İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

AKP DE YAPRAK DÖKÜMÜ MÜ?

 ‘’AKP’nin Rize de en önemli isimlerinden ve Rize kamuoyunda Rize tarihinin en çalışkan Milletvekili olarak kabul gören, AKP Rize eski milletvekili Hasan Karal’ın Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) nin kurucular kuruluna katılması kamuoyunda büyük yankı buldu’ ’bu paragrafı Gencağa Karafazlı Nabız Gazetesinde yazdı.     Hasan Karal önce kurucu İl Başkanlığında daha sonra 3 dönem Milletvekilliğinde bulunduğu AKP de önemli bir isimdi.     2-3 yıldır Rize AKP de gözle görülür bir ayrıştırma vardı.    Bir gazeteci olarak benim gördüğümü siyasetle ilgilenen herkes biliyordu.    Rize AKP de Bakan olmayan eski Bakanlar halen Bakan havasında olduğu için etliye sütlüye galiba karışmıyorlar. Partide Karal’cılar Avcı’lar diye ikilemli ekipler aldı başını gidiyordu. Rize gibi küçük bir şehirde aynı partinin elemanları birbirine küs olunca son yerel seçimde 4 İlçe Belediye Başkanlığını kaybetmek işten değildi.      İttifak var denilerek gidilen yerel seçimde 4 İlçe Belediyesi kaybetmek Karal’cılar Avcı’ların başarısı olsa gerek.      AKP den yeni kurulan DEVA Partisine Hasan Karal’ın kurucu olarak yer alması sürpriz olmadı. Babacan AKP den eski partili arkadaşıydı.      Rize AKP den tek ayrılan elbette Karal olmayacak. İl teşkilatları kurulmaya başlandığında küs olan birçok teşkilat mensubunun Hasan Karal etrafında toplanacağını biliyoruz.       Rize AKP milletvekillerinden Muhammet Avcı’nın dışındakilerin varlıkları belli değil. Vatandaşa halen korumalar eşliğinde Bakan havasında bakarak halktan uzaklaşmaları eksi bir görüntüdür.      Gençağa Karafazlı yazısının bir paragrafında’ ’Kimse geldiği koltuğu bırakmak niyetinde değil. Rize de ürettikleri hiç bir şey yok eski projeler bile sağlıklı takip edilemiyor. Parti içerisinde o bu tartışması kırılmanın ana nedeni. Gelecek zamanda Rize den Babacan ve Davutoğlu'nun partisine geçecek eski AKP yöneticisi hatta eski milletvekilleri ve milletvekili aday adayları var. Bu durumu Hayati Yazıcı’nın tutumu değiştirecek gibi gözükmüyor yeni partiler kurulduğunda Rize de ciddi değişimler olacaktır" diye yazması boşuna değildir.      Rize’de teşkilatı kurma görevi kime verilecek sorusu biraz erken ama kamuoyuna yansıyanlara göre önemli bir Gazeteci etrafında il teşkilatının kurulacağı duyumları var.     Her siyasi oluşumun amacı yurdumuza hizmettir. DEVA partisinin de siyasi arenada memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.     Zaman çok şeylere gebe. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre.  
Ekleme Tarihi: 09 Mart 2020 - Pazartesi

AKP DE YAPRAK DÖKÜMÜ MÜ?

 ‘’AKP’nin Rize de en önemli isimlerinden ve Rize kamuoyunda Rize tarihinin en çalışkan Milletvekili olarak kabul gören, AKP Rize eski milletvekili Hasan Karal’ın Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) nin kurucular kuruluna katılması kamuoyunda büyük yankı buldu’ ’bu paragrafı Gencağa Karafazlı Nabız Gazetesinde yazdı.

   
Hasan Karal önce kurucu İl Başkanlığında daha sonra 3 dönem Milletvekilliğinde bulunduğu AKP de önemli bir isimdi.

   
2-3 yıldır Rize AKP de gözle görülür bir ayrıştırma vardı.

  
Bir gazeteci olarak benim gördüğümü siyasetle ilgilenen herkes biliyordu.

  
Rize AKP de Bakan olmayan eski Bakanlar halen Bakan havasında olduğu için etliye sütlüye galiba karışmıyorlar. Partide Karal’cılar Avcı’lar diye ikilemli ekipler aldı başını gidiyordu. Rize gibi küçük bir şehirde aynı partinin elemanları birbirine küs olunca son yerel seçimde 4 İlçe Belediye Başkanlığını kaybetmek işten değildi.

    
İttifak var denilerek gidilen yerel seçimde 4 İlçe Belediyesi kaybetmek Karal’cılar Avcı’ların başarısı olsa gerek.

    
AKP den yeni kurulan DEVA Partisine Hasan Karal’ın kurucu olarak yer alması sürpriz olmadı. Babacan AKP den eski partili arkadaşıydı.

    
Rize AKP den tek ayrılan elbette Karal olmayacak. İl teşkilatları kurulmaya başlandığında küs olan birçok teşkilat mensubunun Hasan Karal etrafında toplanacağını biliyoruz.

     
Rize AKP milletvekillerinden Muhammet Avcı’nın dışındakilerin varlıkları belli değil. Vatandaşa halen korumalar eşliğinde Bakan havasında bakarak halktan uzaklaşmaları eksi bir görüntüdür.

    
Gençağa Karafazlı yazısının bir paragrafında’ ’Kimse geldiği koltuğu bırakmak niyetinde değil. Rize de ürettikleri hiç bir şey yok eski projeler bile sağlıklı takip edilemiyor. Parti içerisinde o bu tartışması kırılmanın ana nedeni. Gelecek zamanda Rize den Babacan ve Davutoğlu'nun partisine geçecek eski AKP yöneticisi hatta eski milletvekilleri ve milletvekili aday adayları var. Bu durumu Hayati Yazıcı’nın tutumu değiştirecek gibi gözükmüyor yeni partiler kurulduğunda Rize de ciddi değişimler olacaktır" diye yazması boşuna değildir.

    
Rize’de teşkilatı kurma görevi kime verilecek sorusu biraz erken ama kamuoyuna yansıyanlara göre önemli bir Gazeteci etrafında il teşkilatının kurulacağı duyumları var.

   
Her siyasi oluşumun amacı yurdumuza hizmettir. DEVA partisinin de siyasi arenada memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.

   
Zaman çok şeylere gebe. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi