İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

RİZE'DE 12 YILDIR BİTMEYEN YOL

İyidere-İkizdere güzergâhını genişletme yani bugünkü 2 gidiş 2 geliş haline getirilmesi için çalışmalara 2008 yılında başlanmıştı. Şunun bilinmesini isterim yol yeniden açılmıyor, mevcut yol arazi durumuna göre genişletiliyor.1980 sonrası yapılan eski yol gidiş geliş olarak iki şeritti şimdi dört şeritli duble yol oluyor. Toplam 35 kilometrelik yol ikinci etapta halen devam ediyor. İlk etapta 17 km.si tamamlanan yol bunca yıldır tamamlanamadı. Yolun akıbetini gidişatını mevcut atanmış Ulaştırma Bakanı M.Cahit Turhan çok yakından bilir zira o yıllarda Karayolları Genel Müdürüydü. 2008 yılında başlatılan çalışmalar sık sık istimlak vs. gibi sebeplerle gecikmeye de uğradı. Ovit tünelini yaptık Kırık tünelini yapıyoruz. Bu kesimler tamamlandıktan sonra önümüzdeki dönemde İkizdere ile Sivrikaya'dan Ovit tünelinin girişine kadar olan yerin ihalesini yapıp burayı yüksek standartlı bir yol haline getireceğiz. Burası ülkemizin Doğu Karadeniz'deki limanlarını sınır kapılarına bağlayan bir güzergâhtır. Bir başka deyişle Güney Asya coğrafyasındaki ülkelerin dünyaya açılan kapısıdır “bu sözleri atanmış Ulaştırma Bakanı Sn. Turhan Rize’ye son gelişinde söyledi. Bakana sormak hatırlatmak isterim, Ovit Tünelini Cumhurbaşkanı 24 Haziran seçiminin hemen öncesinde 13 Haziran 2018 de açtı, sizlerde düzenlenen törende o zaman sivil bir vatandaş, eski bir KGM olarak oradaydınız. Tünel 2 yıldır trafiğe açık ama İkizdere-Tünel arasında henüz kazma vurulmadı. İkizdere-Tünel ne zaman yapılacak. Proje hazırlandı ihaleye çıkacak dendi bugüne kadar halen çıt yok. Atanmış Ulaştırma Bakanının ziyareti sonrası Taka Gazetesinde Gazeteci dostum Zihni Ağırman Bakan ve Ovit Tüneli hakkında bir yazı yazdı. Zihni bey yolun detayını fazla bilemediği için sanki tamamlanmış gibi yazmış. Keşke gelişmeler yazdığı gibi olsaydı. Yolda yapım çileleri bitmedi. Geçen Kurban Bayramında Güneyce Tüneli açıktı, bir süre trafik aktı gitti ama Bakan gidince Tünel kapatıldı. Oysa bu tünel kış mevsiminde çok gerekli, zira mevcut yolda Güneyce-Şimşirli ve Ayvalık civarlarında aşırı buzlanma oluyor. Keşke kış mevsiminde Güneyce Tüneli açık olsaydı. Çünkü aylardan Tünel içerde çalışma var gerekçesiyle halen kapalı. İyidere-İkizdere arası toplam 35 km uzunluğunda ve 12 yıldır tamamlanamadı oysa bu yolun her etabında atanmış Bakan Cahit Turhan vardı. 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından trafiğe açılan Ovit Tüneline İkizdere’den giden yol hiç başlanmadıysa müsebbibi yine Cahit Turhan olmalı çünkü Genel Müdür ve Bakan olarak en tepede oturan oydu.  
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2020 - Pazartesi

RİZE'DE 12 YILDIR BİTMEYEN YOL

İyidere-İkizdere güzergâhını genişletme yani bugünkü 2 gidiş 2 geliş haline getirilmesi için çalışmalara 2008 yılında başlanmıştı.


Şunun bilinmesini isterim yol yeniden açılmıyor, mevcut yol arazi durumuna göre genişletiliyor.1980 sonrası yapılan eski yol gidiş geliş olarak iki şeritti şimdi dört şeritli duble yol oluyor.


Toplam 35 kilometrelik yol ikinci etapta halen devam ediyor.


İlk etapta 17 km.si tamamlanan yol bunca yıldır tamamlanamadı. Yolun akıbetini gidişatını mevcut atanmış Ulaştırma Bakanı M.Cahit Turhan çok yakından bilir zira o yıllarda Karayolları Genel Müdürüydü.


2008 yılında başlatılan çalışmalar sık sık istimlak vs. gibi sebeplerle gecikmeye de uğradı.


Ovit tünelini yaptık Kırık tünelini yapıyoruz. Bu kesimler tamamlandıktan sonra önümüzdeki dönemde İkizdere ile Sivrikaya'dan Ovit tünelinin girişine kadar olan yerin ihalesini yapıp burayı yüksek standartlı bir yol haline getireceğiz. Burası ülkemizin Doğu Karadeniz'deki limanlarını sınır kapılarına bağlayan bir güzergâhtır. Bir başka deyişle Güney Asya coğrafyasındaki ülkelerin dünyaya açılan kapısıdır “bu sözleri atanmış Ulaştırma Bakanı Sn. Turhan Rize’ye son gelişinde söyledi.


Bakana sormak hatırlatmak isterim, Ovit Tünelini Cumhurbaşkanı 24 Haziran seçiminin hemen öncesinde 13 Haziran 2018 de açtı, sizlerde düzenlenen törende o zaman sivil bir vatandaş, eski bir KGM olarak oradaydınız.


Tünel 2 yıldır trafiğe açık ama İkizdere-Tünel arasında henüz kazma vurulmadı.


İkizdere-Tünel ne zaman yapılacak.


Proje hazırlandı ihaleye çıkacak dendi bugüne kadar halen çıt yok.


Atanmış Ulaştırma Bakanının ziyareti sonrası Taka Gazetesinde Gazeteci dostum Zihni Ağırman Bakan ve Ovit Tüneli hakkında bir yazı yazdı. Zihni bey yolun detayını fazla bilemediği için sanki tamamlanmış gibi yazmış. Keşke gelişmeler yazdığı gibi olsaydı. Yolda yapım çileleri bitmedi.


Geçen Kurban Bayramında Güneyce Tüneli açıktı, bir süre trafik aktı gitti ama Bakan gidince Tünel kapatıldı. Oysa bu tünel kış mevsiminde çok gerekli, zira mevcut yolda Güneyce-Şimşirli ve Ayvalık civarlarında aşırı buzlanma oluyor. Keşke kış mevsiminde Güneyce Tüneli açık olsaydı. Çünkü aylardan Tünel içerde çalışma var gerekçesiyle halen kapalı.


İyidere-İkizdere arası toplam 35 km uzunluğunda ve 12 yıldır tamamlanamadı oysa bu yolun her etabında atanmış Bakan Cahit Turhan vardı.


2 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından trafiğe açılan Ovit Tüneline İkizdere’den giden yol hiç başlanmadıysa müsebbibi yine Cahit Turhan olmalı çünkü Genel Müdür ve Bakan olarak en tepede oturan oydu.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi