Osman KÖSEOĞLU
Köşe Yazarı
Osman KÖSEOĞLU
.
 

Büyükşehirlerden RİZE'ye Gelenler Dikkat !..

Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan coronavirüs belasını hep birlikte el birliği ile, kurallara uyarak en kısa zamanda ve çok az bir hasarla atlatmalıyız !.. Bunun için çok ince ayrıntılara bile dikkat etmeliyiz.. Yapılan analiz ve istatistikleri göre Çağımızın VEBA'sı Koronavirüsün en yoğun olduğu iller,başta Metropol İstanbul olmak üzere, büyük şehirler ve İran sebebiyle Van İlidir.. Bundan dolayı yetkililerin ilk günden beri açıkladığı 14 gün kuralını mutlaka harfiyen yerine getirmeliyiz!.. Geçen hafta Devletimizin aldığı radikal kararlara  bir yenisi daha eklenerek, bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de yine bazı önemli kararlar alındı.. Geçen hafta başta Camiler, çay ocakları, kafeteryalar, barlar diskotekler,berberler yani insanlarımızın toplu olarak yoğun olduğu bütün kapalı mekanlar ikinci bir emre kadar geçici olarak kapatılmışlardı.. Aynı zamanda hamileler, çocuklar Kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üzeri insanlar'da kamuda  idari izinli sayılmışlardı.. Önceki gün yine alınan önemli bir kararla, 60 yaş ve üzerindeki insanlar için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu gün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de kamuda esnek çalışma dönemi başlatıldı. Buna göre yine kronik hastalar ve idari izinli sayılan kişilerin izinleri devam edecek ve kamuda esnek çalışma dönemine geçilecek... İşlerin aksamaması için zorunlu olan kişilerin haricinde diğer tüm kişilerin izinli olmaları sağlanacak.. Peki neden bu kararlar alınıyor? Çünkü biz biliyoruz ki, Virüse bulaşmış bir kişi, evden dışarı çıkıp herhangi bir kişiye bu virüsü bulaştırırsa, bu oransal olarak 500 kişiye temas ediyor ve bu salgın hızla yayılıp, aynen italya'da olduğu gibi,kotrol edilemez bir duruma geliriz Allah göstermesin!. Bu kişi kurallara uyup kendi evinde kalırsa, sadece evde bulunan kişiye bulaştırır ve onun kontrolü en kısa sürede alınıp gerekli önlemler alınır !.. Onun için özellikte İstanbul'dan büyük şehirlerden Rize'ye gübre vurmak için veya başka nedenlerle gelen insanlarımızın çok dikkatli olmaları gerekmektedir . Bu kurallara harfiyen uyarak hem kendi sağlıklarını hemde toplum sağlığını korumak vicdanen büyüksorumluluk taşıyor  Büyük şehirlerden gelen komşularımız, dostlarımız her ne sebeple olursa olsun, 14 gün evden dışarı çıkmamaları ve en yakınlarına dahi temas etmeden 1 metre kuralına uymaları gerekmektedir.. Sabırla kurallara uyarak bu vebay'i en kısa sürede inşaallah atlatacağız.. Sosyal medyada algı operasyonları yapan, kriptolarla dikkat ederek, sadece Sağlık Bakanlığı'nın ve Devlet büyüklerimizin talimatlarını dinleyerek, Dünyanın başına bela olan bu küresel virüsü İnşallah en kısa sürede en az hasarla atlatıp, emin adımlarla güçlübir şekilde yolumuza devam edeceğiz !..    
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2020 - Pazartesi

Büyükşehirlerden RİZE'ye Gelenler Dikkat !..

Çin'de ortaya çıkan ve tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan coronavirüs belasını hep birlikte el birliği ile, kurallara uyarak en kısa zamanda ve çok az bir hasarla atlatmalıyız !..

Bunun için çok ince ayrıntılara bile dikkat etmeliyiz..

Yapılan analiz ve istatistikleri göre Çağımızın VEBA'sı Koronavirüsün en yoğun olduğu iller,başta Metropol İstanbul olmak üzere, büyük şehirler ve İran sebebiyle Van İlidir..
Bundan dolayı yetkililerin ilk günden beri açıkladığı 14 gün kuralını mutlaka harfiyen yerine getirmeliyiz!..

Geçen hafta Devletimizin aldığı radikal kararlara  bir yenisi daha eklenerek, bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de yine bazı önemli kararlar alındı..

Geçen hafta başta Camiler, çay ocakları, kafeteryalar, barlar diskotekler,berberler yani insanlarımızın toplu olarak yoğun olduğu bütün kapalı mekanlar ikinci bir emre kadar geçici olarak kapatılmışlardı..

Aynı zamanda hamileler, çocuklar Kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üzeri insanlar'da kamuda  idari izinli sayılmışlardı..

Önceki gün yine alınan önemli bir kararla, 60 yaş ve üzerindeki insanlar için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bu gün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de kamuda esnek çalışma dönemi başlatıldı.
Buna göre yine kronik hastalar ve idari izinli sayılan kişilerin izinleri devam edecek ve kamuda esnek çalışma dönemine geçilecek... İşlerin aksamaması için zorunlu olan kişilerin haricinde diğer tüm kişilerin izinli olmaları sağlanacak..

Peki neden bu kararlar alınıyor?

Çünkü biz biliyoruz ki, Virüse bulaşmış bir kişi, evden dışarı çıkıp herhangi bir kişiye bu virüsü bulaştırırsa, bu oransal olarak 500 kişiye temas ediyor ve bu salgın hızla yayılıp, aynen italya'da olduğu gibi,kotrol edilemez bir duruma geliriz Allah göstermesin!.
Bu kişi kurallara uyup kendi evinde kalırsa, sadece evde bulunan kişiye bulaştırır ve onun kontrolü en kısa sürede alınıp gerekli önlemler alınır !..

Onun için özellikte İstanbul'dan büyük şehirlerden Rize'ye gübre vurmak için veya başka nedenlerle gelen insanlarımızın çok dikkatli olmaları gerekmektedir .

Bu kurallara harfiyen uyarak hem kendi sağlıklarını hemde toplum sağlığını korumak vicdanen büyüksorumluluk taşıyor 

Büyük şehirlerden gelen komşularımız, dostlarımız her ne sebeple olursa olsun, 14 gün evden dışarı çıkmamaları ve en yakınlarına dahi temas etmeden 1 metre kuralına uymaları gerekmektedir..

Sabırla kurallara uyarak bu vebay'i en kısa sürede inşaallah atlatacağız..

Sosyal medyada algı operasyonları yapan, kriptolarla dikkat ederek, sadece Sağlık Bakanlığı'nın ve Devlet büyüklerimizin talimatlarını dinleyerek, Dünyanın başına bela olan bu küresel virüsü İnşallah en kısa sürede en az hasarla atlatıp, emin adımlarla güçlübir şekilde yolumuza devam edeceğiz !..

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi