İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

DENİZ ÜSTÜ HASTANE-5

Bu yazıyı 2018 yılında yazdım o zaman gazetedeki köşemde ve haber gönderdiğim internet sitelerinde de çıkmıştı.    O zaman yıl 2018 bugün 2020,bu cephede konuşulanlar dışında henüz bir şey yok.    Önemli olduğu için bir kez daha noktasına dokunmadan, yalnız numara vererek sütunuma aldı. Deniz üzerinde hastane olmayacağını anlayan anlasın.    ‘‘Rize’miz son aylarda sağlık konusunda önemli sıkıntılar yaşıyor’.    Bunu ben söylemiyorum.    Bugün bir toplantı da söz alan önemli bir STK eski Başkanı olan sözü dinlenir aklı başında bir dostumuz söylediğinde ben utandım.    Utancım Reisin memleketindeki bu olumsuzluk içindir.    İlk açıldığı yıllarda yalnız Rize için değil bölge için çok büyük bir sağlık kompleksi olan Araştırma Hastanemiz maalesef sefilleri oynuyor dersem abartmış olmam.      Konu hakkında geçen hafta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe bazı bilgiler vermişti. Mevsimsel olarak hasta yoğunluğu ve yatak yetmezliğinden üzülerek bahsetmişti Sn. Tepe.      Kış mevsiminde soğuk etkisi fazla olur.     Hastanedeki yoğunluk kısmen buna bağlı olabilir.      Fakat gerçek olan şu ki Araştırma Hastanemiz artık ihtiyaca cevap vermiyor. Fiziki olarak bina yetersiz. Sağlık hizmeti veren ekipte de eksiklik var, kadrolar yetersiz değil.      Rize’yi aşan bir kapasiteyle hizmet vermeye mahkûm bir kompleksimiz var.      Geçen yıllarda RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek’in hazırlayarak Cumhurbaşkanına da kabul ettirdiği Paketleme yerindeki kompleksin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğu şimdi daha iyi hissediliyor.     Kim engelledi niye engelledi bilmiyorum.      Bildiğimim tek şey sağlık konusunda hizmette gecikiliyor.     Şaban hocanın projesine hayır diyen zihniyetin yeni Hastane sözü nerede.      Sıkıntıyı çeken hasta sahipleri bu durumu yaşarken Şaban Hoca çok haklıydı, mevcut Hastane Paketleme yerine yapılacak ek binayla önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacaktı.     Sahi ey Rizeliler sormak istiyorum,     2018 yılı Ağustos ayında seçim sonrası başlanacak sözü verilen Hastane ne oldu.     Deniz dolduruldu veya ihalesi yapıldı mı?     Sağlıktan tasarruf olamaz.     Giden canlar bizim canımız.     Seçimde söz verilen Deniz doldurularak yapılacak Hastane ne zaman yapılacak. Kimse bize tasarruf var ödenek yok, işler durmuş havasını basmasın.     Oy isterken Cumhurbaşkanımız var, biz ne istersek o verir deniliyordu.     Şimdi tekrar soruyorum Reisicumhurumuzdan hastanenin ACİL olduğu için yapılması gerekir diyerek ödenek, ihale kararını vermesini istiyoruz.’’
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2020 - Salı

DENİZ ÜSTÜ HASTANE-5

Bu yazıyı 2018 yılında yazdım o zaman gazetedeki köşemde ve haber gönderdiğim internet sitelerinde de çıkmıştı.

  
O zaman yıl 2018 bugün 2020,bu cephede konuşulanlar dışında henüz bir şey yok.

  
Önemli olduğu için bir kez daha noktasına dokunmadan, yalnız numara vererek sütunuma aldı. Deniz üzerinde hastane olmayacağını anlayan anlasın.

  
‘‘Rize’miz son aylarda sağlık konusunda önemli sıkıntılar yaşıyor’.

  
Bunu ben söylemiyorum.

  
Bugün bir toplantı da söz alan önemli bir STK eski Başkanı olan sözü dinlenir aklı başında bir dostumuz söylediğinde ben utandım.

  
Utancım Reisin memleketindeki bu olumsuzluk içindir.

  
İlk açıldığı yıllarda yalnız Rize için değil bölge için çok büyük bir sağlık kompleksi olan Araştırma Hastanemiz maalesef sefilleri oynuyor dersem abartmış olmam.

    
Konu hakkında geçen hafta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe bazı bilgiler vermişti. Mevsimsel olarak hasta yoğunluğu ve yatak yetmezliğinden üzülerek bahsetmişti Sn. Tepe.

    
Kış mevsiminde soğuk etkisi fazla olur.

   
Hastanedeki yoğunluk kısmen buna bağlı olabilir.

    
Fakat gerçek olan şu ki Araştırma Hastanemiz artık ihtiyaca cevap vermiyor. Fiziki olarak bina yetersiz. Sağlık hizmeti veren ekipte de eksiklik var, kadrolar yetersiz değil.

    
Rize’yi aşan bir kapasiteyle hizmet vermeye mahkûm bir kompleksimiz var.

    
Geçen yıllarda RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek’in hazırlayarak Cumhurbaşkanına da kabul ettirdiği Paketleme yerindeki kompleksin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğu şimdi daha iyi hissediliyor.

   
Kim engelledi niye engelledi bilmiyorum.

    
Bildiğimim tek şey sağlık konusunda hizmette gecikiliyor.

   
Şaban hocanın projesine hayır diyen zihniyetin yeni Hastane sözü nerede.

    
Sıkıntıyı çeken hasta sahipleri bu durumu yaşarken Şaban Hoca çok haklıydı, mevcut Hastane Paketleme yerine yapılacak ek binayla önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacaktı.

   
Sahi ey Rizeliler sormak istiyorum,

   
2018 yılı Ağustos ayında seçim sonrası başlanacak sözü verilen Hastane ne oldu.

   
Deniz dolduruldu veya ihalesi yapıldı mı?

   
Sağlıktan tasarruf olamaz.

   
Giden canlar bizim canımız.

   
Seçimde söz verilen Deniz doldurularak yapılacak Hastane ne zaman yapılacak. Kimse bize tasarruf var ödenek yok, işler durmuş havasını basmasın.

   
Oy isterken Cumhurbaşkanımız var, biz ne istersek o verir deniliyordu.

   
Şimdi tekrar soruyorum Reisicumhurumuzdan hastanenin ACİL olduğu için yapılması gerekir diyerek ödenek, ihale kararını vermesini istiyoruz.’’

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi