniz.     2012 yılında Başbakan iken Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmaya başlanılan Ovit Tüneli dağ zirvesinin 600 metre altından geçiyor. Tünel kış mevsiminde kar dolayısıyla kapanan Rize-Erzurum karayolunu ulaşıma açık tutmak amacıyla yapıldı.     Tünel ulaşımda kullanılıyor ama dağın üzerinde ayrı dünya vardı. Burada kış sporları konusunda organizasyonlar olmalıydı diye yıllarca yazdık çizdik dilimize tüy bitti deyim yerindeyse.      Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında Ovit Dağı Kış sporları merkezi ilan edilmiş.     2008 nere 2020 nere derseniz aradan 12 yıl geçmiş.      Tünelin 600 metre üzerindeki zirve müthiş doğal kış güzelliğine sahip. Biliyordum am ada dün bir kez daha gördüm ki Bursa’daki Uludağ’dan, Erzurum’daki Palandökenden tek eksiği tesis olmayışı.      Kar dolayısıyla yol kapalı kalınca değeri önemi bilinmedi. Yol kapalı olunca haliyle ulaşımda sağlanamıyordu.     Yol medeniyettir her zaman söyleriz.     14300 metrelik Ovit Tüneli hizmete girince 2640 metre zirvede kar etkinlikleri için bahaneler geride kaldı. Tünelin Erzurum çıkışı sonrasında trafiğe açık dümdüz yolla zirveye ulaşmak çok kolay. Yolda çığ tehlikesi hiç yok kar yok hafif buzlu güzergâhta 5 km giderek tepeye ulaşmak mümkün.      Ovit Dağı 2008 de devlet tarafından Kış Sporları merkezi ilan edildi dedik ama bugüne kadar burada(Ekşioğlu Vakfının yaz şenliklerinden başka)çalışma yoktu.      Ovit Dağında günde 2.000 kişi kapasiteli kayak alanları var. Bunun değerlendirilmesi lazım.     Yakın zamanda aileden Bülent Ekşi dağda Otel yaptı. Kapasitesi kısıtlıda olsa önemli bir ihtiyaçtı. Bu küçük otel kış faaliyetlerini tetikledi. İki genç Gazeteci arkadaşımız Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender’in cesaretli girişimi, beraberliği sonucu Ovit’te kış spor aktiviteleri başlıyor. Ruşen Ekşi’nin kıs sporu yapımındaki alet edevat tedariki büyük bir boşluğu doldurdu.       Bu ekip sayesinde tarihte ilk kez Ovit Dağı kış aylarında halkımıza açılıyor. Kurulan 217m uzunluğunda teleferik sistemi, kayak, kızak kiralama, kar motoru turları ve backcountry snowboard turları şimdilik başlangıç. Ovit Butik Otel konaklama için sıcak bir mekân.
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2020 - Pazar

OVİT’TE KIŞ SPORLARINA DOĞRU

Ovit adını son yıllarda çok revaçta olduğu için yalnız Tünel ismiyle duymuş olabilirsiniz.

   
2012 yılında Başbakan iken Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmaya başlanılan Ovit Tüneli dağ zirvesinin 600 metre altından geçiyor. Tünel kış mevsiminde kar dolayısıyla kapanan Rize-Erzurum karayolunu ulaşıma açık tutmak amacıyla yapıldı.

   
Tünel ulaşımda kullanılıyor ama dağın üzerinde ayrı dünya vardı. Burada kış sporları konusunda organizasyonlar olmalıydı diye yıllarca yazdık çizdik dilimize tüy bitti deyim yerindeyse.

    
Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında Ovit Dağı Kış sporları merkezi ilan edilmiş.

   
2008 nere 2020 nere derseniz aradan 12 yıl geçmiş.

    
Tünelin 600 metre üzerindeki zirve müthiş doğal kış güzelliğine sahip. Biliyordum am ada dün bir kez daha gördüm ki Bursa’daki Uludağ’dan, Erzurum’daki Palandökenden tek eksiği tesis olmayışı.

    
Kar dolayısıyla yol kapalı kalınca değeri önemi bilinmedi. Yol kapalı olunca haliyle ulaşımda sağlanamıyordu.

   
Yol medeniyettir her zaman söyleriz.

   
14300 metrelik Ovit Tüneli hizmete girince 2640 metre zirvede kar etkinlikleri için bahaneler geride kaldı. Tünelin Erzurum çıkışı sonrasında trafiğe açık dümdüz yolla zirveye ulaşmak çok kolay. Yolda çığ tehlikesi hiç yok kar yok hafif buzlu güzergâhta 5 km giderek tepeye ulaşmak mümkün.

    
Ovit Dağı 2008 de devlet tarafından Kış Sporları merkezi ilan edildi dedik ama bugüne kadar burada(Ekşioğlu Vakfının yaz şenliklerinden başka)çalışma yoktu.

    
Ovit Dağında günde 2.000 kişi kapasiteli kayak alanları var. Bunun değerlendirilmesi lazım.

   
Yakın zamanda aileden Bülent Ekşi dağda Otel yaptı. Kapasitesi kısıtlıda olsa önemli bir ihtiyaçtı. Bu küçük otel kış faaliyetlerini tetikledi. İki genç Gazeteci arkadaşımız Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender’in cesaretli girişimi, beraberliği sonucu Ovit’te kış spor aktiviteleri başlıyor. Ruşen Ekşi’nin kıs sporu yapımındaki alet edevat tedariki büyük bir boşluğu doldurdu.

     
Bu ekip sayesinde tarihte ilk kez Ovit Dağı kış aylarında halkımıza açılıyor. Kurulan 217m uzunluğunda teleferik sistemi, kayak, kızak kiralama, kar motoru turları ve backcountry snowboard turları şimdilik başlangıç. Ovit Butik Otel konaklama için sıcak bir mekân.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi