İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

OVİT TÜNELİNİN YOLU-102

Ovit Tüneli 2018 yılında tamamlanarak açıldı. Önemli bir proje, önemli bir maddi harcama gerektiren çalışmaydı. Hiç kimse Ovit Tünelinin gereksiz olduğunu konuşmasın, gecikmiş bir projeydi. Zira o dağda çığ dolayısıyla çok canlar kaybettik. Tartışılmasız asırlardır kar dolayısıyla 5-6 ay kapalı bulunan öncelikle Rize-Erzurum illerini habersiz bırakmamasıydı. Asıl konu burasının GAP ve İran’a en kısa ulaşan karayolu geçidi olmasıdır. Yalnız Tünel tamamlanmasıyla iş çözümlenmedi. Tünel herkesin ağzında sakız oldu ama buraya ulaşan yolu konuşan yok. Atanmış Bakan dahi en son Rize’ye geldiğinde kesin bir açıklama yapamadı. Beyler bu yola Reisicumhur özel önem veriyor, yakın ilgisi olduğunu da biliyoruz. Tünele çıkan İkizdere-Sivrikaya güzergâhında niye çalışma yok. İkizdere-Sivrikaya toplam 22 km uzunluğunda olacak bir yol. Bunca zaman hiçbir çalışmanın olmaması Karayolları Genel Müdürlüğünün eksikliği atanmış Bakanın konuyu çok yakından bilmesine rağmen yeteri kadar ilgi göstermemesi sonucu olsa gerek. Tünelin dörtdörtlük çalışması için yolun yapılması şart. Yol olmazsa şu anda dünyanın 3.uzun tüneli Ovit Tünelinin yapılmış olması anlamsızdır. İktidarın Milletvekilinden en alt yerel üyesine kadar Tüneli yaptık sözü yol ile bütünleşmelidir. ‘Gidemediğin yer senin değildir’ Bu söz 1880 yılında Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa tarafından söylenmiş ve bugün Karayolları Genel Müdürlüğünde bulunan bir toplantı salonuna bu isim verilmiş. ’Gidemediğin yer senin değildir ’isimli salonuna toplantı için giren Karayolları ekipleri Başta Genel Müdür ve dolayısıyla Ulaştırma Bakanının dikkatine sunarım. Karayollarından isteğim İkizdere-Ovit tünel arasındaki yolu yapsınlar ki Halil Rıfat Paşanın sözünü yerine getirsinler, kar zamanında büyük araçlarda Oviti aşarak rahatlıkla GAP ve Erzurum’a ulaşsın.  
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2020 - Pazar

OVİT TÜNELİNİN YOLU-102

Ovit Tüneli 2018 yılında tamamlanarak açıldı.


Önemli bir proje, önemli bir maddi harcama gerektiren çalışmaydı.


Hiç kimse Ovit Tünelinin gereksiz olduğunu konuşmasın, gecikmiş bir projeydi. Zira o dağda çığ dolayısıyla çok canlar kaybettik.


Tartışılmasız asırlardır kar dolayısıyla 5-6 ay kapalı bulunan öncelikle Rize-Erzurum illerini habersiz bırakmamasıydı. Asıl konu burasının GAP ve İran’a en kısa ulaşan karayolu geçidi olmasıdır.


Yalnız Tünel tamamlanmasıyla iş çözümlenmedi.


Tünel herkesin ağzında sakız oldu ama buraya ulaşan yolu konuşan yok.


Atanmış Bakan dahi en son Rize’ye geldiğinde kesin bir açıklama yapamadı.


Beyler bu yola Reisicumhur özel önem veriyor, yakın ilgisi olduğunu da biliyoruz.


Tünele çıkan İkizdere-Sivrikaya güzergâhında niye çalışma yok.


İkizdere-Sivrikaya toplam 22 km uzunluğunda olacak bir yol.


Bunca zaman hiçbir çalışmanın olmaması Karayolları Genel Müdürlüğünün eksikliği atanmış Bakanın konuyu çok yakından bilmesine rağmen yeteri kadar ilgi göstermemesi sonucu olsa gerek.


Tünelin dörtdörtlük çalışması için yolun yapılması şart.


Yol olmazsa şu anda dünyanın 3.uzun tüneli Ovit Tünelinin yapılmış olması anlamsızdır.


İktidarın Milletvekilinden en alt yerel üyesine kadar Tüneli yaptık sözü yol ile bütünleşmelidir.


‘Gidemediğin yer senin değildir’


Bu söz 1880 yılında Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa tarafından söylenmiş ve bugün Karayolları Genel Müdürlüğünde bulunan bir toplantı salonuna bu isim verilmiş. ’Gidemediğin yer senin değildir ’isimli salonuna toplantı için giren Karayolları ekipleri Başta Genel Müdür ve dolayısıyla Ulaştırma Bakanının dikkatine sunarım.


Karayollarından isteğim İkizdere-Ovit tünel arasındaki yolu yapsınlar ki Halil Rıfat Paşanın sözünü yerine getirsinler, kar zamanında büyük araçlarda Oviti aşarak rahatlıkla GAP ve Erzurum’a ulaşsın.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi